Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Dags att börja rösta i ESC Radios “Topp 250-lista” för 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. Vill du vara med och påverka vilka bidrag som ska hamna på Eurovisionfansens Topp 250-lista 2020? I så fall är det nu du ska lägga din röst i omröstningen som sajterna Songfestival.be och ESC Radio anordnar.

 

Upplägget

Upplägget går ut på att du väljer ut sammanlagt tio favoritbidrag från tidigare Eurovisioner som du rangordnar från plats 1 till 10 och sedan skickar in. Du röstar via denna länk. För att rösta måste du först logga in med något av dina personliga sociala medier-konton.

Omröstningen är öppen till och med den 6:e december kl 23:59 CET, sedan sammanställs alla röster och de 250 mest populära bidragen hamnar på topplistan. Vilka dessa bidrag blir offentliggörs dock först på nyårsafton då kanalen ESC Radio spelar upp bidragen från plats 250 till 1. Så snart som alla listans placeringar har spelats upp släpps resultatet i textform.

 

Kom ihåg

Bidragen du kan välja bland ska ha tävlat i Eurovision Song Contest någon gång mellan åren 1956 och 2020. Och ja, bidragen som skulle ha tävlat i Rotterdam 2020 är inkluderade i omröstningen trots att den upplagan ställdes in. De tio låtarna du väljer ut ska vara dina personliga favoriter genom tiderna.

 

Fakta: Hur såg topplistan ut 2019?


I 2019 års topplista blev det följande låtar som tog sig in på topp 10 (inom parentes står placering 2018):

  • 1 (1). Loreen – Euphoria (Sverige, 2012)
  • 2 (-). Duncan Laurence – Arcade (Nederländerna, 2019)
  • 3 (2). Eleni Foureira – Fuego (Cypern, 2018)
  • 4 (-). Mahmood – Soldi (Italien, 2019)
  • 5 (-). KEiiNO – Spirit In The Sky (Norge, 2019)
  • 6 (7). Loïc Nottet – Rhythm Inside(Belgien, 2015)
  • 7 (3). Salvador Sobral – Amar Pelos Dois(Portugal, 2017)
  • 8 (4). Jamala – 1944 (Ukraina, 2016)
  • 9 (6). Il Volo –Grande Amore (Italien, 2015)
  • 10 (10). Secret Garden – Noctune (Norge, 1995)

 

Samtliga placeringar på hela 250-topplistan (inklusive poäng bidragen fick den gången) hittar du här.

 

Ska Loreen vinna en nionde gång?

Frågan som alla ställer sig är om Loreens “Euphoria”, som varit fansens årliga vinnare sedan 2012 års topplista, ska vinna en nionde gång. Eller är det dags för en ny etta? In och rösta nu! Senaste gången en annan låt än ”Euphoria” vann var 2011Željko Joksimovic & Ad Hoc Orchestra vann med ”Lane Moje” (Serbien-Montenegro 2004). Det bör då tilläggas att vid det tillfället hade inte Loreen vunnit och tävlat med ”Euphoria” än…

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen