Intervju med Tova Glyt inför P4 Nästa-finalen 2019

 P4 NÄSTA 2019 – INTERVJU.  Lördagen den 24:e augusti avgörs finalen i P4 Nästa 2019. En av finalisterna är Tova Glyt som representerar P4 Jämtland med bidraget ”No ordinary girl”. Inför finalen fick vi på ESC-Panelen lite återkoppling från henne om vem hon är som artist och om varför hon har valt att delta i årets P4 Nästa.

 

Men först och främst vill vi på såklart gratulera Tova till finalplatsen i P4 Nästa 2019 efter att ha tagit hem segern i den lokala finalen i Östersund den 17 maj och nu blivit utvald av riksjuryn.

– Tusen, tusen tack för det. Det känns verkligen som jag lever min dröm, säger Tova.

– Jag har önskat och hoppats på detta så länge nu, så jag kan inte vara lyckligare, tillägger hon.

 

Alltid omringad av musik

Den snart 21-åriga soloartisten Tova har rötterna i Kalmar, men har både Spanien och Sverige som hemmaarena sedan familjen tog steget att bosätta sig i Madrid 2006. Efter åtta år i Spanien påbörjade Tova sin gymnasieutbildning på ett musikgymnasium i Stockholm. Idag är hon bosatt i Åre, men inte för vallan utan för musiken.

Tova har varit omringad av musik hela livet då hennes pappa Peter Glyt är och har varit verksam inom musiken som musiker, låtskrivare och artist under hela hennes uppväxt, och har kommit att bli hennes stora musikidol.

– Han är så otroligt duktig och noga med sina texter samt har ett fantastiskt melodisinne. Enligt mig har han gjort nästan bara superbra låtar, säger Tova.

Tova har skrivit låtar sedan barnsben, men det var först i tonåren det blev en del av hennes vardag. Det är mycket från pappa Peter som hon fått sin inspiration, tillgång till instrument och stöd. De spelar även ihop i bandet Glyt’s Tombola, där Tova sjunger och spelar bas.

 

Prövade lyckan igen och gick till Riksfinalen

Det är inte första gången som Tova Glyt är med i dessa sammanhang. Förra året (2018) sökte Tova med låten Heavenly Father i P4 Jämtlands uttagning till P4 Nästa, och det efter att en snäll kille vid namn Lars hört låten och föreslog att hon skulle söka.

– Först var jag lite tveksam, men så fort jag kollat upp tävlingen så blev jag supersugen och taggad, säger hon.

Efter att ha vunnit den lokala uttagningen ville Tova såklart nå hela vägen till riksfinalen, men när beskedet kom i början av augusti 2018 var hennes namn inte med på listan. Som tävlingsmänniska var det i stunden en tung förlust, men efter att snabbt ha borstat av sig besvikelsen och känslosvallet valde hon bara ett år senare att ställa upp igen på nytt i Jämtlands P4 Nästa-uttagning. För andra gången gillt tog hon hem segern i den lokala uttagningen, den här gången med låten ”No ordinary girl” och denna gång nådde hon hela vägen till Riksfinalen.

 

Vad handlar finalbidraget ”No ordinary girl” om?

– Den handlar om när jag var världens lyckligaste tjej, hade så roligt i livet och var så tacksam. Men sedan samtidigt så var jag fortfarande lite kär i en kille jag inte riktigt kom över, och då tyckte jag att det störde min lycka, men det kan man inte låta hända. Så budskapet är att vara glad, tacksam och stolt över sig själv, säger Tova.

 

En dröm att få tävla i Melodifestivalen 2020

Förutom själva finalen i P4 Nästa, där en av startfältets tävlande kommer att få sin låt spelad i radion och testad på Svensktoppen senare i höst, så har ju också SVT ett bonuserbjudande till en av finalisterna, nämligen en artistplats i Melodifestivalen 2020. Vi är nyfikna på hur Tova ser på möjligheten att bli utvald till joker.

– Det har varit en dröm sedan jag varit liten. Det känns som en enormt cool upplevelse att få vara med om, säger hon.

– Och jag hade älskat att få medverka med en egenskriven låt, tillägger hon.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Tova Glyt ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Linköping lördagen den 24:e augusti.

 


Fakta


 • Tävlingsbidrag
 • ”No ordinary girl”

 • P4-distrikt
 • Jämtland

 • Beskriv dig själv med tre ord
 • Envis, lojal, äventyrlig.

 • Hur skulle du beskriva din musikstil?
 • – Det är pop i grunden. Men växlar lite mellan indie, svängiga ballader, lite 50-tals-aktigt, och ibland upptempo. Men det är mycket musik på gång, så man kommer förstå mer min musikstil desto mer musik som kommer, säger Tova.

 • Följ gärna Tova Glyt i sociala medier:
 • Instagram: @tovaglytmusic
 • Twitter: @TovaGlyt
 • Facebook: Tova Glyt Music
 • Spotify

 


 

Kommentera