Trio programleder Eurovision 2020

Foto & copyright: NPO/AVROTROS/NOS
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2020. Då är det officiellt att det blir trion Chantal Janzen, Edsilia Rombley och Jan Smit (på bilden) som kommer att vara programledare för Eurovision 2020. Programledaruppställningen meddelades med drygt fem månader kvar innan tävlingen går av stapeln i Ahoy Arena i Rotterdam.

 

Vad har hänt?

När Eurovision kommer tillbaka till Nederländerna för ett femte värdskap i maj 2020 blir det en trio som kommer att presentera programmet. De kommer tillsammans stå för att starta och guida tv-tittarna genom tävlingens alla moment. Det blir således en fast trio för såväl semifinalerna som finalen. Exakt rolluppdelning dem emellan är inte känd, utan det är något som lär bli känt först senare.

 

Vilka är programledarna?

Edsilia Rombley (t.v. på bilden)

Edsilia Rombley föddes i Amsterdam 1978 och gjorde sig känd för sin hemmapublik när hon vann ett talangprogram 1996 och därmed var hennes artistkarriär igång. Två år senare, 1998, vann hon Nederländernas Eurovision-uttagning med låten Hemel & Aarde som slutade på fjärde plats i finalen. Nio år senare, 2007, skulle hon få göra samma resa till Eurovision den gången med låten On Top of the World. På andra försöket gick det dock sämre då Nederländerna ej gick vidare till finalen. Istället kunde hon vara på plats hemifrån och avlämna Nederländernas finaltolva.

Förutom musiken har Edsilia också varit programledare för nederländska Beste Zangers och ifjol var hon värd för Eurovision in Concert i Amsterdam, något hon också kommer att vara 2020.

 

Chantal Janzen (mitten av bilden)

Chantal Janzen föddes 1979 i Tegelen i Nederländerna. Hon är skådespelare och programledare. Chantal har synts till i en rad olika nederländska produktioner de senaste åren, inte minst Nederländernas motsvarighet till Talang och The Voice. Förutom det har hon också skådespelat i en rad nederländska filmer.

 

Jan Smit (t.h. på bilden)

Jan Smit föddes 1985 i Volendam. Han är artist och programledare som redan som barn fick en hitlåt. Sedan 2016 är han en av medlemmarna i gruppen De Toppers (som representerade Nederländerna i Eurovision 2009, den gången var inte Jan med) och även i gruppen KLUBBB3. Förutom det är Jan också programledare på AVROTROS.

 

Detta är alltså programledarna – vad tycker du om det valet? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera