Eurovision 2021: Daði & Gagnamagnið har inte covid19

Arkivbild från Islands pressträff förra veckan. Foto & copyright: Eurovision Radio International.

EUROVISION 2021. Efter att den polska delegationens nya PCR-tester visat negativa besked (dvs. att ingen mer i teamet är smittad av covid19) kommer nu EBU med samma besked gällande den isländska delegationen. Det innebär att Daði & Gagnamagnið får uppträda på torsdag som planerat så länge inget annat inträffar.

 

Vad har hänt?

Det var i lördags (15:e maj) som EBU bekräftade att en person i Polens delegation hade bekräftats smittad av covid19. I och med sattes hela den polska delegationen i karantän och nya tester har gjorts. Dagen därpå, bara timmarna före öppningsceremonin, kom beskedet att även den isländska delegationen drabbats av samma sak (en person som blivit smittad) vilket föranledde även nya tester samt karantän för hela teamet. Eftersom dessa två delegationer bor på samma hotell i Rotterdam valde även Maltas och Rumäniens delegationer, som även de bor på samma hotell som Polens och Islands delegationer, att försätta sig i frivillig karantän samt ta nya PCR-tester. Samtliga fyra missade därför invigningsfesten vid Rotterdams hamn i söndags (16:e maj).

 

Inga nya fall bekräftade

Arkivbild från Polens pressträff förra veckan. Foto & copyright: Eurovision Radio International.

EBU gick under måndagen (17:e maj) ut med information att samtliga nya PCR-tester som gjorts i den polska delegationen visar på negativa resultat. Det innebär att Polen är välkommen att tävla i torsdagens semifinal, däremot ska de stanna i karantän tills vidare för att göra ytterligare ett PCR-test inför torsdagens semifinal.

Islands tester visar på samma resultat som för Polen, detta enligt ett pressutskick den 18:e maj. Det innebär att även Island är välkommen att tävla i torsdagens semifinal, däremot ska de stanna i karantän tills vidare för att göra ytterligare ett PCR-test inför torsdagens semifinal.

Däremot behöver varken Maltas eller Rumäniens delegationer stanna kvar i sin frivilliga karantän och detta för att samtliga medlemmar har fått negativt besked på PCR-testen. Helt enkelt är de inte smittade av covid19. Det innebär att Destiny från Malta och Roxen från Rumänien kommer att få tävla i semi 1 som det är tänkt och de kommer att få göra liveframträdanden.

 


 

Kommentera