Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Natalia Gordienko representerar Moldavien i Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Moldavien är nästa land på tur att bekräfta deltagande i Eurovision 2021 samtidigt som man blir det 19:e landet i ordningen som väljer att behålla sitt artistval från Eurovision 2020, i det här fallet sångerskan Natalia Gordienko.

Beskedet kommer från sångerskan själv den 15:e juli uppdaterat sitt Instagram-konto med uppgiften att hon avser att sjunga för Moldavien i Eurovision 2021. Däremot är det oklart hur hennes tävlingsbidrag ska utses, det blir således en senare fråga att lösa. Nyheten bekräftas även av ESCToday.com.

 

Natalia Gordienko i Eurovision 2020 och 2021

Den 29:e februari 2020 höll TVM sin nationella final inför Eurovision 2020, där en mix av tittar – och juryröster valde fram vinnaren. Startfältet innehöll flera tidigare välkända artister i sammanhanget som Maxim Zavidia (fjolårstvåa), Pasha Parfeny (Eurovision 2012) och Natalia Gordienko (Eurovision 2006). Artisten Geta Burlacu (Eurovision 2008) skulle också ha deltagit, men drog sig i sista stund ur av personliga skäl. Dessutom fanns flera svenska låtskrivare med på upphovssidan.

Efter att jury- och tittarna hade sagt sitt blev det också Natalia Gordienko med bidraget “Prison” som tog hem segern! Hon hade tidigare representerat sitt hemland i Eurovision 2006 och skulle nu få en ny chans i Rotterdam i maj 2020. Men efter att EBU ställde in tävlingen på grund av coronapandemin blev det aldrig någon tävlan för Natalia, som nu istället får en andra chans i Rotterdam 2021.

Tills vi vet vilket bidrag hon får med sig nästa år bjuder vi på den officiella videon till 2020-låten:

 

Fakta: Så många länder vill delta 2021


I och med det moldaviska beskedet är antalet bekräftade deltagarländer till Eurovision 2021 nu uppe i totalt 30 länder (räknat till och med 15:e juli 2020), samtliga dessa är deltagarländer från Eurovision 2020. Av dessa 30 har 19 länder redan bestämt artist via internval, där alla har valt sin artist som skulle ha tävlat i Eurovision 2020. Även Tyskland avser att välja internt, men då utan att ge sin 2020-artist Ben Dolic någon förtur.

Bland de resterande länderna kommer samtliga att utse artist och bidrag via publika uttagningar, med just nu undantag för Cypern och Irland som ännu inte sagt hur, var eller när de ska göra sitt artist- och bidragsval. I Cyperns fall är det bara bekräftat att artisten Sandro, som blev uttagen till Eurovision 2020, inte längre är aktuell att tävla för landet 2021.

För att göra det enkelt för dig har vi sammanställt den preliminära deltagarlistan och vi ger även mer just nu-information om hur respektive uttagning är planerad att se ut 2021.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen