Bulgariens Eurovision-bidrag 2016 presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Bulgariens artist Poli Genova kommer att tävla med bidraget ”If Love Was A Crime” i Eurovision 2016. Bulgarien var för övrigt sista landet ut att presentera vilket bidrag de ska skicka till årets tävling.

 

I förra veckan stod det klart att Bulgariens artist Poli Genova får med sig låten “If Love Was A Crime” till Eurovision 2016. Låten kommer att framföras på engelska, men har enstaka fraser på modersmålet bulgariska. Bulgarien är nu sista landet ut att presentera sin låt. TV-bolaget BNT lämnade in låten redan i förra veckan (när deadline var) men först idag presenterades den offentligt.

Så här ser musikvideon ut:

 

Internval återigen med tidigare representant

TV-bolaget BNT gör därmed ytterligare ett försök med en artist som representerat landet förut att göra ett nytt försök. Senast det skedde var år 2013 då man skickade duon Elitsa & Stoyan som är den hittills enda akt som lyckats ta sig till final för Bulgariens räkning, nämligen år 2007.

Poli Genova som nu alltså ska tävla för Bulgarien igen deltog 2011 med låten “Na Inat“, en låt som inte tog sig vidare från semifinalerna. Kanske blir det ändring på det denna gång? Poli Genova var i november programledare för Junior Eurovision 2015 och efter detta har det då och då ryktats om att Poli skulle bli aktuell att tävla för Bulgarien igen.

 

Kommentera gärna vad ni tycker om Bulgariens ESC-bidrag

 


 

Kommentera