Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tyskland väljer internt till Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tyskland blir ett av de länder som inte kommer att ge sin 2020-artist en automatisk plats i Eurovision 2021. Istället väljer landet att återgå till den metod som utsåg 2020-valet, i det här fallet ett internval där två jurygrupper får rösta fram en vinnarlåt.

 

Vad har hänt?

I en intervju med sajten ESC Kompakt som gjordes i början av juli 2020 bekräftade den tyska delegationschefen Alexandra Wolfslast och NDR:s underhållningschef Thomas Schreiber att Tysklands artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2021 kommer att ske via ett internval. Man ger således inte artisten Ben Dolic en automatisk plats att åter tävla för Tyskland 2021, däremot har han möjlighet att skicka in låtar som två internjurygrupperna kommer att välja bland.

Anledningen till att Ben Dolic inte per automatik ges möjligheten att tävla 2021 beror främst på att när han valdes av juryn inför 2020 var det inte bara tack vare hans sånginsats utan i en kombination av artisteri och en bra låt. Att EBU sedan inte tillät 2020-låtarna få tävla igen 2021 gjorde att Ben Dolic och hans team skulle behöva bli tvungna att ta fram ett nytt bidrag och då bestämdes det att de/n eventuella låten/låtarna får gå via juryvalet istället.

 

Hur kommer valet att gå till?

Efter Eurovision 2019 höll tysk TV länge tyst om hur de skulle välja artist och bidrag till Eurovision 2020. Till sist kom det fram att TV-bolaget NDR hade gått på samma linje som deras schweiziska granne med att stryka den tv-sända finalen och istället välja internt. Uppdraget går till två jurygrupper – en publikpanel och en expertjury – som tillsammans får bedöma ett startfält och sedan rösta fram en vinnare. Bidraget blir sedan Tysklands val till Eurovision 2021. Det kan tilläggas att även Schweiz fortsätter på samma sätt 2021.

Det är inte sagt när den nya artisten och tävlingsbidraget kommer att offentliggöras.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen