Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Islands delegation i karantän efter positivt covid19-resultat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2021. Under lördagen kom beskedet att en person i Polens Eurovision-delegation hade bekräftats smittad av covid19 och att personen samt hela delegationen fått gå i karantän. Nu en dag senare kommer besked att även en person i den isländska delegationen har bekräftats smittad.

 

Vad har hänt?

Det var vid en rutinkontroll under söndagen (16:e maj) där alla ackrediterade personer testas för covid19 som det hela upptäcktes. EBU bekräftar i ett pressmeddelande att vederbörande fick omedelbart sätta sig i karantän, ett besked som även gäller övriga personer i den isländska delegationen. Alla delegationsmedlemmar från Island kommer också att få göra nya så kallade PCR-tester för att se om även de har smittats eller är negativa (dvs. ej smittade).

Just nu får det här beskedet konsekvensen att även Islands delegation inte kommer att närvara vid söndagens öppningsceremoni i Rotterdam. Om det i ett senare skede även innebär att Island ej kommer att kunna närvara personligen i arenan under torsdagens semifinal är ännu inte officiellt. Ifall att Islands artist (Daði & Gagnamagnið) ej kommer att få närvara under genrepen och direktsändningen av semi 2 kommer inspelningen av landets repetition som spelades in tidigare under vecka 19 att visas i programmet.

Likt fallet med Polen har EBU valt att inte gå ut med vem i delegationen som har bekräftats smittad.

 

Islands representant

I år, 2021, representeras Island av Daði & Gagnamagnið med låten “10 years“, som för övrigt är en av favoriterna till att ta hem segern i år. Så här ser musikvideon ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen