Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Polens delegation i karantän efter positivt covid19-resultat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2021. EBU har meddelat att hela den polska Eurovision-delegationen har satts i karantän sedan en person i deras delegation har testat positivt för covid19. Det är ännu oklart hur länge de kommer att behöva vara i karantän.

 

Vad har hänt?

Det var på eftermiddagen den 15:e maj som EBU gick ut med ett pressmeddelande att en person i den polska delegationen har testats positivt för covid19. I enlighet med det hälsoprotokoll som har upprättats har vederbörande med omedelbarhet satts i karantän. Övriga personer i den polska delegationen har också satts i karantän i väntan på att få svar på deras PCR-tester (som görs för att se om en person är positiv eller negativ för covid19). Personen som har testats positivt har ej namngetts.

EBU tillägger att hela den polska delegationen testade negativt för covid19 vid deras senaste repetition i arenan den 13:e maj. Det innebär således att personen har blivit smittad någon gång därefter.

 

Vad blir resultatet av detta?

Än så länge kommer den polska delegationen inte att få närvara vid invigningsceremonin imorgon söndag (16:e maj), men det är ännu osäkert om Polens artist RAFAŁ kommer att få medverka live på scenen i den andra semifinalen. Det är trots allt många dagar kvar till dess. Om det ändå skulle bli så att alla/flera i Polens delegation måste sitta i karantän även då kommer EBU att kunna visa upp den repetition som RAFAŁ gjorde tidigare under vecka 19.

 

Polens representant

I år, 2021, representeras Polen av artisten RAFAŁ med bidraget “The Ride”. Så här ser den officiella musikvideon ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen