Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Förändringar vid öppningsceremonin i Rotterdam

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Eurovision Radio International

EUROVISION 2021. På grund av att två personer i den isländska respektive polska delegationen har bekräftats smittade av covid19 gör nu EBU en förändring i upplägget för öppningsceremonin.

Förutom de nödvändiga kraven på att hålla avstånd handlar det om att varje delegation nu kommer att anlända individuellt i privata transportbilar. Exakt hur avståndet kommer att bli mellan journalister/fans på plats och artisterna är däremot inte känt.

 

Ytterligare två delegationer avstår deltagande

I och med att även Maltas respektive Rumäniens delegationer bor på samma hotell som Islands och Polens delegationer har nu dessa valt att heller inte dyka upp på öppningsceremonin. Detta som en försiktighetsåtgärd ifall att någon av dessa teammedlemmar också skulle vara smittade av covid19. Samtliga personer i bägge delegationerna kommer att ta nya PCR-tester som vi alla hoppas på visar negativt. Men det återstår att se när resultaten är klara.

 

Bakgrund

Under lördagen den 15:e maj kom beskedet att en person i den polska Eurovision-delegationen hade bekräftats smittad av covid19. I och med det fick vederbörande tillsammans med hela delegationen omedelbart sätta sig i karantän och genomföra nya PCR-tester för att se om ytterligare personer har bekräftats smittade. Dagen därpå, och bara timmarna före öppningsceremonin, kom ytterligare besked att en delegationsmedlem från Island också var bekräftad smittad av covid19. Därmed fick även den isländska delegationen försättas i karantän.

Det är ännu oklart om Island och Polen missar liveframträdanden i Ahoy Rotterdam nästa torsdag, men om de gör det kommer EBU att kunna spela upp en av deras repetitionsklipp som genomfördes under vecka 19.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen