Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Intervju med Tim Lööv inför P4 Nästa-finalen 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto hämtat från Tims Facebooksida.

P4 NÄSTA 2019 – INTERVJU.  Lördagen den 24:e augusti avgörs finalen i P4 Nästa 2019. En av finalisterna är Tim Lööv som representerar P4 Kronoberg med bidraget ”All I Need Is You”. Inför finalen fick vi på ESC-Panelen lite återkoppling från honom om vem han är som artist och om varför han har valt att delta i årets P4 Nästa.

 

Musik redan i vaggan

Tims musikbana startade enligt honom själv redan i vaggan då han nynnade melodier tidigt. Sedan dess har han i princip dygnet runt arbetat med musik, både som soloartist och i olika konstellationer. År 2015 läste han till musiklärare på Linnéuniversitetet och nu fyra år senare är det något han också arbetar med. Men bara fyra dagar i veckan, resterande tid läggs på det egna musicerandet, där han bland annat fått hjälp av producenten Ola Af Trampe, som Tim säger har spelat en stor roll i utvecklingsprocessen av de låtar han gjort.

– Hårt slit och en stor passion till musiken har lett mig dit jag är idag tror jag. Att få kunna glädja andra med musik är det jag är mest stolt över, säger Tim.

 

Hur skulle du beskriva din musikstil?

– Country med moderna popinfluenser men jag finner inspiration i nästan all musik. Jag utgår mycket från akustisk gitarr och gillar att inkludera fiol, mandolin, banjo och andra olika rytm och stränginstrument, säger han.

 

Johnny Logan inspirerade att skriva en av låtarna

Som Eurovision-fantaster vi skribenter är blir vi såklart mycket glada att höra att en av Tims stora idoler är den trefalldige Eurovision-vinnaren Johnny Logan. Han är den enda artist som vunnit Eurovision 1980 och 1987 som artist och sedan ytterligare en gång, 1992 fast då som låtskrivare till Linda Martin, vilket är ett rekord som stått sig sedan dess. Nåväl, Tim har fått äran att träffa Johnny Logan personligen och fick då uppskattning för musiken.

– Han inspirerade mig bland annat att skriva en låt med country/folkmusik vibbar som heter ”Lullaby” och som finns att höra på Youtube. Han är en fantastisk låtskrivare och sångare, säger Tim.

 

En annan artist som Tim nämner för oss som en stor inspirationskälla är Keith Urban.

 

Tävlar för sjätte gången i P4 Nästa

När det kommer till P4 Nästa-sammahang är Tim ingen nybörjare, för anno 2019 tävlar han med sitt sjätte bidrag, även om det först nu har tagit honom hela vägen till Riksfinalen! Han har tidigare tävlat tre gånger som soloartist med låtarna ”Miss You Tonight” (2013), ”Country Road” (2014) och ”To Good Too Be True” (2017). Ingen av dessa gånger nådde han seger i uttagningen.

Däremot med vännen och kollegan Simon Sahlström blev det seger i Kronobergsfinalen 2015 med låten ”Soul On Fire”, men duon blev det året inte uttagna av riksjuryn att tävla i den stora finalen. Året därpå, 2016, ställde duon upp igen i lokala uttagningen, denna gång med låten ”Lullaby”. Den gången slutade det med en tredjeplats i uttagningsfinalen.

I år, 2019, ställde Tim upp en sjätte gång i tävlingen och denna gång med låten ”All I Need Is You”. Att han skickade in låten berodde främst på att han ville få ut sin musik till en större publik samt att han älskar att uppträda på scen och få med publiken. Och visst blev det en publikdragare, som först tog honom till seger i Kronoberg och nu också att han fick en av de åtta platserna i Riksfinalen. Vi undrar såklart hur det känns för honom att ha tagit sig hela vägen till finalen.

– Det känns väldigt roligt att få tävla med låten en gång till och denna gången i final. Det är också en häftig känsla att få förmedla låten i radio så den nu hörs i hela Sverige i P4, säger Tim.

 

Hur skulle du beskriva ditt tävlingsbidrag ”All I need is you”?

– Låten handlar om att vi alla behöver någon som stöttar oss när det är tufft. Att lyfta varandra.

 

Vill gärna tävla i Melodifestivalen

Förutom själva finalen i P4 Nästa, där en av startfältets tävlande kommer att få sin låt spelad i radion och testad på Svensktoppen senare i höst, så har ju också SVT ett bonuserbjudande till en av finalisterna, nämligen en artistplats i Melodifestivalen 2020. Vi är nyfikna på hur Tim ser på möjligheten att bli utvald till joker.

– Det har varit en dröm väldigt länge för mig och jag skulle inte tveka en minut om jag fick frågan, säger Tim.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Tim Lööv ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Linköping lördagen den 24:e augusti.

 


Fakta


 • Tävlingsbidrag
 • ”All I Need Is You”

 • P4-distrikt
 • Kronoberg

 • Beskriv dig själv med tre ord
 • Musiker, låtskrivare, artist.

 • Ett roligt minne från karriären
 • – 2010 var jag med i Körslaget i TV4 med Niklas Strömstedts kör, där jag blev uttagen som en av 20 (av 748 sökande). Vilket var en fantastiskt spännande musikalisk resa, säger Tim.

 • Följ gärna Tim Lööv i sociala medier:
 • Facebook: Tim Lööv
 • Spotify

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen