Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lotta Bromé är SVT:s kommentator i Eurovision 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2016. I år blir det radio- och TV-profilen Lotta Bromé som övertar rollen som kommentator för Sverige i Eurovision Song Contest. Precis som när Sverige stod värd 2013 kommer hennes roll enbart vara ett komplement till programledarna.

För Sveriges Radios räkning blir det fortsatt förtroende för Carolina Norén och Björn Kjellman.

 

Om Lotta Bromé

Lotta Bromé är programledare som bland annat har hunnit med att vara julvärd och att vinna På spåret. De senaste åren har hon varit programledare för P4 Extra i Sveriges radio. Men det blir första gången som hon ska vara kommentator i Eurovision Song Contest. Dock är det inte första gången hon syns till i Eurovisionvärlden, utan hon har suttit med i Eurovisionjuryn, och år 2004 satt hon även med i Nordiska rådet – när de fem nordiska länderna för första gången samproducerade ”Inför Eurovision”.

Lotta Bromé blir alltså ensam kommentator för semifinalerna den 10:e och 12:e maj samt för finalen den 14:e maj.

 

Kommentatorerna de fem senaste åren (för SVT):

  • 2015: Sanna Nielsen och Edward af Sillén
  • 2014: Malin Olsson och Edward af Sillén
  • 2013: Josefine Sundström
  • 2012: Gina Dirawi och Edward af Sillén
  • 2011: Edward af Sillèn och Hélène Benno

 

Kommentera gärna valet av kommentator!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen