Inför Melodifestivalen 2017: deltävling 1

MELODIFESTIVALEN 2017. Lördagen den 4:e februari 2017 sändes den första deltävlingen i Melodifestivalen 2017. I denna artikel hittar du all information som du behövde, t.ex. vilka som tävlade och hur genrepspubliken gissade resultatet.

 

Inför: Melodifestivalen 2017s första deltävling

 • Datum: 2017-02-04
 • Tid: 20:00 – 21:30 CET
 • Plats: Scandinavium, Göteborg
 • Röstningsprocess: 100% tittarröster: telefon-, SMS- och applikationsröstning genom två omgångar.
 • TV-bolag/Stream: SVT1/SVT Play – Länk

 

Panelen inför: Startfältet i Göteborg är en spretig skara av många tidigare hyllade veteraner som Charlotte Perrelli, Ace Wilder, Dinah Nah och Boris René, men också debutanter som Adrijana, Nano och humorgruppen De Vet Du. Göteborg brukar kallas för skrällarnas stad och det är mycket möjligt att staden även denna gång leder upp till detta rykte.

Spelreglerna för deltävlingen följer tidigare års upplägg genom två röstningsomgångar och telefon-, SMS- och hjärtröster (den senare via Melodifestivalens app). I första omgången framträder respektive artist live på scenen medan tittarna kan rösta. Sedan hålls en snabbgenomgång och kort därefter stängs telefonslussarna och resultatet läses av. De fem bidrag som vid det tillfället har flest röster går vidare, medan sexan och sjuan åker ut.

Därefter påbörjas en ny röstningsomgång utan att de tidigare rösterna nollställs. De fem bidragen spelas upp i en kortare snabbrepris innan slussarna stängs på nytt och resultatet läses av. De två bidrag som nu har fått flest totalröster går till final; bidragen med tredje och fjärde flest röster går till Andra chansen medan totalfemman åker ut.

Observera att du kan endast rösta fem gånger per bidrag genom hjärtröster. Vill du telefon- och/eller SMS-rösta så kan du göra det max 20 gånger per nummer (det billigare respektive det lite dyrare – det som skänker pengar till Radiohjälpen).

 

Övrigt: Under kvällen kommer vi inte bara få stifta bekantskap med de tävlande artisterna utan det blir även några mellanakter. Bland annat kommer Hasse Andersson tillfälligt bli hårdrockare tillsammans med bandet Mustasch och dessutom kommer Göteborgsoperans danskompani att framföra ett nummer på scenen. Allt om tidsschemat går att läsa här.

EXTRA: Under sändningen kommer vår skribent Linn att liveblogga allt som händer under sändningen.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 

Startfältet

mf17_df1_all

De tävlande i Göteborg. Foto: ESC-Panelen.

 

1. Boris René – ”Her Kiss”
Text &/musik: Tim Larsson, Tobias Lundgren


 

2. Adrijana – ”Amare”
Text &/musik: Martin Tjärnberg, Adrijana Krasniqi


 

3. Dinah Nah – ”One More Night”
Text &/musik: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Dinah Nah, Dr Alban


 

4. De Vet Du – ”Road Trip”
Text &/musik: Johan Gunterberg, Christopher Martland


 

5. Charlotte Perrelli – ”Mitt liv”
Text &/musik: Charlotte Perrelli, Lars Hägglund


 

6. Ace Wilder – ”Wild Child”
Text &/musik: Peter Boström, Thomas G:son, Ace Wilder


 

7. Nano – ”Hold On”
Text &/musik: Nano Omar, Gino Yonan, Ayak, Carl Rydén, Christoffer Belaieff, Rikard de Bruin, David Francis Jackson


 

 

Melodifestivalklubbens publikundersökning

Under fredagskvällen genomfördes det första publika genrepet i Scandinavium. Efteråt genomförde svenska Melodifestivalklubben sin publikundersökning där de frågade publiken vem de har som favorit. Så här röstade de:

 

 1. Nano – ”Hold On” (40,6%)
 2. Boris René – ”Her Kiss” (17,2%)
 3. Ace Wilder – ”Wild Child” (16,7%)
 4. De Vet Du – ”Road Trip” (14,3%)
 5. Adrijana – ”Amare” (5%)
 6. Dinah Nah – ”One More Night” (4,7%)
 7. Charlotte Perrelli – ”Mitt liv” (1,5%)

Som synes har Nano fått ett mycket stort stöd av genrepspubliken, medan det är väldigt jämnt mellan tvåan, trean och fyran. Om detta resultat står sig får vi se i afton. Totalt deltog 720 personer i Melodifestivalklubbens genrepsundersökning.

 

Vår webbenkät

Under veckan har vi ställt frågan till er läsare vem ni just nu har som favorit – artist – inte låt. Så här tycker ni:

 1. Ace Wilder – ”Wild Child” (29,6%)
 2. Charlotte Perrelli – ”Mitt liv” (25,9%)
 3. Nano – ”Hold On” (18,5%)
 4. Boris René – ”Her Kiss” (14,8%)
 5. Adrijana – ”Amare” (3,7%)
 6. De Vet Du – ”Road Trip” (3,7%)
 7. Dinah Nah – ”One More Night” (3,7%)

 

Vem har du som favorit ikväll? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera