Melodifestivalen 2021: Lär känna startfältet i den tredje deltävlingen

MELODIFESTIVALEN 2021. Nu på lördag (20:e februari) avgörs den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2020. Sju artister tävlar om två finalplatser respektive två platser i Andra chansen, och i den här artikeln får du en sammanfattning om hela startfältet!

 

1. Charlotte Perrelli – “Still Young”


Foto: Mikael Kenta, Stockhouse/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Charlotte Perrelli är en välkänd sångerska i det här sammanhanget. Fyra gånger har hon tävlat i Melodifestivalen varav två gånger vunnit: 1999 med Take Me To Your Heaven och 2008 med Hero”. År 1999 bar det även guld i Eurovision medan 2008 blev det en 18:e plats i finalen. 2012 gjorde Charlotte en första comeback i Melodifestivalen men åkte då ut i deltävlingen med låten The Girl. Samma sak hände när hon 2017 ställde upp med balladen Mitt liv som för övrigt var en låt med ett helt annat sound än det vi annars har sett från henne i tävlingen. Vad hon bjuder på nu denna femte gång hon ska tävla vet vi inte men låten är gjord av ett rutinerat team med många succéer bakom sig.

Förutom att tävla i Melodifestivalen har hon varit programledare för den två gånger och uppträtt som mellanakt flera gånger. Utanför tävlingen har hon uppträtt på alla möjliga scener och gjort alltifrån musikaler och egna turnéer till att sitta i jury i TV-program och vara Eurovision-kommentator för Sverige. Bara för att nämna några saker på Charlottes CV.

Följ gärna Charlotte i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

Låtskrivarna bakom bidraget: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och Charlie Gustavsson.

 

 

2. Emil Assergård – “Om allting skiter sig”


Foto: Evelina Sigetty, Emil Assergård/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Emil Assergård föddes den 23:e maj 1991 och kommer från Undrom utanför Sollefteå. Publikt slog han igenom 2013 med sitt debutalbum Rakt från hjärtat och har sedan dess släppt otal singlar som fått många lyssningar och utmärkelser. Han är också en ständig aktuell artist på musikscenerna och har också prisats för sin musik inte minst att en av låtarna har sålt fyra gånger platina – det är inte dåligt! Nu 2021 som vi kommer att få se Emil för första gången tävla i Melodifestivalen och det ska enligt uppgifter vara en peppig låt som hyllar publiken som han saknat mest under det år som i princip all underhållning har ställts in.

Följ gärna Emil i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagram.

Låtskrivarna bakom bidraget: Emil Assergård, Jimmy Jansson, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov och Johanna Wrethov.

 

 

3. Klara Hammarström – “Beats of Broken Hearts”


Foto: Per Kristiansen, Warner Music Sweden/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Klara Hammarström är ett stort namn i hästvärlden där hon tävlat och vunnit flera medaljer genom åren och även flera i hennes familj tävlar också med framgång i ridsport. Hon har tillsammans med sina syskon medverkat i SVT-realityshowen Familjen Hammarström där man får följa deras karriärer. Numera är det framförallt musiken som gäller för Klara, vilket var tydligt ifjol (2020) då hon tävlade i Melodifestivalen med låten Nobody som var inte långt ifrån att lyckas gå vidare till i alla fall Andra chansen. Men då tog det stopp redan i deltävling och nu när hon kommer tillbaka till Melodifestivalen gissar vi att målet är att försöka ta sig vidare den här gången istället.

Följ gärna Klara Hammarström i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto.

Låtskrivarna bakom bidraget: David Kreuger, Fredrik Kempe, Niklas Carson Mattson och Andreas Wijk.

 

 

4. Mustasch – “Contagious”


Foto: Ted Lindén, Bullsize/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Hårdrocksgruppen Mustasch bildades år 1998 i Göteborg. Under åren har medlemmarna kommit och gått och idag består Mustasch av sångaren och frontmannen Ralf Gyllenhammar, basisten Mats Stam Johansson, gitarristen David Johannesson och trummisen Robban Bäck. Efter att ha spelat ihop ett par år gav Mustasch år 2001 ut sin debut-EP som gav dem möjlighet att turnera runt och etablera sig på de kända scenerna vilket de också har gjort. Sedan dess har de turnerat runt, släppt inte mindre än tio album mellan åren 2002-2019 och två EP:s samt ett otal singlar.

Anno 2021 gör Mustasch debut i Melodifestivalsammanhanget även om bandets frontman, Ralf Gyllenhammar, har tävlat en gång förut (2013 med Bed on Fire) som bjöd på mycket eld och power, vilket Mustasch säkerligen kommer att göra ännu mer den här gången. Innan de nu ställer sig som en tävlingsakt på scenen i Annexet så har de faktiskt stått på Melloscenen en gång förut då som mellanakt med Hasse Andersson 2017.

Följ gärna Mustasch i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

Låtskrivarna bakom bidraget: Ralf Gyllenhammar och David Johannesson.

 

 

5. Elisa – “Den du är”


Foto: Magnus Ragnvid, Freebird Eintertainment/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Elisa Lindström har sysslat med musiken länge. Redan på gymnasiet startade hon sitt första dansband som snabbt blev en succé. Sedan dess har hon också synts till i många andra sammanhang inte minst i Melodifestivalen 2014 där hon tävlade med den glada låten Casanova som dessvärre åkte ut direkt i sin deltävling. Men det blev senare seger i TV4-programmen Körslaget och Let’s Dance samt i SVT:s Dansbandskampen. Frågan som kan ställas då är om det är dags för seger i Melodifestivalen? Det är inte en omöjlig tanke då Elisa nu återvänder till denna musiktävling igen med en låt signerad veteranteamet Bobby Ljunggren och Ingela Pling Forsman. Här ska det tilläggas att det är både Elisas och Plings comeback i tävlingen då Plings senaste Melodifestivallåt var just med Elisa 2014.

Följ gärna Elisa i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

Låtskrivarna bakom bidraget: Elisa Lindström, Bobby Ljunggren och Ingela ”Pling” Forsman.

 

 

6. Alvaro Estrella – “Baila Baila”


Foto: Universal Music/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Artisten Alvaro Estrella är både dansare och sångare som synts till bakom flera artister i Melodifestivalen. År 2014 fick han själv kliva upp i rampljuset på den stora Melodifestivalscenen med låten Bedroom som dock åkte ut redan i sin deltävling. Två år senare släppte han sin nästa singel Side X Side och var även med i musikalen West side story på Malmö Opera 2018. I Melodifestivalen 2020 kunde vi se honom tävla tillsammans med Mendez och låten Vamos Amigos som tog dem till final via Andra chansen där det sedan blev en elfteplats i tabellen. Till 2021 återkommer nu Alvaro en gång till i tävlingen igen, denna gång är han tillbaka som soloartist.

Följ gärna Alvaro Estrella i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

Låtskrivarna bakom bidraget: Anderz Wrethov, Linnea Deb och Jimmy “Joker” Thörnfeldt.

 

 

7. Tusse Chiza – “Voices”


Foto: Victoria Zahmatkesh, Universal/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

Tusse slog igenom stort i Idol 2019 då han gång på gång golvade såväl juryn som tittarna med sin musikaliska talang. När veckofinalerna hade temat Melodifestivalen och Eurovision blev han dessutom välkomnad till tävlingen av Christer Björkman, som var gäst i juryn i det programmet, som fick se honom göra en tolkning av Conchitas Rise Like A Phoenix. Tusse tog sig sedan hela vägen till final där han korades till vinnare.

Efter segern har han fortsatt att släppa musik som t.ex. singlarna My Soul Is Calling Youoch en tolkning av Whitney Hustons “How Will I Know” med titeln A Better You. Han har också släppt en singel på svenska under titeln Innan du går“. Nu bara ett år efter sin seger i Idol går Tusse vidare i karriären och nästa scen han kommer att få stå på är ingen mindre än Melodifestivalens scen anno 2021!

Följ gärna Tusse i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

Låtskrivarna bakom bidraget: Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

 

 

Till sist


Vem eller vilka av dessa sju artister hoppas du på mest inför lördag? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera