Eurovision 2021: Förändringar vid öppningsceremonin i Rotterdam

Foto & copyright: Eurovision Radio International

EUROVISION 2021. På grund av att två personer i den isländska respektive polska delegationen har bekräftats smittade av covid19 gör nu EBU en förändring i upplägget för öppningsceremonin.

Förutom de nödvändiga kraven på att hålla avstånd handlar det om att varje delegation nu kommer att anlända individuellt i privata transportbilar. Exakt hur avståndet kommer att bli mellan journalister/fans på plats och artisterna är däremot inte känt.

 

Ytterligare två delegationer avstår deltagande

I och med att även Maltas respektive Rumäniens delegationer bor på samma hotell som Islands och Polens delegationer har nu dessa valt att heller inte dyka upp på öppningsceremonin. Detta som en försiktighetsåtgärd ifall att någon av dessa teammedlemmar också skulle vara smittade av covid19. Samtliga personer i bägge delegationerna kommer att ta nya PCR-tester som vi alla hoppas på visar negativt. Men det återstår att se när resultaten är klara.

 

Bakgrund

Under lördagen den 15:e maj kom beskedet att en person i den polska Eurovision-delegationen hade bekräftats smittad av covid19. I och med det fick vederbörande tillsammans med hela delegationen omedelbart sätta sig i karantän och genomföra nya PCR-tester för att se om ytterligare personer har bekräftats smittade. Dagen därpå, och bara timmarna före öppningsceremonin, kom ytterligare besked att en delegationsmedlem från Island också var bekräftad smittad av covid19. Därmed fick även den isländska delegationen försättas i karantän.

Det är ännu oklart om Island och Polen missar liveframträdanden i Ahoy Rotterdam nästa torsdag, men om de gör det kommer EBU att kunna spela upp en av deras repetitionsklipp som genomfördes under vecka 19.

 


 

Kommentera