Kiev värdstad för Eurovision 2017

EUROVISION 2017. Efter en tids väntan har det ukrainska TV-bolaget NTU valt Kiev som värdstad för Eurovision 2017. Tävlingen kommer att gå av stapeln i den internationella mässan den 9:e, 11:e och 13:e maj 2017.

Kiev stod senast värd för Eurovision 2005 efter Ruslanas seger i Istanbul 2004. Man har därefter även fått stå värd för Junior Eurovision Song Contest åren 2009 respektive 2013. Därmed blir det fjärde gången gillt som Kiev tar emot ett Eurovision-arrangemang.

 

Internationella mässan blir värdarena

NTU meddelade sitt besked vid en presskonferens den 8:e september 2016. Beskedet om värdstad hade skjutits upp ca en månad på grund av olika problem. På presskonferensen meddelades det att tävlingen ska hållas i Internationella mässan (bild ovan) som kommer kunna ta in ca 11000 personer per föreställning. Biljettförsäljningen kommer att starta först senare i år eller början av 2017, exakta datum meddelas vid tillfälle.

 

Tävlingsdatumen officiella

Som tidigare meddelat kommer även 2017 års Eurovision Song Contest att omfattas av två semifinaler och en final. Vi kan även meddela att de datum som tidigare sattes som preliminära har nu blivit officiella tävlingsdatum. Därmed kommer semifinalerna att hållas tisdagen den 9:e maj respektive torsdagen den 11:e maj, medan finalen hålls lördagen den 13:e maj.

Semifinallottningen kommer att arrangeras i januari månad (exakt datum ej officiellt satt).

 

Värdstadsprocessen 2017

Nu under sommaren har ukrainska TV-bolaget NTU haft igång processen att hitta nästa års värdstad till ESC 2017. Intresserade städer som hade möjlighet att ställa upp fick skicka in förslag, vilket följdes av en TV-sänd debatt där 6 städer minskades ned till 3 städer: Dnipro, Kiev och Odessa. Dessa städer har sedan fått visa upp sig för NTU och EBU innan slutgiltiga valet har skett.

Beskedet om vilken stad som får arrangera skulle initialt ha kommit i månadsskiftet juli/augusti men har skjutits upp flera gånger av oklara skäl. Först nu i september kunde man enas och släppa nyheten att Kiev är värdstad för ESC 2017.

 


 

Kommentera