Nu startar vi säsong 2 av Retrovision

PANELENS PROJEKT. Nu fortsätter vi vårt Retrovision-projekt som går ut på att vi i panelen lyssnar igenom bidragen år för år från avgjorda Eurovisioner och utser vår vinnare för respektive år. Förra hösten avklarade vi 1980- och 90-talet och den här gången går vi tillbaka från starten 1956 och kör hela vägen fram till 1969.

 

Vad går projektet ut på?

Likt #EurovisionAgain kollar vi igenom tidigare avgjorda Eurovisioner och väljer ut våra favoriter som tävlat. Vid varje stopp gör var och en i panelen varsin topp 10-lista över sina favoriter i det aktuella året och sedan sammanställer vi allas resultat och korar en vinnare. Vi använder oss av samma poängsystem som i riktiga Eurovision, dvs. 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Det enda land vi inte har med på topplistan är Sverige, utan de år som Sverige deltog kommenterar vi istället vad vi tycker om det aktuella bidraget.

 

Årtal och publiceringar

I förra säsongen hösten 2020 gick vi som tidigare sagt igenom 1980- och -90-talet och den här gången tar vi oss tillbaka till början 1956 och går fram till 1969. Totalt blir det 14 delar som publiceras mellan den 27:e september och 11:e november. Samtliga delar kommer att finnas tillgängliga på hemsidan och i våra sociala medier.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera