Hooverphonic tävlar med bidraget ”Release Me” för Belgien i Eurovision 2020

EUROVISION 2020. Belgien blev det första landet för Eurovision-säsongen 2020 att presentera sitt artistval. Först nu i mitten av februari 2020 kom beskedet om vilket tävlingsbidrag gruppen ska framföra i Rotterdam.

 

Vad heter bidraget?

Bidraget som Hooverphonic ska framföra i Eurovision 2020 heter ”Release Me” och släpptes officiellt den 17:e februari. Bidraget har gjorts av gruppmedlemmen Alex Callier tillsammans med låtskrivaren Luca Chiaravalli. Låten finns nu tillgänglig på olika plattformar, däribland Spotify. Här nedan finns också den officiella musikvideon:

 

Kommentera gärna vad du tycker om Belgiens val!

 

Mer fakta om Belgiens Eurovisionval 2020

Det var den 1:a oktober 2019 som flamländska TV-bolaget VRT i Belgien bekräftade att man även till Eurovision 2020 hade för avsikt att välja artist och bidrag via ett internval. Men till skillnad från de senaste åren blev det ingen soloartist som blev vald utan för första gången sedan 2011 är det en musikgrupp, i det här fallet gruppen Hooverphonic.

Lite kort kan man säga att Hooverphonic har varit ett band sedan 1995 och genom åren har släppt inte mindre än tio album (under perioden 1996 och 2018). De har uppträtt på en mängd olika scener och nu kan också ett stort Eurovisionäventyr i Rotterdam i maj läggas till på CV:t för gruppmedlemmarna Alex Callier, Raymond Geerts och Luka Cruysberghs.

Det kan noteras att Belgien blev det första landet för säsongen 2020 att avslöja sin artist!

 


 

Kommentera