Lotta Bromé är SVT:s kommentator i Eurovision 2016

EUROVISION 2016. I år blir det radio- och TV-profilen Lotta Bromé som övertar rollen som kommentator för Sverige i Eurovision Song Contest. Precis som när Sverige stod värd 2013 kommer hennes roll enbart vara ett komplement till programledarna.

För Sveriges Radios räkning blir det fortsatt förtroende för Carolina Norén och Björn Kjellman.

 

Om Lotta Bromé

Lotta Bromé är programledare som bland annat har hunnit med att vara julvärd och att vinna På spåret. De senaste åren har hon varit programledare för P4 Extra i Sveriges radio. Men det blir första gången som hon ska vara kommentator i Eurovision Song Contest. Dock är det inte första gången hon syns till i Eurovisionvärlden, utan hon har suttit med i Eurovisionjuryn, och år 2004 satt hon även med i Nordiska rådet – när de fem nordiska länderna för första gången samproducerade ”Inför Eurovision”.

Lotta Bromé blir alltså ensam kommentator för semifinalerna den 10:e och 12:e maj samt för finalen den 14:e maj.

 

Kommentatorerna de fem senaste åren (för SVT):

  • 2015: Sanna Nielsen och Edward af Sillén
  • 2014: Malin Olsson och Edward af Sillén
  • 2013: Josefine Sundström
  • 2012: Gina Dirawi och Edward af Sillén
  • 2011: Edward af Sillèn och Hélène Benno

 

Kommentera gärna valet av kommentator!

 


 

Kommentera