Lär känna Robin Bengtsson inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om Robin Bengtsson som tävlar med bidraget ”Innocent Love” som går ut som nummer 7 av 12 i ordningen.

 

Robin Bengtsson slog igenom publikt med sin medverkan i Idol 2008 där han kom på tredje plats. Efter det släppte han ett antal singlar men det var först när han tävlade i Melodifestivalen 2016 med Constellation Prize som de stora framgångarna kom. Han blev då femma i finalen men återkom igen året därpå med I Can’t Go On som vann finalen och som sedan slutade på femte plats i Eurovision-finalen i Kiev. Tre år efter segern återkom han till Melodifestivalen igen, den gången med låten Take a Chance som gick direkt till final där det sedan blev en åttondeplats.

 

Har skickat in egna låtar

Robin har tidigare berättat för oss att han genom åren har skickat in egna låtar till Melodifestivalen som då är i ett helt annat sound än det han sedan har tävlat med. Men han har valt att inte köra sina egna låtar för att de andra låtarna som han har fått till sig passar forumet bättre. Årets låt, ”Innocent Love” är inte en av hans egna låtar utan den är gjord av David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg och SebastianAtas som han beskriver som en arenalåt i lite pop/rockstil.

Bidraget togs för övrigt fram under ett låtskrivarcamp under 2021. Initialt skrev låtskrivarna bidraget för Victor Crone men han tyckte själv att låten inte passade honom och därför fick Robin Bengtsson erbjudande om att sjunga in låten istället, vilket han också gjorde. Sedan har låten arbetats om något för att passa Melodifestivalen.

 

Vill gärna ta sig till final – och Turin

Alla artister i startfältet vill såklart till final och det är inget undantag för Robin Bengtsson. Skulle han dessutom ta sig till Turin skulle det bli hans andra Melodifestival-seger genom tiderna, något få artister har fått uppleva. I hans deltävling ställde vi frågan hur det skulle kännas och då fick vi följande svar:

– Det skulle vara en ära, samtidigt som det är 27 andra artister som också vill till Turin, säger Robin.

 

Oavsett hur det än går i tävlingen har Robin många planer för 2022, inte minst väntar en Diggiloo-turné i sommar som är planerad att besöka 24 städer runt om i Sverige. Det är något som Robin ser fram emot då man äntligen får träffa publiken igen under en hel sommar.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Robin Bengtsson stort lycka till i finalen i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa om att du gärna får följa Robin i hans sociala medier på den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


 

Kommentera