Förberedelserna för ett Eurovision 2020 är i full gång!


Publicerad:


Skribent:

Tanja


Publicerad

Rotterdam är en av kandidaterna för Eurovision 2020. Foto: herryway/Pixabay.com

EUROVISION 2020. Med bara några dagar kvar till deadline för budgivningen att bli värdstad för Eurovision 2020 arbetar statsråden för de städer i Nederländerna som återstår i kampen med att sammanställa sina underlag. Deadline är 10 juli.

 

Vilka städer som det står emellan (just nu)

De fem städer som är kvar i kampen är enligt källor (inom parentes står vilken arena som är tilltänkt):

  • Arnhem (GelreDome)
  • Den Bosch (Brabanthallen)
  • Maastricht (MECC)
  • Rotterdam (Ahoy)
  • Utrecht (Jaarbeurs)

 

Enligt sajten ESCToday.com så spekuleras det mest om Rotterdams och Maastrichts bud på att bli värdstad för Eurovision 2020. Men ännu är inget officiellt bestämt, utan förhoppningsvis kommer det slutgiltiga beskedet i augusti. Det är vad produktionen satt som preliminär tidpunkt.

 

Städer som valde att inte gå vidare

Sedan vi rapporterade om detta senast i mitten av juni (2019) så har fyra städer som anmälde intresse valt att hoppa av. Den första som lämnade återbud var Leeuwarden-Friesland, och därefter följde Haag, Breda och nu senast även Amsterdam.

De två första städerna lämnade återbud på grund av att deras tilltänkta arenor inte uppfyller kraven som ställs från produktionen, medan Breda hoppade av bland annat eftersom staden ser en osäkerhet kring om de kan finansiera en eventuell medverkan. Amsterdam var från början väldigt intresserad av att stå värd, men eftersom att ingen av deras tilltänkta arenor har möjlighet att vara uppbokade så länge som produktionen kräver fick staden trots allt tacka nej.

 

Vilka krav ställs?

Att anordna Eurovision Song Contest innebär att värdstaden har vissa finansiella förutsättningar, vilket just nu verkar skapa vissa problem för några av kandidaterna. Enligt uppgifter kan det bland annat bli problem för staden Utrecht då en majoritet av statsråden inte anser att man har de miljontals euros till övers, vilket gör att man måste förlita sig på stora donationer. Detta var också den anledning till att Breda drog sig ur budgivningen nyligen.

Förutom den finansiella situationen är utmaningen också kravet på höjden i arenan som enligt uppgifter måste vara minst 18 meter i huvudhallen! Dessutom att en arena ska vara tillgänglig i åtta veckor innan själva tävlingen kan också ställa till det för vissa, bland annat för staden Arnhem. Detta för att fotbollslaget Vitesse Football Club som har GelreDome som hemmaarena då kommer att behöva spela bortamatcher under en längre period. Sista ordet är inte ännu sagt då utredningar pågår kring vad man kan göra.

Sietse Bakker, som är en av Eurovision 2020s exekutiva producenter, gjorde en intervju i nederländska Telegraf i början av juli där han berättade mer om varför dessa krav är viktiga att uppfylla. Ni kan läsa den intervjun här (eller i ett engelskt sammandrag här).

 

Vilken stad tror ni på och varför?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen