Våra intryck från torsdagsrepetitionerna i deltävling 1 (Melodifestivalen 2022)

MELODIFESTIVALEN 2022. Under torsdagen den 3:e februari repeterade de sju artisterna som tävlar i den första deltävlingen för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har fått se inspelade versioner av deras framträdanden och här följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Annika Berglund/SVT.

PS: För kännedom kommer vi även att följa de kommande repetitionstillfällena under fredagen och lördagen inför den avgörande direktsändningen.

 

1. Malou Prytz – “Bananas”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Malou är tillbaka för tredje gången i Melodifestivalen och efter att först ha tävlat med en renodlad popdänga och sedan en allvarlig ballad blir det nu lite mer high school poprockparty. Även om det är en stor scen med många dansare och att man använder sig av större delen av scenen + mittpodiet är arenan ändå rätt nedsläckt. Lite frågande varför. Numret är snyggt och dansen sitter, men det här är nog en låt som behöver en publik som kan sjunga och applådera med för att det ska bli helt perfekt. Malou gör det bra och här kan utlovas att Melodifestivalen får en partyöppnare på lördag!

 

 

2. Theoz – ”Som du vill”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Låt nummer två på lördag blir en poplåt på svenska som framförs av Theoz. Här kan man förvisso känna igen lite av känslan från Danny Saucedos låt i fjolårets tävling (med huset och popkänslan) med skillnaden att att här är rummet öppet och istället används skärmar på hela scenytan som lyser upp i olika färger.

Theoz känns säker och stabil på scenen och verkar vara en riktig entertainer. Oavsett hur det än går för honom i tävlingen kommer låten att funka på radio!

 

 

3. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Shirley är tillbaka efter åtta år och tävlar med en powerballad med ett viktigt budskap. Och det blir ganska klassisk Melodifestival-ballad med att Shirley står på samma ställe och sjunger ut. Men det är vackert och Shirley gör det riktigt bra. Scenshowen är enkel med en LED-slinga i bakgrunden.

 

 

4. Omar Rudberg – ”Moving Like That”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Efter powerballad får vi en latinopoplåt med Omar Rudberg. Han har i vår intervju utlovat ett dansant och energifyllt nummer och det blir det till viss del. Omar har med sig två dansare på scenen och bakgrunden går i lila och vitt och även om det bara är en första repetition gör Omar väldigt bra ifrån sig.

 

 

5. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Danne Stråhed bjuder in till lite härliga musikrytmer tillsammans med sitt storband (som håller coronaavstånd). Det svänger om den här låten och den lär nog gå varm i sommar, och det kan nog bli ett roligt inslag på lördag. Kanske lite som när ”Guld och gröna skogar” tog sig till final 2015.

 

 

6. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Elsie Bays ”Death of Us” i Norge får se upp för Cornelia Jakobs ”Hold Me Closer” för här är det känslor på högsta nivå. Cornelia bjuder också på något helt annat än de poplåtar som Love Generation ställde upp med för tio år sedan. Mycket välskrivet och bra framfört.

 

 

7. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Sist ut i startfältet är Robin Bengtsson som nu för fjärde gången deltar i tävlingen. Efter rullband och att vara själv på scenen tar hand nu hjälp av en 80-talsinspirerad låt och arenapoplåt. Det är nog mer pop än rock men det är bra framfört.

 

 


 

Kommentera