Jessicas andra topplista inför Eurovision 2024

PANELENS TOPPLISTA 2024. Då har det blivit dags att presentera Jessicas andra topplista för Eurovision-säsongen 2024. Detta är således hur hon väljer att rangordna de 37 tävlingsbidragen innan liveframträdandena på Eurovision-scenen i Malmö Arena visas.

Den här gången kommenterar hon också sina val och därför börjar listan i bakvänd ordning, dvs. från plats 37 och framåt. Inom parentes står placering vid föregående lista som publicerades den 23:e mars.

 

Plats 37 till 30

37 (36). Armenien: Ladaniva – Jako

Nej det här är verkligen ingenting för mig, gillar inte stilen och hur låten är uppbyggd, det blir alldeles för rörigt och låten spretar åt alla håll och kanter. Den enda positiva bemärkelsen jag får ge Armenien är att de kör sin egen grej och får med kultur och folklighet.

 

36 (37). San Marino: Megara – 11:11

Det här är för rockigt och rörigt för min del. Gillar inte det här alls faktiskt. Sorry San Marino!

 

35 (35). Irland: Bambie Thug – Doomsday Blue

Jag gillar att Irland sticker ut, och det är ändå något häftigt över detta bidrag även om det inte personligen tilltalar mig och den musikstilen jag dras till. Men kul att Irland vågar ta ut svängarna och skicka något som de inte tidigare gjort.

 

34 (34). Island: Hera Björk – Scared of Heights

Jag är ledsen Island men det här tilltalar mig inte alls, det känns som att Hera försöker alldeles för mycket och jag tycker inte att låten är stark överhuvudtaget och det blir ganska platt rakt igenom. Det här får inte taket att lyfta för mig om man säger så.

 

33 (29). Polen: Luna – The Tower

Polen skickar en glad medryckande poplåt som nog kan få med sig publikens hjärta, men den lyckas inte få nyckeln till mitt hjärta. Det här är alldeles för platt och enformigt för min del. Men tycker absolut att Luna är duktig.

 

32 (32). Spanien: Nebulossa – Zorra

Tyvärr så tror jag det blir en bottenplacering för Spanien detta år då låten inte alls är såpass stark. Den gör inga avtryck personligen för min del och jag tycker att det här är ganska tråkigt faktiskt.

 

31 (26). Moldavien: Natalia Barbu – In the Middle

Nja, har tyvärr inga utförliga kommentarer av det här bidraget då jag finner det rätt så ointressant. Inget jag självmant skulle valt att lyssna på och det lämnar mig bara tomhänt utan några känslor alls, men den får plus i form av melodin men utöver det så är det ganska tråkigt och enformigt.

 

30 (31). Tjeckien: Aiko – Pedestal

Absolut ett bra girlpower-bidrag och jag tycker om kaxigheten hos Aiko. Får hoppas hon lyckas ta med sig kaxigheten och att rösten håller sig stark, annars tror jag tyvärr det kan bli en flopp för Tjeckien.

 

Plats 29 till 20

29 (28). Australien: Electric Fields – One Milkali (One Blood)

Jag tycker låten är härlig men den är alldeles för flummig för min smak men man rycks med i refrängen oavsett om man vill det eller inte. Men dessvärre tycker jag att detta är alldeles för svagt för Australien, jag hade högre förväntningar!

 

28 (33). Tyskland: Isaak – Always on the Run

Tyskland kör på safekortet och vågar inte skicka något som sticker ut, vilket de har gjort de senaste åren och floppat. Det här är absolut en helt okej låt men det är så enformigt och neutralt.

 

27 (25). Malta: Sarah Bonnici – Loop

Tyvärr en Chanel-kopia som inte alls får mig att känna något alls. Malta har haft kvalité genom åren att skicka något riktigt unikt och bra men jag tycker alltid att de har valt fel låt de senaste åren och det är synd! Jag tror tyvärr inte de kommer ta sig långt med detta och att det blir en flopp återigen för Malta.

 

26 (24). Norge: Gåte – Ulveham

Norge skickar ett intressant och utstickande bidrag med Gåte, där de verkligen gör något unikt. Jag tror ändå att detta kan vara en liten av en skrällis och kan ta sig långt just på grund av den unika stilen.

 

25 (23). Estland: 5miinust & Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Ja vad ska man säga om Estlands bidrag, det är också ett skojfriskt bidrag som verkligen höjer tempot och får en antingen att rynka på ögonbrynet på ett eller annat sätt. Men absolut ett helt okej bidrag att skicka, det är galet, det är kul!

 

24 (16). Grekland: Marina Satti – Zari

En blandad kompott av allt, som jag tycker får in de grekiska instrumenten och rytmerna och jag gillar ändå det här trots att det blir lite rörigt när man blandar mycket instrument och stilar.

 

23 (27). Danmark: Saba – Sand

Här har vi något sorts mellanting som i slutprodukten blir ganska tråkig. Det är absolut en härlig låt att lyssna på, men det räcker inte hela vägen för min del. Har svårt att se att Danmark ska kunna ta sig högt med det här bidraget.

 

22 (30). Nederländerna: Joost Klein – Europapa

Låten har en fin story bakom sig och den har växt sen varje lyssning, men samtidigt saknas det där lilla extra i detta bidrag för min del, men absolut ett intressant och härligt bidrag från Nederländerna.

 

21 (20). Portugal: Iolanda – Grito

Portugal satsar på något eget återigen och det tycker jag om! Det finns något i den här låten som fångar mitt intresse och jag blir medryckt i dess mystik. Tycker Iolanda gör det snyggt och håller rösten i styr.

 

20 (14). Serbien: Teya Dora – Ramonda

Serbien levererar en behaglig låt med någon sorts mystik inom sig. Den bygger upp sig starkare under låtens gång och den sätter sig på minnet. Jag tycker om detta men för mig fattas det ändå något för att jag ska kunna ge den högre.

 

Plats 19 till 11

19 (21). Slovenien: Raiven – Veronika

Jag tycker Slovenien levererar med detta bidrag. Det är något mystiskt över det hela och man blir infångad, på ett bra sätt. Hoppas de har tänkt över scenframträdandet så att man blir lika infångad i storyn.

 

18 (19). Israel: Eden Golan – Hurricane

Tycker Israel skickar ett starkt bidrag, jag tycker om det här. Eden gör det verkligen snyggt och har en otrolig röst.

 

17 (22).Schweiz: Nemo – The Code

Jag har inte riktigt lika lätt att greppa tag om den här låten, men trots detta så är det något som tilltalar mig lite extra och den blir minnesvärd. Och ett extra plus till rappen!

 

16 (11). Lettland: Dons – Hollow

En magisk sånginsats från sångaren Dons, jag tycker den här går in i hjärtat och man får gåshud. Den här är riktigt stark, hoppas verkligen han kan få till scenframträdandet ordentligt.

 

15 (06). Finland: Windows95man – No Rules!

Det här är absolut det skojfriskaste bidraget i årets Eurovision-upplaga, och jag tycker om det här trots den överdrivna galenskapen. Asså det är galet, fast på ett bra sätt. Det här kommer definitivt få taket att lyfta!

 

14 (10). Luxemburg: Tali – Fighter

Tycker att Tali trots sin unga ålder imponerar stort och den här låten hade helt gått under radarn för mig innan jag fick upp ögonen för den när hon vann Luxemburgs nationella uttagning. Jag tycker det är otroligt fint när man kombinerar språk, här inledningsvis med franska för att övergå till engelska. Men här behövs det ett starkt scenframträdande för att få låten att stärka sig ytterligare annars finns chansen att den blir bortglömd bland mängden.

 

13 (17). Belgien: Mustii – Before the Party’s Over

En svår och känslosam powerballad som jag verkligen fastnar för. Det finns en sorts dynamisk kraft i denna låt som får en fängslad. Det här tycker jag är riktigt snyggt och jag får en mäktig känsla när jag lyssnar på låten. Wow, bra jobbat Belgien!

 

12 (15). Ukraina: Alyona Alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

Vilken fantastisk duo dessa två kvinnor är trots att de har helt olika stilar, och detta tycker jag i min mening gör att bidraget blir helt otroligt. Jag känner att jag på något sätt förstår innebörden av låten trots att jag inte förstår ett ord av det de sjunger, den är stark och gåtfull och får mig att känna något. Det här är verkligen imponerande från Ukraina!

 

11 (05). Sverige: Marcus & Martinus – Unforgettable

Sverige skickar ett snyggt bidrag till Eurovision återigen och bröderna levererar måste jag säga. De gör en fantastisk sånginsats och briljerar tillsammans på scen. Men som jag tidigare nämnt så är det viktigt för mig att få en känsla när man lyssnar på en låt och jag kan inte känna innerligheten i refrängen tyvärr, men det är en grym partylåt och ett snyggt visuellt bidrag som jag tror kommer lyckas bra i tävlingen.

 

Plats 10 till 4

10 (08). Albanien: Besa Kokëdhima – Titan

Den här har också varit en växare på mig sedan den stod som vinnare i Festivali I Këngës. En riktig powerballad som levererar kvinnlig kraft och Besa har en otroligt stark sångröst. Jag tycker att låten funkar på engelska också, trodde nästan att den skulle floppa lite vid språkbytet men istället blev det tvärtom.

 

09 (09). Frankrike: Slimane – Mon amour

Det här var det första bidraget som stod klart för Eurovision 2024 och wow säger jag bara. Det här har hela paketet och Slimane är ju otrolig på scen. Det känns som han inte kan ta en fel ton någonstans och han passar klockrent för denna låt. Jag är säker på att Frankrike kommer lyckas ta sig långt upp i toppen.

 

08 (18). Azerbajdzjan: Fahree feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə apar

Den här låten har verkligen växt på mig men redan från första lyssningen så fann jag den speciell. Jag tycker om soundet och även att han blandar två språk i låten. Hans röst tillsammans med instrumenten gör att allt knyts ihop väldigt fint och gör att slutprodukten blir unik.

 

07 (12). Kroatien: Baby Lasagna – Rim tim tagi dim

Här har vi en av storfavoriterna och jag förstår verkligen varför. Den här har etsat sig fast hos mig och jag ölskar de goa verserna som bygger upp inför den kaxiga refrängen. Det här kommer gå hem hos många och jag vågar tro att den är med och nosar på vinsten.

 

06 (03). Cypern: Silia Kapsis – Liar

En kaxig, modern poplåt med mycket attityd. Älskar jag det? Svar ja!

 

05 (04). Georgien: Nutsa Buzaladze – Firefighter

Här hittar vi ett fartfyllt, kaxigt bidrag som framförs av Nutsa. Hon är duktig på att reglera rösten då det verkligen är en låt man behöver ha en stark röst för. Jag älskar denna, tycker den är riktigt härlig.

 

04 (07). Italien: Angelina Mango – La noia

Den här låten har gått på repeat hos mig och växer för varje gång. Jag vill inget annat än att dansa när jag hör denna och jag tror den kommer komma högt i finalen. Får hoppas att Angelina kommer göra ett karismatiskt framträdande i finalen som kanske kommer resultera i en topplacering för Italien.

 

Jessicas topp 3

Tredje plats (13). Storbritannien: Olly Alexander – Dizzy

Nej men herregud vilken härlig låt! Wow vad denna har växt på mig och helt satt sig i mitt huvud. Jag tycker att Olly Alexander har en perfekt röst för just denna typ av låtar och han är grym på sin röstteknik. En riktigt härlig låt, jag hoppas verkligen han levererar på scenen och får till ett grymt nummer.

 

Andra plats (02). Österrike: Kaleen – We Will Rave

Min personliga tvåa! En riktig stämningshöjare och partylåt som jag fastnade för direkt! Älskar uppbyggnaden och kaxigheten. Återstår bara att se om Kaleens röst kommer hålla på scen samtidigt som hon rör sig/dansar när det handlar om ett sånt högt tempo.

 

Min vinnare (01). Litauen: Silvester Belt – Luktelk

Som alla kanske redan vet vid det här laget så föll jag pladask för detta bidrag redan från start i Litauens nationella uttagning Eurovizija.LT. Det här är min personliga vinnare av Eurovision! Det är dans, mystik, attityd, coola outfits, pepp ja allt som behövs för att få mig att rycka på ögonbrynen och helt fastna för. Jag tycker Silvester Belt gör detta snyggt och stilrent och han är en fantastisk entertainer med det där lilla extra i blicken. Jag är helt såld på detta!

 


 

Kommentera