Linns Malmöresa under Melodifestivalen 2006

PANELEN SAMMANFATTAR. Under den andra deltävlingen i Melodifestivalen var vår skribent Linn på plats i Malmö och här är hennes story från tre dagars härlig Mello-upplevelse.

 

Välkommen till Mellobubblan. Din chans att få följa med bakom kulisserna på Sveriges mest hajpade show. Med all rätt. Jag var på plats under de tre dagar, torsdag, fredag och lördag.  Jag var där för Aftonkurirens räkning. Där av kan jag inte visa några bilder, än så länge eftersom jag inte äger dem. Men ni kommer få läsa  :). Jag kommer dela upp inläggen i tre delar eftersom annars kommer det bli alldeles för långt. Efterfesten har jag lite bilder och filmklipp ifrån, de kan jag visa eftersom det var när jag inte var i ”tjänst” längre.

 

Torsdag 11 februari

Jag och Matilda kom till Malmö Arena i Hyllie vid fyra tiden för att hämta ut våra presskort. Jag angav mitt namn och visade legitimation. Presskorten gav oss inträdde till pressrum, arenan, presskonferenser osv. Efter att vi lagt våra grejer i pressrummet gick vi till Arenan där Wiktoria tränade på sitt framträdande. Jag hade tidigare i veckan skrivit att jag inte trodde att det skulle gå så bra för Wiktoria eftersom jag trodde att hon var för okänd för den stora massan. Det visade sig sen att jag hade helt fel ;). Wiktorias Save me är riktigt bra och när hennes rep var slut så hade den verkligen satt sig på hjärnan som en klar favorit inför lördagen. Jag var helt i extas eftersom detta är så enormt stort att få vara på melodifestivalen, sitta i arenan och lyssna när artisterna repar. Vem får den möjligheten lixom!

Efter repet skulle vi fixa en mikrofon till intervjuerna. Klockan åtta skulle välkomstfesten på Rådhuset dra igång. Utanför rådhuset stod det vakter, klädda i fantastiska vaktkläder som jag gissar på kan vara inspirerade av 1500-1600 tal. Det var även en röd matta utrullad. Den gick från utanför rådhuset in upp för trapporna till festsalen. Jag och Matilda gick in och hängde av våra ytterkläder och sen väntade vi på att artisterna skulle anlända i limousine utanför rådhuset. När alla artisterna anlänt höll borgmästare Kent Andersson välkomsttal. Inne i festsalen var en buffé uppställd. Det var snittar, marinerade champinjoner, tryffel, sallader men framförallt var där en enorm chokladfontän!! I den fick man doppa jordgubbar, ananas och marshmallows. Det var sååå gott! När vi smakat på buffén var det dags att mingla och intervjua artister. Tyvärr mådde Matilda inte alls bra så jag fick hjälp av Anna att filma när jag intervjuade Molly, Isa och Edward av Sillén. Som tur var kunde Matilda vara med och intervjua Krista. Man slås av hur trevliga alla är. De är så otroligt mediavana de är. De har gjort detta så många gånger. Jag fick lite blackout några gånger, sa fel låt till Isa, fick avbryta intervjun med Edward för jag blev så nervös. Men han styrde snabbt in samtalet på Charlotte Perelli och vi kunde fortsätta. Han var också himla trevlig. Det var helt galet att få vara med och få vara i mellobubblan när man är ett sådant fan som jag. Lilla jag. Jag väntade på att någon skulle komma fram och fråga vad jag gjorde där. Samma sak tänkte jag när jag intervjuade, att artisterna skulle tycka ”vad gör lilla du här”. Haha! 🙂

När vi intervjuat de flesta var det dags att åka hem och torsdagen gick snabbt över till fredag. Och allt om fredagen får ni höra nästa gång ;).

 

Fredag 12 februari

På fredag var det dags för presskonferens med programledarna och Christer Björkman. Jag intervjuade först Charlotte Perelli och frågade henne om hennes roll inför lördagen. Hon skulle inte längre vara programledare utan bara ha en gästroll. Inleda showen med Gina och sedan ha en mellanakt. Jag var även tvungen att fråga om Eurovision, inte så aktuellt för Charlottes del men ändå roligt att fråga. Sen gick jag till Gina som berättade att hon hade ticks och ibland hade svårt att sålla ut vad alla andra gjorde runt scenen och därför lärde sig manuset utantill. Christer Björkman berättade att denna veckans show var mycket mer teknisk än förra veckan.

Klockan sex släpptes publiken in för att kunna gå runt bland de olika stånden och spela chokladhjul och schlagerspel. Jag och Matilda gick och intervjuade publiken för att ta reda på vilken artist som var favorit inför genrepet och lördagen. Sen var det dags för genrep. Detta var första gången vi fick se showen! Det är ändå något speciellt att få vara på plats! 😀 Musiken är helt annan när man upplever den på plats, det är mycket maffigare. Efter genrepet var det presskonferens för att fråga artister hur de kände inför lördagen och efter genrepet. Här hade vår mic gått sönder så vi var tvungna att filma utan ljud och ha mobilen som ljudinspelning. Efter det laddade jag in bilder och filmer i datorn och sen var det dags att åka hem. Klockan var 23.14 när jag tog tåget hem. Det var dags att ladda för lördagen och tv sändning! 😀 Den texten kan ni se framemot imorgon!

 

Lördag 13 februari

Lördagen inleddes med genrep. Det var dags för genrep 2 och denna gång skulle allt sitta inför kvällens tv sändning. Jag fotade fler bilder och denna gång satt vi på rad 23, satt på rad 32 på fredagen. Genrepet gick superbra! Gina är så otroligt duktig och avslappnad. Kan säga fel eller gå ur manus och skämta utan att det blir en big deal.

Efter genrepet var klockan halv fem och tv sändningen började åtta. Vi fick sitta nere i pressrummet och tittat på tv skärmar. Jag åt popcorn 😀 Innan tv sändningen skrev vi klart artiklar, redigerade bilder osv. Vi blev även bjudna på mat, jättegod mat! När klockan var 21.00 och det var dags för röstning blev a-media nerkallade. A-media är de tidningar som publicerar på natten, tex aftonbladet och expressen. De som står närmast scenen och fotar vinnarna. Halv tio fick vi som inte var a-media gå till arenan. Där väntade presskonferens med artisterna och programledarna. Vi gjorde vinnarintervjuer och sedan var det snabbaryck bort till pressrummet för att lägga över alla filer så vi kunde ta oss till efterfesten. Filerna var överförda och vi tog tåget till malmö c. Mitt sista tåg gick hem 0.44 eller 05.44. Men jag insåg snabbt att jag inte kunde ta tåget 00.44 eftersom halv ett satt jag och överförde de sista filerna från efterfesten.

Efterfesten var på Hotell Savoy som ligger fem minuter från stationen. Uppe på ovanvåningen hade alla artister fått varsitt bord där det var champange, glas och bordsdekoration. Pressen fick vänta inne i festsalen till artisterna kom och skulle spruta champange. Jag stod längst fram vid bordskanten när Wiktoria sprutade ner ALLA som stod nära bordet med champagne. Haha! Jag luktade fylla innan jag ens hunnit dricka något. Även Krista sprutade ner pressen med champagne. Det var ganska stelt att stå och vänta på artisterna och sen när de kom skulle alla kameror vara i huvudet fotandes minsta rörelse 😛

När alla artister var på plats ätandes buffé tog jag och la in de sista bilder. Efter det var vi ”ur tjänst” och vi gick ner på nedanvåningen för att ta en drink och dansa. Det spelades bara schlagerlåtar och dansgolvet vibrerade! Klockan tre stängde dansgolvet och eftersom mitt tåg inte gick förrän kvart i sex så dansade vi vidare med bland annat Krista, Jenny Velvet Pettersson och Joy Deb som varit med och skrivit Heroes! Haha ja jag var starstruck! 😀 Där dansade vi de sista timmarna innan tröttheten och ont i fötterna tog över. Klockan sju satt jag fötterna innanför dörren hemma och sov gott några timmar.

 

Sammanfattning

Vilken cirkus! Det är en aning tråkigt att gå tillbaka till sitt vanliga liv. Jag hade gärna stannat i mellobubblan ett bra tag till! Vilken möjlighet att få uppleva mello live! Jag är ju ett väl inbitet fan och trodde aldrig i mitt liv att jag skulle få uppleva allt på plats och få träffa artister och programledare. Jag är lyckligt lottad! Det är mycket jobb, du är igång hela dagarna och är rejält trött dagen efter. Men det är sååå värt det 😀 Jag hoppas verkligen att jag får åka på fler deltävlingar! ?

 


 

Kommentera