Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nu startar vi säsong 2 av Retrovision

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Nu fortsätter vi vårt Retrovision-projekt som går ut på att vi i panelen lyssnar igenom bidragen år för år från avgjorda Eurovisioner och utser vår vinnare för respektive år. Förra hösten avklarade vi 1980- och 90-talet och den här gången går vi tillbaka från starten 1956 och kör hela vägen fram till 1969.

 

Vad går projektet ut på?

Likt #EurovisionAgain kollar vi igenom tidigare avgjorda Eurovisioner och väljer ut våra favoriter som tävlat. Vid varje stopp gör var och en i panelen varsin topp 10-lista över sina favoriter i det aktuella året och sedan sammanställer vi allas resultat och korar en vinnare. Vi använder oss av samma poängsystem som i riktiga Eurovision, dvs. 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Det enda land vi inte har med på topplistan är Sverige, utan de år som Sverige deltog kommenterar vi istället vad vi tycker om det aktuella bidraget.

 

Årtal och publiceringar

I förra säsongen hösten 2020 gick vi som tidigare sagt igenom 1980- och -90-talet och den här gången tar vi oss tillbaka till början 1956 och går fram till 1969. Totalt blir det 14 delar som publiceras mellan den 27:e september och 11:e november. Samtliga delar kommer att finnas tillgängliga på hemsidan och i våra sociala medier.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelen

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen