Startfältet till Norsk Melodi Grand Prix 2017 presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. På en presskonferens den 7:e februari presenterade norska NRK vilka 10 tävlande som ska göra upp om segern i Norsk Melodi Grand Prix 2017. Det blir således endast en finalkväll som äger rum samma kväll som Sveriges Melodifestivalsfinal.

 

Startfältet

Startfältet ser ut som följer:

 

  1. Amina Sewali – Mesterverk
  2. AMMUNITION – Wrecking Crew
  3. Elin & The Woods – First Step in Faith (Oadjebasvuhtii)
  4. Ella – Mamma Boy
  5. In Fusion – Nothing Ever Knocked Us Over
  6. Jenny Augusta – I Go Where You Go
  7. JOWST feat. Aleksander Walmann –Grab the Moment
  8. Kristian Valen –You & I
  9. Rune Rudberg Band –Run Run Away
  10. Ulrikke – Places

Notering: Artisterna står i bokstavsordning efter artistnamn!

Kommentera gärna vem du har som favorit idag!

 

Intressanta noteringar:

Roligt är att Åge Sten Nilsson är tillbaka igen. Många känner säkert igen honom från rockbandet Wig Wam som tävlade för Norge senast ESC var i Kiev. Nu är han istället med med sitt nya band AMMUNITION.

En annan notering vi gör är att det är ont om svenskskrivna bidrag, även om låtskrivarkonstellationen Gustav Eurén, Danne Attlerud, Niklas Arn, Ulrik Eurén och Cissi Kallin står bakom bidraget ”Nothing Ever Knocked Us Over” som framförs av In Fusion. Cissi Kallin är alltså en av de f.d. Timoteij-tjejerna som nu blir låtskrivare till ett möjligt norskt ESC-bidrag.

 

Kåre Magnus Bergh och Line Elvsåshagen programledarna för NMGP 2017

Vi avslutar med att tala om att programledarvalet för NMGP 2017 nu är officiellt. Fjolårets programledare Kåre Magnus Bergh blir kvar, men får denna gång med sig Line Elvsåshagen som programledarkollega. Hon har tidigare rest jorden runt och dejtat norrmän i serier i norsk TV. De kommer alltså att leda årets NMGP som avgörs i Oslo Spektrum den 11:e mars.

 

Kom du inte med i år? Nu kan du skicka in till 2018 års NMGP!

För NRK har redan nu öppnat antagningen för Norsk Melodi Grand Prix 2018. Anledningen att den öppnar så här tidigt är att NRK vill vara förberedd inför den kommande säsongen då man nu tänker satsa stort för att ESC-vinsten ska tillbaka till Norge igen. Om det inte sker i år så ska det ske inom de närmaste åren.

Antagningen är öppen från nu i februari till den 10:e september. Därmed har alla som vill skicka in bidrag lång tid på sig.

Vill du ta chansen att få tävla för Norge i ESC 2018? I så fall ska du skicka in ditt/dina bidrag via denna länk.

 

Regelverk

Några saker att tänka på (vänligen notera att ytterligare regler kan tillkomma):

– För att få delta i NMGP 2018 måste man uppfylla EBU:s grundregler gällande låtlängd (max 3 minuter), att bidraget är ett nyskrivet originalverk (ej publicerad före 1 september 2017) och artistens ålder (minst 16 år gammal senast i maj 2018).

– Vem som helst i världen får skicka in bidrag, men NRK uppmanar norska låtskrivare att skicka in bidrag.

– NRK har i dagsläget inga krav på demoversionerna som skickas in, utan dessa menar de kan bearbetas under arbetsprocessen i höst.

– Skickar du in bidrag så måste du godkänna att du äger upphovsrätten till bidraget och att den överlämnas till juryn.

– Ekonomiskt stöd till upphovspersonerna kommer att utebli, men som låtskrivare/kompositör äger rätten till din låt under hela processen. NRK kommer bara begära att om det är din låt väljs ut till tävlan att du godkänner att den framförs i sändningen och att om den vinner att den får tävla i ESC 2018 (vilket land som nu arrangerar).

– Urvalet görs preliminärt i november 2017.

 


 

Kommentera