Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Nu kan du lyssna på Cyperns bidrag “El Diablo”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Manolas Konstantinos
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Efter flera månaders väntan har nu Cyperns officiella tävlingsbidrag “El Diablo” äntligen släppts officiellt!

Den officiella musikvideon finns för närvarande endast att se via skivbolaget Panic Records hemsida, men den kommer att göras officiell på YouTube inom kort.

Kommentera gärna vad du tycker om låten!

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I slutet av november 2020 blev det cypriotiska TV-bolaget CyBC klar med sitt internval av såväl artist som bidrag. Valet på sångerskan Elena Tsagrinou som idag är signad vid skivbolaget Panik Records, som haft med Eurovision att göra förut både för Grekland och Cypern.

När artisten meddelades i november presenterades även bidraget “El Diablo”, även om låten släpptes först nu den 24:e februari. Låten är gjord av kvartetten Jimmy Thörnfeldt, Laurell Barker, Oxa och Thomas Stengaard. Det är låtskrivare vana från Eurovision förut exempelvis för Danmark, Schweiz och Tyskland. Det kan också nämnas att Jimmy Thörnfeldt och Laurell Barker har med flera bidrag i årets Melodifestival.

 


1 kommentar

  1. Mikaela Svanborg skriver:

    Borde vinna Sveriges 12 poäng: https://farbrornikos.se/2021/03/13/el-diablo-cypern/


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen