Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nederländerna bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Knappt har 2021 års Eurovision avgjorts förrän det forna värdlandet Nederländerna har bekräftat sitt deltagande i nästa års tävling. Dessutom har det nationella TV-bolaget hunnit starta upp sin kommande nationella uttagning.

 

Vad väntar nästa år?

Det är något oklart vilken slags uttagning som Nederländerna förväntas arrangera till Eurovision 2022 mer än att valet ska genomgå en kommitté på 6 personer. Vi vet således inte om kommittén har för avsikt att välja en artist och låt internt (som Nederländerna gjort varje år sedan 2013) eller om det skulle kunna bli någon slags publik uttagning. Det första steget är i alla fall att låtskrivare kan skicka in bidrag till kommittén som därefter tar nästa steg i valet att hitta Nederländernas representant för Eurovision 2022.

 

Hur går det till?

Alla intresserade artister och låtskrivare har över sommaren på sig att skicka in låtar till Nederländernas uttagning. De krav som finns på bidragen är att låten måste uppfylla alla EBU:s regler, däribland att låten ej får ha varit officiellt släppt före den 1:a september i år (2021). Låten ska också ha hög standard och därför är det rekommenderat att inte skicka in mer än tre bidrag som man tycker skulle funka bäst i sammanhanget.

 

Var kan bidragen skickas?

Alla som vill försöka komma med i Nederländernas uttagning kan mejla in sina tävlingsbidrag till följande adress: songfestival@avrotros.nl

Sista dag att skicka in bidrag är satt till den 31:a augusti 2021.

 

Resultat 2021

Nederländerna var som bekant värdnation för Eurovision 2021 efter Duncan Laurence’ seger i Tel Aviv 2019. På hemmaplan representerades man av sångaren Jeangu Macrooy med bidraget ”Birth Of A New Age” som hamnade på 23:e plats med 11 poäng. Så här såg hans liveframträdande ut i finalen:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen