Eurovision 2021: Islands delegation i karantän efter positivt covid19-resultat

EUROVISION 2021. Under lördagen kom beskedet att en person i Polens Eurovision-delegation hade bekräftats smittad av covid19 och att personen samt hela delegationen fått gå i karantän. Nu en dag senare kommer besked att även en person i den isländska delegationen har bekräftats smittad.

 

Vad har hänt?

Det var vid en rutinkontroll under söndagen (16:e maj) där alla ackrediterade personer testas för covid19 som det hela upptäcktes. EBU bekräftar i ett pressmeddelande att vederbörande fick omedelbart sätta sig i karantän, ett besked som även gäller övriga personer i den isländska delegationen. Alla delegationsmedlemmar från Island kommer också att få göra nya så kallade PCR-tester för att se om även de har smittats eller är negativa (dvs. ej smittade).

Just nu får det här beskedet konsekvensen att även Islands delegation inte kommer att närvara vid söndagens öppningsceremoni i Rotterdam. Om det i ett senare skede även innebär att Island ej kommer att kunna närvara personligen i arenan under torsdagens semifinal är ännu inte officiellt. Ifall att Islands artist (Daði & Gagnamagnið) ej kommer att få närvara under genrepen och direktsändningen av semi 2 kommer inspelningen av landets repetition som spelades in tidigare under vecka 19 att visas i programmet.

Likt fallet med Polen har EBU valt att inte gå ut med vem i delegationen som har bekräftats smittad.

 

Islands representant

I år, 2021, representeras Island av Daði & Gagnamagnið med låten “10 years“, som för övrigt är en av favoriterna till att ta hem segern i år. Så här ser musikvideon ut:

 


 

Kommentera