Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

P4 Nästa 2020: Alla lokala finaler avgjorda

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Den 12:e september avgörs finalen i P4 Nästa 2020 där även en joker till Melodifestivalen 2021 ska utses. I och med att alla lokala uttagningar till finalen nu är avklarad inväntar vi besked från riksjuryn vilka låtar som kommer att utgöra finalstartfältet.

 

Vad har hänt?

Under fredagen (17:e juli) var det lokal final i P4 Blekinge och det var den 25:e och sista lokala uttagningen för det här året. I och med att den finalen är avgjord börjar nu riksjuryns arbete med att utse finalisterna. Totalt är det 8 av 25 lokala vinnare som går vidare till finalen, men när juryns beslut väntas är inte klart. Det kan bli någon gång från nu och fram till finalen den 12:e september.

 

Så funkar finalen

I finalen är det radiolyssnarna och en jury som bestämmer vilken av de åtta låtarna om ska vinna. Själva vinnarlåten kommer därefter att spelas kontinuerligt i Sveriges Radio P4 och senare i höst testas den också in på Svensktoppen. Det kan hända att fler låtar från tävlingen också testas in på Svensktoppen.

Det bonuserbjudande som delas ut i finalen kommer att gå till en artist eller musikgrupp som en jury anser är bäst lämpad att tävla i Melodifestivalen 2021. Erbjudandet är inte bindande och kan tilldelas vem som helst av finalisterna.

 

Artisterna som tävlar om finalplatserna

Nedanstående artister vann respektive lokal uttagning. De listas i bokstavsordning efter distrikt.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen