Eurovision 2021: Polens delegation i karantän efter positivt covid19-resultat

EUROVISION 2021. EBU har meddelat att hela den polska Eurovision-delegationen har satts i karantän sedan en person i deras delegation har testat positivt för covid19. Det är ännu oklart hur länge de kommer att behöva vara i karantän.

 

Vad har hänt?

Det var på eftermiddagen den 15:e maj som EBU gick ut med ett pressmeddelande att en person i den polska delegationen har testats positivt för covid19. I enlighet med det hälsoprotokoll som har upprättats har vederbörande med omedelbarhet satts i karantän. Övriga personer i den polska delegationen har också satts i karantän i väntan på att få svar på deras PCR-tester (som görs för att se om en person är positiv eller negativ för covid19). Personen som har testats positivt har ej namngetts.

EBU tillägger att hela den polska delegationen testade negativt för covid19 vid deras senaste repetition i arenan den 13:e maj. Det innebär således att personen har blivit smittad någon gång därefter.

 

Vad blir resultatet av detta?

Än så länge kommer den polska delegationen inte att få närvara vid invigningsceremonin imorgon söndag (16:e maj), men det är ännu osäkert om Polens artist RAFAŁ kommer att få medverka live på scenen i den andra semifinalen. Det är trots allt många dagar kvar till dess. Om det ändå skulle bli så att alla/flera i Polens delegation måste sitta i karantän även då kommer EBU att kunna visa upp den repetition som RAFAŁ gjorde tidigare under vecka 19.

 

Polens representant

I år, 2021, representeras Polen av artisten RAFAŁ med bidraget ”The Ride”. Så här ser den officiella musikvideon ut:

 


 

Kommentera