Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Österrike presenterar sina planer inför Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det har länge varit tyst från Österrikes nationella TV-bolag ORF angående landets kommande Eurovision-uttagning, men nu börjar saker och ting avslöjas.

 

Vad har hänt?

I den senaste episoden i den österrikiska Eurovision-podden Merci, Chérie – Der Eurovision Podcast har producenten Eberhard Forcher, som är med och väljer ut landets artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2022, berättat mer om planerna för Österrikes kommande val. Enligt Eberhard ska det även denna gång handla om ett internval, vilket TV-bolaget ORF gjort varje år sedan 2017, där ett stort antal artister har skickat in demolåtar varav fyra har gått vidare till en slutomröstning.

Vilka fyra artister det handlar om har inte presenterats mer än att samtliga just nu arbetar på slutversioner av sina tilltänkta tävlingsbidrag till Eurovision 2022. Senare i november är planen att ORF ska bestämma sig för vilken artist man ska skicka till Turin och preliminärt i december kan det bli aktuellt att avslöja i alla fall vem artisten är. När och hur artistvalet och tävlingsbidraget meddelas är inte officiellt presenterat.

 

Kortfattade beskrivningar om artisterna

Även om namnen inte har avslöjats har Eberhard Forcher kortfattat beskrivit akterna i en intervju med Wiwibloggs.com (de presenteras utan inbördes ordning):

Alternativ 1: En duo från Tyrolen som sysslar med elektronisk musik.

Alternativ 2: En akt som bjuder på electro-swing och EDM.

Alternativ 3: En ’funky’ popakt som inte tillhör det vanliga radiopopsspråket.

Alternativ 4: En duo bestående av en välkänd österrikisk DJ och en kvinnlig artist.

 

Vilka tror du det kan röra sig om? Kommentera gärna här nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen