P4 Nästa 2020: Alla lokala finaler avgjorda

PANELEN TIPSAR. Den 12:e september avgörs finalen i P4 Nästa 2020 där även en joker till Melodifestivalen 2021 ska utses. I och med att alla lokala uttagningar till finalen nu är avklarad inväntar vi besked från riksjuryn vilka låtar som kommer att utgöra finalstartfältet.

 

Vad har hänt?

Under fredagen (17:e juli) var det lokal final i P4 Blekinge och det var den 25:e och sista lokala uttagningen för det här året. I och med att den finalen är avgjord börjar nu riksjuryns arbete med att utse finalisterna. Totalt är det 8 av 25 lokala vinnare som går vidare till finalen, men när juryns beslut väntas är inte klart. Det kan bli någon gång från nu och fram till finalen den 12:e september.

 

Så funkar finalen

I finalen är det radiolyssnarna och en jury som bestämmer vilken av de åtta låtarna om ska vinna. Själva vinnarlåten kommer därefter att spelas kontinuerligt i Sveriges Radio P4 och senare i höst testas den också in på Svensktoppen. Det kan hända att fler låtar från tävlingen också testas in på Svensktoppen.

Det bonuserbjudande som delas ut i finalen kommer att gå till en artist eller musikgrupp som en jury anser är bäst lämpad att tävla i Melodifestivalen 2021. Erbjudandet är inte bindande och kan tilldelas vem som helst av finalisterna.

 

Artisterna som tävlar om finalplatserna

Nedanstående artister vann respektive lokal uttagning. De listas i bokstavsordning efter distrikt.

 

 


 

Kommentera