Panelen tycker till: Andra deltävlingen i Melodifestivalen 2018

MELODIFESTIVALEN – OMDÖMEN. I lördags (10:e februari) avgjordes den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2018 i Göteborg. Nu vet vi vilka två artister som gick direkt till final, vilka två artister som gick till Andra chansen respektive vilka tre artister som åkte ut. Men om vi för ett ögonblick lämnar hur resultatet de facto slutade i lördags så tänkte vi skribenter nu ge vår syn på detta. Så häng med på våra betyg, omdömen och topplistor!

Var och en av oss skribenter kommer ge ett personligt omdöme om varje bidrag samt även betygsätta bidragen. Vår betygsstege innehåller tio steg, där vi lägsta poäng är noll och högsta är fem. Däremellan kan man ge halvpoäng, så hela stegen ser ut som följer: 0, 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4, 4.5 och 5.

Efter kommentarerna blir det även personliga topplistor.

PS: Du får gärna kommentera vad du själv tyckte om låtarna i lördags.

 

Betyg och kommentarer bidrag för bidrag

 


Adrian: Jag vet inte om jag kommer att kunna se mig själv i spegeln mer efter detta inlägg, men jag är tvungen att ge Samir & Viktor det högsta betyget hittills av alla bidragen i Melodifestivalen 2018. Jag ber läsarna om att tolka detta mer som ett tecken på hur låg kvalitet de övriga bidragen har hållit – snarare än att detta skulle vara en potentiell ESC-vinnare! Men om sanningen ska fram så erkänner jag att detta hittills är den enda låt som jag gått igång på – det är en partyhöjare som är lätt att dansa till och som faktiskt ger en positiv ”feeling”. På det sättet är den unik, och dessutom tusen gånger bättre än alla andra Samir & Viktor’s dängor. Just här har de faktiskt också lite självdistans och behåller kläderna på – man kan faktiskt nästan ta dem seriöst nu. Det räcker för att göra detta till min vinnarkandidat just nu. Så illa är det faktiskt.


Haris: Moldavien, vad har ni ställt till med? Redan årets andra bidrag med saxofonspelande. Jag har inget emot det i små mängder, men det börjar bli för mycket nu. Sedan det faktum att låten framförs av Sveriges mest uppmärksamhetssökande duo gör inte det hela bättre. Visst, det är uptempo och glatt, men det finns inte adjektiv nog att använda för att jag ska kunna beskriva hur dåligt detta är. Samir & Viktor suger verkligen krafterna ur mig och jag blir genuint irriterad av att bara titta på dem. Och att sen försöka lyssna på deras musik gör det hela ännu värre.


Hollac16: Jag orkar egentligen inte kommentera denna duo mer för vad jag än säger så kommer alla tycka tvärtom. Jag tycker bara det är otroligt enerverande med dagispop som framförs av två personer som inte kan sjunga. Jag hittar egentligen bara två orsaker till varför de gick vidare: 1) för att de bjöd upp till dans på samma sätt som Moldavien gjorde fjol och 2) för att de har typ en halv miljon följare på Instagram vardera. Kalla mig gammaldags men det här var inte ens musik i mina öron.


Lukas: Andra deltävlingen rivs av med en låt som faktiskt, jag ska säga, lät precis som jag förväntade mig att den skulle göra med tanke på vilka som framför. Det tycks rätt uppenbart att Samir och Viktor inte ger allt i sång, de bara halvsjunger. Men de kan göra så, för det här är typiskt för den musik vi hör, den där EDM-musiken som kräver en viss miljö för att man ska kunna uppskatta den fullt ut. Egentligen tycker jag det här är helt fel forum för dem, och de lär inte komma högt i finalen.


Markus: Utan tvekan deras bästa mellolåt. Vilket inte säger så mycket då det är Samir & Viktor vi pratar om. Gillar saxofonen och känner mig smickrad att de nämnde min kära hemstad Örebro. Sedan så är det ju alltid trevligt när en låt på svenska går vidare. Det enda sorgligare är väl att det här är med all säkerhet blir den enda svenska låten som kommer kvalificera sig i år…


Robban: Från bittra kollegors sågningar kommer här min hyllningskommentar. Jag tycker om detta jättemycket och skäms inte för det. Jag är säker på att det blir en hit när albumet och låten släpps offentligt. Det är ett EXTREMT MEDRYCKANDE bidrag oavsett hur bra eller dåligt de sjunger. ”Shuffla” är en underhållande partylåt som får mig att vilja dansa loss. Den hör absolut hemma i finalen. Samir & Viktor har på sina två tidigare deltaganden tagit sig till final via Andra Chansen, så detta måste varit en lättnad att slippa kvala vidare och istället ladda inför finalen. Tredje gången gillt. Hoppas de får en bättre slutplacering i finalen än tidigare försök.


 

 

 


Adrian: När jag blundar så ser jag Veronica Maggio framför mig, och det är en rejäl komplimang till Ida i min bok! Dock inser jag att det ändå inte är Veronica som sjunger, och det var nog därför som Ida misslyckades i slutändan. Men låten är annars helt i linje med vad som går hem i svenska stugor som ”svensk pop” och jag ser detta som en av de kanske mest relevanta poplåtarna på svenska i årets mello hittills.


Haris: När jag skriver detta har det bara gått en timma sedan veckans deltävling slutade och låtarna är färska i minnet. Alla förutom denna. Det var så tråkigt att jag inte ens kommer ihåg låten. Det värsta för en låt är inte att den är dålig, för dåliga låtar kommer man åtminstone ihåg. Det värsta för en låt är när den är så ljummen att man inte ens minns den.


Hollac16: Jag tycker Ida hade en okej radiolåt och hon lär säkert få många spelningar på radio med för den delen, och kan säkert göra turné i sommar. Men för mig känns låten ändå rätt anonym och det är inget jag kommer lyssna på mer. Om jag inte hör den på radio såklart.


Lukas: En bra låt som jag tycker förtjänade ett mycket bättre öde. Ida framförde en låt som kunde ha skrivits ihop av Håkan Hellström och Veronica Maggio, och det kan man tycka vad man vill om, men i det här sammanhanget tyckte jag att den här låten behövdes mer än någonsin, och det är ytterst trist att den faller ut så här tidigt. En bra kontrast skapades med en lugn vers och en fartig refräng, och Ida artikulerade mycket bättre också än de artister jag liknade hennes låt med. Jäkligt synd att den åkte.


Markus: Modern svensk pop som ofta hörs på radion. Sådant här brukar inte fungera i mello, och det gjorde det inte ikväll heller. Trist. Låten förtjänade en andra chans åtminstone.


Robban: Den här låten känns väldigt rätt i tiden och jag sörjer att den inte gick vidare, för den hade behövts kvar i tävlingen helt klart. En av de bästa pop-låtarna på svenska i Melodifestivalen i modern tid och Ida är en duktig sångerska. Det är lite Oskar Linnros, Håkan Hellström och Veronica Maggio-vibbar om detta bidraget.


 

 

 


Adrian: Alltså: Rätt person – fel låt, fel år, fel genre, fel scennummer, fel tänkt. Jonas Gardell är intimt förknippad med Melodifestivalen och har absolut en plats på melloscenen – men han kan inte sjunga och han är ingen sångartist, så han borde inte ha försökt framstå som en seriös tävlande. Hade han haft lite självdistans hade han kunnat göra något skämtsamt och plojigt typ ”värsta schlagern”, men nu blev det en seriös och allvarsam låt istället. HELT FEL. Men det var iallafall en fin låttext som får en poäng av mig!


Haris: Så fort jag hörde låten så kände jag bara att detta kommer komma sist. Ta sen i åtanke hur de flesta röstar idag med sina mobilappar, så var jag näst intill säker på att den skulle komma sist. Detta är inget som dagens generation röstar på. Jag förstod inte konceptet och det var i helt fel sammanhang. Och är det något tema i år som Christer Björkman kommit upp med? Att minst en låt måste vara framför av en icke-sångare.


Hollac16: För det första har den här typen av låt gjorts förut i det här sammanhanget och då på ett bättre sätt. Jag hade hellre sett Gardells show på någon teaterscen för då hade det blivit bättre. Dock inte rättvist att den hamnade sist men ej heller så oväntat.


Lukas: Det fanns en väg, men den ledde inte rätt, tyvärr. Kanske var det just att Jonas Gardell ställde upp med en allvarsam låt som förvisade honom till deltävlingsjumbo. Väldigt släpig låt som säkert fick många att gå till köket för att antingen ta en diskpaus eller fylla på chipsskålen eller vad man nu gjorde. Det utgår jag ifrån eftersom det där lilla hjärtat som visar hur röstandet går inte blixtrade till en enda gång.


Markus: Jonas Gardell. Vilken charmör. Fin text, men låten i helhet var väl långsam. Inte förvånad att han åkte ut.


Robban: Så vackert, finstämt och äkta. Jag blev berörd rakt av Jonas schlagerballad. Det är jättesynd att den kom sist, för det förtjänade den inte. Men tyvärr, majoriteten av alla som röstar är unga och de röstar inte på den här sortens låtar. Hjärtröstningen gör dessutom att det blir ännu svårare för gammaldags schlagermusik att konkurrera ut alla ”ungdomslåtar”.


 

 

 


Adrian: Jag älskade Margaret i Polens uttagning 2016 – ”Cool me down” räknar jag fortfarande som en låt som hade kunnat vinna ESC om den framförts i Melodifestivalen istället – och fått SVT:s produktionsteam till hjälp. ”In my cabana” är en lättmjölksvariant på den låten, och tyvärr är det inte alls samma relevans, attityd eller drag i den här. Jag saknar den kaxiga tuffa Margaret – men måste ändå säga att ”In my cabana” kvalificerar sig som en skön och snygg låt som passar för lugna sommarkvällar. Men hon har mer potential än så här, och måste visa det.


Haris: Vad gör man när man inte lyckas i sitt hemland? Man tar vara på EU-lagarna och åker och jobbar i Sverige istället. Låt oss vara ärliga här, Margaret kan inte sjunga live. Jag förstår varför hon förlorade i Polen 2016. Hennes succélåt ”Cool Me Down” blev en succé för folk lyssnade på studioversionen. Det var lite catchy och det är den enda anledningen till att jag ger detta en poäng.


Hollac16: Jag är jättebesviken på att Margaret hade en såpass anonym låt med sig in i Melodifestivalen. Efter att ha gjort succé med ”Cool Me Down” (även om den tyvärr inte fick tävla i Eurovision) och en del andra låtar så tänkte jag att ”men nu kommer det något riktigt bra”. Men, nej, så blev det inte. Problemet med låten är att den känns högst anonym och som ett mer ”jaha”.


Lukas: Lite kluven kring denna. Å ena sidan är det skönt att det inte blir som förra veckan, att jag tvingas såga låtar vars artister jag intervjuade. Låten i sig är det inte alls något fel på, jag satt faktiskt och diggade till den ganska länge. Men Margaret är inte så bra live, och texten var ganska bedrövlig. Men det blir ändå en stark trea för en bra melodi. Jag tror också att den här kommer kunna ha ett liv utanför mellobubblan med potential att kunna bli en sommarplåga.


Markus: Vad tusan hade människan på sig? Texten är helt sinnessjukt urusel! Låten är visserligen ”catchy” men det här har vi hört många gånger förut.


Robban: Jag hade höga förhoppningar på Margaret redan när det aviserades att hon skulle vara med i Melodifestivalen. Hade ju Margaret som favorit redan när hon tävlade i den polska uttagningen för två år sedan och mina förväntningar infriades. Denna sköna sommarpastisch var lätt ett av kvällens bästa bidrag och jag var lite osäker på om svenska folket skulle rösta vidare detta. De brukar ju historiskt sett aldrig rösta vidare gästartister från andra länder, så jag är glad att den fick en andra chans som den är väl värd.


 

 

 


Adrian: Det här fyller ju årets kvot i genren ”Visa och folk”, och det är väl en helt okej låt i den genren. Man blir lite glad, och Stiko är en mycket karismatisk sångare. Men den förtjänade nog dessvärre 6:e platsen, för den hade inte haft några chanser att nå finalen ändå.


Haris: Detta var ok för min del. Inte mer eller mindre. Artisten såg ut att ha kul och man rycktes med lite. Men det var verkligen inget speciellt. Och det är inget jag skulle ha på min Spotify-spellista. Men jag tänker slänga lite kritik till P4 Nästa konceptet. Vad är meningen med den tävlingen när ingen av artisterna som kommer därifrån lyckas i festivalen?


Hollac16: Jag tycker lite som jag tyckte om Ida Redigs låt. Stiko Per gör ett schysst framträdande men det är en radiolåt och det blir för anonymt för mig.


Lukas: Spelmansglädjen går inte att ta miste på, och Stiko Per är bara för härlig att titta på. Låten är okej den med, men däremot ganska svår att greppa. Oavsett vad tycker jag dock att SVT måste ta en allvarlig funderare på om man verkligen ska fortsätta att plocka in artister från P4 Nästa eller dylikt eftersom det är sjätte året man gjort det och ännu har ingen av dem ens gått till andra chansen. Det är väldigt synd att det blir så här, för det är en klart godkänd låt, men man tycks aldrig få till det.


Markus: Min favorit. Tycker mig höra element av folkmusik. En av mina favoritgenrer. Synd att han inte tog sig längre i tävlingen något som Per absolut förtjänade.


Robban: Det är absolut inget fel på denna låten i grund och botten, men artisten känns så amatörmässig och jag börjar starkt ifrågasätta om det inte är dags att slopa platsen i Melodifestivalen för Svensktoppen Nästa-finalister/vinnare. Om de bara är med som en utfyllnad och aldrig uppnår en bättre placering än en femteplats tycker jag hellre att platsen ska gå till någon mer etablerad & intressant artist istället. Jag är less på att det alltid blir samma öde för dessa artister och att låtarna inte har bättre produktion och kvalitet. Annars är ju själva idén med att låta en oetablerad artist få 3 minuter i rampljuset i Sveriges största musikunderhållningsprogram en positiv sak.


 

 

 


Adrian: Detta var ju en av mina favoriter inför kvällen, men jag tyckte kanske inte att Mimi riktigt kom ut genom tv-rutan. Låten är helt okej, och helt klart en av de bättre låtarna för kvällen. Men det saknas ändå något som får den att lyfta, och jag hoppas att de kan ”pimpa upp” numret fram till andra chansen. Tills vidare så håller jag Mimi som en medelmåttig kandidat till finalen.


Haris: Jag trodde jag skulle ha svårt att vara opartisk pga min svaghet för mörkhåriga tjejer. Men när jag lyssnade på låten så flög allt det opartiska bort. För hur mycket jag än försökte gilla det så nådde den aldrig upp till någon speciell nivå. Det gav mig liksom ingenting. Som tittare hade jag ingen anledning att rösta på det här.


Hollac16: Jag har svårt att förstå hur hennes förra låt ”Ain’t No Good” kunde åka ut sin deltävling för två år sedan medan ”Songburning” gick direkt till Andra chansen. Orättvist om du frågar mig, för den första låten var så mycket bättre och mer intressant. Den andra låten, ”Songburning” alltså, tycker jag att det är en helt okej låt, men det är ingen vinnare, och heller inget jag går igång på. Så jag hade önskat att Mimi Werner tävlat med ”Ain’t No Good” denna gång istället, för hade hon gjort det så hade hon fått en femma! Nu blir det bara ett svagt godkänt.


Lukas: Näe, den här fäster inte riktigt för mig. Låten är ganska slätstruken och känns ganska daterad. Det andas väldigt mycket 2000-talets Tennessee-country som inte intresserade mig alls. Den här är ändå lite bättre än Mimi Werners förra försök i alla fall, och det gör att den ändå ska ha några småpoäng från mig.


Markus: Ain’t no good > Songburning. Framträdandet känns som de kopierat Danmarks bidrag från ESC 2013.


Robban: Äntligen fick Mimi tävla med en mycket bättre låt än hennes tidigare upplaga. Tyckte hon skötte sig bra och låten var medryckande. Jag är dessutom svag för bombastiska trummor och en snygg scenshow som Mimi bjöd oss på.


 

 


Adrian: Jag brukar vara bra på att tycka illa om ”folkets favorit”, och jag inser att samma sak kan ha hänt i år. Den här låten hamnade verkligen mellan stolarna för mig – jag gillar inte den här typen av ”Hip-Hop/r’n’b” men refrängerna är snygga och han sjunger mycket bra där. Hade man klippt bort allt annat än refrängerna så hade detta kunna varit en 4:a kanske, men nu är det en svag 2,5:a. Och grejen är den att denna typ av låt är 10 år gammal, och känns helt fel i tiden. Jag kan verkligen inte se detta som ett potentiellt ESC-bidrag, även om LIAMOO är en mycket duktig sångare – när han faktiskt sjunger.


Haris: Räddningen på kvällen blev det sista bidraget. Jag har aldrig vart något större fan av Liamoo, men detta var dugligt. Han är en duktig rappare, som kan kombinera det med sången. Det var nog denna egenskap som var en stor anledning till att han vann Idol. Han kändes säker på scen och efter 5 sekunder in i låten så sa jag till mig själv ”detta går till final”. Han hade inte ens behövt den stora scenshowen för att lyckas. Men kombinerar man allt så får man ett rätt coolt nummer som jag tror kan göra bra ifrån sig i finalen.


Hollac16: Modern hiphop i all ära, men det här känns mer som ett dåligt skoluppträdande i nian än något modernt storslaget. Det verkar också som de försökt härma efter lite vad Nano kom med ifjol, och det har de säkert lyckats med. Av mig får han dock inga stilpoäng för det utan hela låten och allt därtill går mig bara obemärkt förbi.


Lukas: Liamoo får ut väldigt mycket av en svår genre som hiphop/rap är för mig. Det finns mycket som kan gå fel med sådana låtar, men han lyckas undvika att gå in i någon fälla, och det måste jag lyfta på hatten för. Han har ett bra flow i rap-partierna, och en attityd som stärker det budskap han vill få fram. Refrängen fungerar den med, som ett ok komplement till verserna. Det har talats om att han eventuellt kan vara en av de som slåss i toppen för en biljett till Portugal, och det skulle jag faktiskt inte ha något emot.


Markus: Bra text och snyggt framförd. Men ingen låt som jag misstänker att jag kommer lyssna på många gånger


Robban: Inte särskilt förvånad att Liamoo tog sig till final. Hans låt har en väldigt radiovänlig refräng och det är väl just refrängen som är bra med denna låt. Men tyvärr, jag är inget vidare fan av vare sig rap eller rnb. Detta var inget för mig. Jag unnar honom framgången och extra skoj att grabben är från samma stad som jag.


 

 

Helhetskommentarer & topplistor

Topplistorna som presenteras nedan är varje skribents personliga topplista och behöver således inte vara efter hur resultatet slutligen blev.

 

 1. Samir & Viktor – ”Shuffla”
 2. Ida Redig – ”Allting som vi sa”
 3. Mimi Werner – ”Songburning”
 4. Margaret – ”In My Cabana”
 5. Liamoo – ”Last Breath”
 6. Stiko Per Larsson – ”Titta vi flyger”
 7. Jonas Gardell – ”Det finns en väg”

Kommentar: Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser på min topplista där, men jag konstaterar dystert att årets mellolåtar är katastrofdåliga hittills. För min del så var iallafall deltävling 2 snäppet bättre än deltävling 1 – som verkligen var usel. I lördagens deltävling fanns ändå ett par låtar som berörde mig lite grann, även om jag inte är stolt över att Samir & Viktor gav mig den mesta ”feelingen”. Men jag börjar helt klart undra om det är avsiktligt dåliga bidrag i år – att man inte vill vinna ESC? Är det därför man satsar så hårt på underhållningen istället? I sådana fall har man misslyckats där med, för det finns inget underhållande med Jonas Gardells bidrag, eller i så många andra bidrag heller. Sen tycker jag att David Lindgren har fått oförtjänt dålig kritik av nöjesmedian, han gör ett bra jobb – och manuset är bättre än det varit de senaste 5 åren! Jag tycker också att pausunderhållningarna varit bra – t.om. pole dance numret även om det kanske var lite för mycket. På tal om ”för mycket”, så märkte jag att SVT tonat ned ”Fab Freddie” en smula- inte ett enda ”hoodeladi” yttrades i lördags. Skönt.

 

 

 1. Liamoo – ”Last Breath”
 2. Stiko Per Larsson – ”Titta vi flyger”
 3. Mimi Werner – ”Songburning”
 4. Margaret – ”In My Cabana”
 5. Ida Redig – ”Allting som vi sa”
 6. Jonas Gardell – ”Det finns en väg”
 7. Samir & Viktor – ”Shuffla”

 

Kommentar: Jag har följt Melodifestivalen i oerhört många år, och jag kan i ärlighetens namn inte komma på någon deltävling som var så dålig som denna. Om man tar bort Liamoo så fick de andra låtarna knappt ihop en femma i betyg tillsammans i min bok. Det gör också att listan inte är rättvis. Stiko Per var inte den nästbästa låten, utan den bästa utav sex dåliga låtar. Jag kunde bokstavligen lottat plats 2 till 6 och det hade inte gjort någon skillnad. En sak är säker dock, Liamoo hade hamnat först och Samir & Viktor hade hamnat sist. Inte ens programledaren David kan jag hylla denna veckan. Han var pinsam rakt igenom hela showen. Det säger mycket när det mest underhållande för min del var sketchen om bokstaven ”Y” i Veckans Brott-format.

 

 

 1. Mimi Werner – ”Songburning”
 2. Ida Redig – ”Allting som vi sa”
 3. Jonas Gardell – ”Det finns en väg”
 4. Margaret – ”In My Cabana”
 5. Stiko Per Larsson – ”Titta vi flyger”
 6. Liamoo – ”Last Breath”
 7. Samir & Viktor – ”Shuffla”

 

Kommentar: Jag kan inte minnas att jag någonsin gett så här låga poäng totalt sett i en Melodifestivaldeltävling. Möjligen kanske någon deltävling år 2013 (för fem år sedan), men skillnaden då mot nu var att det då fanns ändå några låtar som höll måttet. Här var INGEN speciellt bra eller intressant att lyssna på. Inför deltävlingen valde jag faktiskt att bli överraskad då jag valde att inte smyglyssna på bidragen. Men överraskningen gled mig helt ur händerna och istället blev jag bara besviken. Räddningen är att produktionen håller något bättre klass mot föregående vecka, då David Lindgren, manuset, skämt och helhetsmässigt med mellanakter var godkänt. Låtarna som tävlade får absolut underkänt och hade jag kunnat bestämma så hade ingen av dem hamnat högre än plats 7.

Hoppas på att det blir bättre nästa vecka, för så här dåligt får det faktiskt inte vara.

 

 

 1. Ida Redig – ”Allting som vi sa”
 2. Liamoo – ”Last Breath”
 3. Stiko Per Larsson – ”Titta vi flyger”
 4. Margaret – ”In My Cabana”
 5. Samir & Viktor – ”Shuffla”
 6. Mimi Werner – ”Songburning”
 7. Jonas Gardell – ”Det finns en väg”

 

Kommentar: Då jag tyckte att det var en mycket bättre line-up på pappret ägnade jag mig mer att titta på denna deltävling, men vad som slog mig är att jag tvivlar på om manuset varit sämre än någonsin. En programledare som struttar runt till Stayin’ Alive med åmande dansare för att sen slakta göteborgshumorn så till en grad att jag som stockholmare lider med mina göteborgska panelkollegor här. ”E du go eller, David?” Förutom det, tyckte jag det blev väldigt trist att se min topp tvåa stå mot varandra när sista finalisten skulle ropas ut, och så åkte ettan ut. Jag ska inte tala för alla, men jag tycker faktiskt att det blir lite jobbigt psykologiskt när man inte får resultaten med sig, för det har jag inte fått så ofta på ett bra tag när jag tittat igenom Melodifestivalen de här senaste åren. 2017 var ett solklart undantag fram tills finalen, men ändå. I min mening mår Mellon inte särskilt bra, och jag undrar vad man kan göra åt det.

 

 

 1. Stiko Per Larsson – ”Titta vi flyger”
 2. Ida Redig – ”Allting som vi sa”
 3. Shuffla – ”Samir & Viktor”
 4. Liamoo – ”Last breath”
 5. Jonas Gardell – ”Det finns en väg”
 6. Mimi Werner – ”Songburning”
 7. Margaret – ”In my cabana”

 

Kommentar: Vilken mellanmjölksomgång. Halvbra kvalité på låtarna. Tre av de svenska bidragen åkte ut för andra veckan i rad. Vilken megaflopp. Om de här mönstret fortsätter är jag tveksam om SVT kommer ta med några svenska låtar alls kommande år.

 

 

 1. Samir & Viktor – ”Shuffla”
 2. Margaret – ”In my cabana”
 3. Ida Redig – ”Allting som vi sa”
 4. Jonas Gardell – ”Det finns en väg”
 5. Mimi Werner – ”Songburning”
 6. Liamoo – ”Last Breath”
 7. Stiko Per Larsson – ”Titta vi flyger”

 

Kommentar: En klart bättre deltävling låtmässigt den här gången. Väldigt många medryckande låtar med kraft kryddat med lite nostalgi och debutanter som fick chansen att visa upp sig för svenska folket samt debutanter som lyckades slå igenom. Men programmets manus tillsammans med den extremt jobbiga Fab Freddie är bara så usel. Snälla SVT, ta tillbaka Edward af Sillén genast. Finns ingen bättre manusförfattare än honom. David ska återigen ha cred för sin roll som programledare och jag lovar att sluta skriva fler gnälliga kommentarer om programmet som helhet till kommande veckor. Nu ser man med spänning fram emot fortsättningen.

 

 

Sammanfattningsvis

Så här tyckte alltså vi om den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2018. Nu undrar vi vad du tyckte och om du håller med eller inte håller med oss.

Kommentera gärna artikeln!

 


 

Kommentera