Inför: Riksfinalen i P4 Nästa 2019

P4 NÄSTA 2019. Lördagen den 24:e augusti 2019 avgörs finalen i P4 Nästa 2019, där åtta artister gör upp om segern. En av finalisterna kommer även att erbjudas en artistplats i Melodifestivalen 2020. Här finns all info du behöver veta inför sändningen.


Fakta


 • Datum:
 • 2019-08-24

 • Tid:
 • 19:03 – 21:00 CEST

 • Plats:
 • Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress, Linköping

 • Programledare:
 • Titti Schultz och Josefin Johansson

 • Röstningsprocess:
 • Lyssnarna och en SR-jury röstar fram vinnaren genom två omgångar.

 • Gästartister:
 • Lena Philipsson, The Lovers of Valdaro, Felix Sandman och Spring City.

 • Här kan du lyssna på finalen:
 • SR P4 – Länk

 

Startfältet

Följande artister tävlar (enligt startordning). Via artistlänkarna kan du läsa intervjuer vi gjort med respektive tävlande:

 

 

Tips

Linköping Konsert & Kongress har ingång via Konsistoriegatan 7 och Vasavägen 18. Det är cirka tio minuters promenad från Centralstationen i Linköping, alternativt finns även lokalbussar. Insläppet sker redan från klockan 10:00 på förmiddagen då det hålls olika evenemang innan sändningen börjar.

 

Reglerna för finalen

Finalen avgörs genom två röstningsomgångar.

I den första omgången framförs de åtta bidragen samtidigt som SR-juryn och lyssnarna röstar på sina favoritbidrag. De två bidrag som fått flest röster efter juryns och tittarnas dom går vidare till den andra omgången som blir en slags avgörande duell. Bidragens tidigare röster nollställs och en ny röstningsomgång påbörjas där lyssnarna enkom får all makt att bestämma vinnaren.

Den artist som lyssnarna röstar fram som vinnare kommer att få sin låt spelad i P4 under hösten och även testad på Svensktoppen om några månader. Det kan för övrigt hända att fler av finalens tävlande testas på Svensktoppen…

 

Så här röstar du

För att rösta skickar du ett SMS med texten p4nästa (mellanslag) låtX (byt ut X mot bidragets startnummer: låt 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 8). Skicka sedan SMS:et till 72250.

Det går att rösta upp till tio (10) gånger från en och samma telefon och röstningsomgång!

 

Omröstningen i första omgången pågår fram till att alla bidragen har framförts och en stund därefter. Sedan stängs slussarna tillfälligt innan de sedan öppnar igen till den avgörande duellen.

OBS! När du skickat en röst kommer du att få ett svarsmeddelande som bekräftar att du har röstat på den specifika låten. Om du inte har fått ett svarsmeddelande kan det möjligen bero på att din telefon kan vara spärrad för betaltjänster.

 

Övrigt

Förutom själva finalavgörandet kommer det som vi fans väntat på: bonuserbjudandet till en av startfältets tävlande att få delta i Melodifestivalen 2020. Eftersom frågan är helt öppen kan erbjudandet gå till vilken som helst av finalisterna. Erbjudandet är dock inte bindande, men hittills under de år erbjudandet kommit från SVT har ingen som fått det valt att tackat nej.
Det är bara artisten/gruppen som får erbjudandet. Bidraget som den/de tävlar med i P4 Nästa 2019 kommer inte att framföras i Melodifestivalen 2020, och detta p.g.a. att inga låtar som tävlar i Melodifestivalen får framföras offentligt före sin deltävling.

 

 

Panelen tycker till!

Inför finalen kommer några av oss tycka till om bidragen som tävlar. Du får gärna bidra med din topplista i kommentarsfältet nedan.

[restrict] *** Dolt meddelande: Adrian, om du vill att din topplista och kommentar nedan ska synas för läsarna måste du ta bort <restrict>-koden ovanför och </restrict> under ditt namn + denna metatext. Tack! ***

Personlig topplista

 1. Faith Kakembo – “Through Fire and Rain”
 2. Hildur Höglind – “Further Apart”
 3. Hugo Andersson – “Lovenote”
 4. Amanda Aasa – “Gå hem”
 5. Zulueta – “King of the ocean”
 6. Tova Glyt – “No ordinary girl”
 7. Tim Lööv – “All I Need Is You”
 8. Browsing Collection – “Oh no”

Kommentar: Text

 


[/restrict] [restrict] *** Dolt meddelande: Haris, om du vill att din topplista och kommentar nedan ska synas för läsarna måste du ta bort <restrict>-koden ovanför och </restrict> under ditt namn + denna metatext. Tack! ***

Personlig topplista

 1. Faith Kakembo – “Through Fire and Rain”
 2. Hildur Höglind – “Further Apart”
 3. Hugo Andersson – “Lovenote”
 4. Amanda Aasa – “Gå hem”
 5. Zulueta – “King of the ocean”
 6. Tova Glyt – “No ordinary girl”
 7. Tim Lööv – “All I Need Is You”
 8. Browsing Collection – “Oh no”

Kommentar: Text

 


[/restrict]
[restrict] *** Dolt meddelande: Hollac16, om du vill att din topplista och kommentar nedan ska synas för läsarna måste du ta bort <restrict>-koden ovanför och </restrict> under ditt namn + denna metatext. Tack! ***

Personlig topplista

 1. Faith Kakembo – “Through Fire and Rain”
 2. Hildur Höglind – “Further Apart”
 3. Hugo Andersson – “Lovenote”
 4. Amanda Aasa – “Gå hem”
 5. Zulueta – “King of the ocean”
 6. Tova Glyt – “No ordinary girl”
 7. Tim Lööv – “All I Need Is You”
 8. Browsing Collection – “Oh no”

Kommentar: Text

 


[/restrict]

Personlig topplista

 1. Browsing Collection – “Oh No”
 2. Zulueta – “King of the Ocean”
 3. Faith Kakembo – “Through Fire and Rain”
 4. Tim Lööv – “All I Need Is You”
 5. Hildur Höglind – “Further Apart”
 6. Tova Glyt – “No Ordinary Girl”
 7. Amanda Aasa – “Gå hem”
 8. Hugo Andersson – “Lovenote”

Kommentar: P4 Nästa (och dess tidigare varianter) har inte direkt rosat marknaden i Melodifestivalen, och egentligen är det faktiskt synd, då det ofta brukar finnas en del intressanta akter som inte brukar vara stöpta i samma form som många av de andra akterna vi ser varje år. Man kanske kan misstänka att det kanske beror på en elak lättja hos produktionsteamen, men jag ska nog inte raljera mer kring det.

I alla fall, om jag ska syna följande åtta akter så finns det två stycken som sticker ut för mig på det positiva planet, och det är Browsing Collection med deras kaxiga och riviga rockdänga ”Oh No”, följt av Zuluetas indierocklåt ”King of the Ocean” med dess relevanta budskap. I övriga fältet blir det däremot mellanmjölk, och just plats 3-5 har jag fått rotera en hel del mellan vilka som hamnar var, då alla tre ändå har en specifik usp. Faith med sina jazziga tongångar, Tims countrylåt och Hildurs atmosfäriska poplåt. Och i botten har jag dem som jag känner inte frambringade så mycket till bordet.

Det jag hoppas åtminstone är att, beroende på vem som bjuds in till Melodifestivalen nästa år, är att de får en stark låt som man kan göra något storslaget utav, och därmed kunna sända signalerna att ”jo, det går visst att lyckas där om man går via denna väg”… det är nästan så jag funderar på om man kanske borde bjuda in fler akter härifrån så att man kan sätta dessa oslipade talanger mer i centrum…

 


 

Personlig topplista

 1. Faith Kakembo – “Through Fire and Rain”
 2. Amanda Aasa – “Gå hem”
 3. Browsing Collection – “Oh no”
 4. Tova Glyt – “No ordinary girl”
 5. Zulueta – “King of the ocean”
 6. Hugo Andersson – “Lovenote”
 7. Tim Lööv – “All I Need Is You”
 8. Hildur Höglind – “Further Apart”

Kommentar: Fy, vilket tråkigt startfält. Fanns det verkligen inga starkare kandidater? Ärligt talat så tycker jag att det här startfältet definierar problemet med dagens Melodifestival. Det är bokstavligen bara slätstruken radiopop utan någon som helst känsla eller personlighet. Vad ska jag ens kommentera?

Okej, för att vara rättvis så finns det faktiskt två undantag. Min personliga favorit Through Fire And Rain som jag finner glad och upplyftande, tycker dessutom väldigt bra om Faiths röst. Jag skulle gärna se henne tävla i Melodifestivalen nästa år. Oavsett så kommer den här låten att finnas på min spellista även efter finalen av P4 Nästa.

Det andra undantaget är Amanda Aasas Gå Hem. En fin men enkel melodi som dessutom är den enda låten startfältet som framförs på svenska… Har gillat Amanda som artist ända sedan hon sökte till Idol 2014 så det är möjligt att jag är något partisk. Men men, i en sådan här katastrof till startfält är man så illa tvungen att försöka hitta de mindre guldkornen.

Kort sagt, jag hoppas att Faith eller Amanda får tävla i Mello nästa år.

 


 

Personlig topplista

 1. Tim Lööv – “All I Need Is You”
 2. Zulueta – “King of the ocean”
 3. Hildur Höglind – “Further Apart”
 4. Faith Kakembo – “Through Fire and Rain”
 5. Hugo Andersson – “Lovenote”
 6. Tova Glyt – “No ordinary girl”
 7. Amanda Aasa – “Gå hem”
 8. Browsing Collection – “Oh no”

Kommentar: Då var det åter dags att utse en joker till nästa upplaga av Melodifestivalen som till år 2020 blir den 60:e upplagan. Samtliga åtta kandidater tycker jag känns intressanta, så det känns på förhand ganska öppet. Den som levererar bäst sångmässigt och som kan ta publiken med storm anser jag borde få chansen att bli utvald. Min personliga favorit bland finalisterna är Tim Lööv. Gillar både hans röst och låten skarpt. Får lite Victor Crone-vibbar. Jag hoppas att den som får Melodifestival-biljetten får jobba med rätt låtskrivare och får till en riktigt slagkraftig låt. Det är hög tid att P4-artisten/jokern lyckas slå igenom och göra det som ingen annan tidigare gjort: Att ta sig vidare från deltävlings-momentet.

 


[restrict] *** Dolt meddelande: Tanja, om du vill att din topplista nedan ska synas för läsarna måste du ta bort <restrict>-koden ovanför och </restrict> under ditt namn + denna metatext. Tack! ***

Personlig topplista

 1. Faith Kakembo – “Through Fire and Rain”
 2. Hildur Höglind – “Further Apart”
 3. Hugo Andersson – “Lovenote”
 4. Amanda Aasa – “Gå hem”
 5. Zulueta – “King of the ocean”
 6. Tova Glyt – “No ordinary girl”
 7. Tim Lööv – “All I Need Is You”
 8. Browsing Collection – “Oh no”

Kommentar: Text

 


[/restrict]

 


 

Kommentera