Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Förberedelserna för ett Eurovision 2020 är i full gång!

Publicerad: | Skribent: Tanja

Publicerad


Rotterdam är en av kandidaterna för Eurovision 2020. Foto: herryway/Pixabay.com

EUROVISION 2020. Med bara några dagar kvar till deadline för budgivningen att bli värdstad för Eurovision 2020 arbetar statsråden för de städer i Nederländerna som återstår i kampen med att sammanställa sina underlag. Deadline är 10 juli.

 

Vilka städer som det står emellan (just nu)

De fem städer som är kvar i kampen är enligt källor (inom parentes står vilken arena som är tilltänkt):

  • Arnhem (GelreDome)
  • Den Bosch (Brabanthallen)
  • Maastricht (MECC)
  • Rotterdam (Ahoy)
  • Utrecht (Jaarbeurs)

 

Enligt sajten ESCToday.com så spekuleras det mest om Rotterdams och Maastrichts bud på att bli värdstad för Eurovision 2020. Men ännu är inget officiellt bestämt, utan förhoppningsvis kommer det slutgiltiga beskedet i augusti. Det är vad produktionen satt som preliminär tidpunkt.

 

Städer som valde att inte gå vidare

Sedan vi rapporterade om detta senast i mitten av juni (2019) så har fyra städer som anmälde intresse valt att hoppa av. Den första som lämnade återbud var Leeuwarden-Friesland, och därefter följde Haag, Breda och nu senast även Amsterdam.

De två första städerna lämnade återbud på grund av att deras tilltänkta arenor inte uppfyller kraven som ställs från produktionen, medan Breda hoppade av bland annat eftersom staden ser en osäkerhet kring om de kan finansiera en eventuell medverkan. Amsterdam var från början väldigt intresserad av att stå värd, men eftersom att ingen av deras tilltänkta arenor har möjlighet att vara uppbokade så länge som produktionen kräver fick staden trots allt tacka nej.

 

Vilka krav ställs?

Att anordna Eurovision Song Contest innebär att värdstaden har vissa finansiella förutsättningar, vilket just nu verkar skapa vissa problem för några av kandidaterna. Enligt uppgifter kan det bland annat bli problem för staden Utrecht då en majoritet av statsråden inte anser att man har de miljontals euros till övers, vilket gör att man måste förlita sig på stora donationer. Detta var också den anledning till att Breda drog sig ur budgivningen nyligen.

Förutom den finansiella situationen är utmaningen också kravet på höjden i arenan som enligt uppgifter måste vara minst 18 meter i huvudhallen! Dessutom att en arena ska vara tillgänglig i åtta veckor innan själva tävlingen kan också ställa till det för vissa, bland annat för staden Arnhem. Detta för att fotbollslaget Vitesse Football Club som har GelreDome som hemmaarena då kommer att behöva spela bortamatcher under en längre period. Sista ordet är inte ännu sagt då utredningar pågår kring vad man kan göra.

Sietse Bakker, som är en av Eurovision 2020s exekutiva producenter, gjorde en intervju i nederländska Telegraf i början av juli där han berättade mer om varför dessa krav är viktiga att uppfylla. Ni kan läsa den intervjun här (eller i ett engelskt sammandrag här).

 

Vilken stad tror ni på och varför?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen