Cornelia Jakobs tog Sverige till Final i Eurovision 2022

Foto & copyright: Eurovision Radio International

EUROVISION 2022. Den andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2022 är avgjord och som väntat (i alla fall efter odds och fanspekulationer) blev Sveriges representant Cornelia Jakobs med ”Hold Me Closer” en av de tio uppropade finalisterna. Därmed är hon nu ett steg närmare segern i lördagens final!

Det positiva beskedet innebär även att Sveriges finalsvit fortsätter att vara obruten, vilket gör att det är den 11:e finalen i ordningen som Sverige deltar i. Självklart har det blivit fler finaler än så genom åren, faktum är att Sverige hittills har medverkat i samtliga utom i 6 av dem: 1956 och 1957 (eftersom Sveriges debut gjordes år 1958), 1964 (då SR-TV fick avstå tävlande p.g.a. en artiststrejk), 1970 (då SR-TV avstod tävlan efter att fyra länder vunnit året innan), 1976 (då SR-TV avstod av ekonomiska skäl efter värdskapet 1975) och 2010 (då Sverige röstades ut i en av de två semifinalerna).

 

Andra semifinalens resultat

Här nedan presenterar vi vilka tio länder som gick till final repektive vilka åtta länder som åkte ut. Då EBU släpper alla enskilda poäng och placeringar först efter att finalen har avgjorts presenterar vi alla länder i alfabetisk ordning inom respektive kategori.

 

Finalländer


Australien
Sheldon Riley – Not the Same


Azerbajdzjan
Nadir Rustamli – Fade To Black


Belgien
Jérémie Makiese – Miss You


Estland
STEFAN – Hope


Finland
The Rasmus – Jezebel


Polen
Ochman – River


Rumänien
WRS – Llámame


Serbien
Konstrakta – In corpore sano


Sverige
Cornelia Jakobs – Hold Me Closer


Tjeckien
We Are Domi – Lights Off

 

 

Utslagna länder


Cypern
Andromache – Ela


Georgien
Circus Mircus – Lock Me In


Irland
Brooke – That’s Rich


Israel
Michael Ben David – I.M


Malta
Emma Muscat – I Am What I Am


Montenegro
Vladana – Breathe


Nordmakedonien
Andrea – Circles


San Marino
Achille Lauro – Stripper

 

Recap

Här nedan finns också ett recap med alla 18 bidrag (de spelas i startordning efter semi 2):

 

Kommentera gärna här nedan vad du tycker om resultatet!

 


 

Kommentera