Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Hooverphonic tävlar med bidraget ”Release Me” för Belgien i Eurovision 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. Belgien blev det första landet för Eurovision-säsongen 2020 att presentera sitt artistval. Först nu i mitten av februari 2020 kom beskedet om vilket tävlingsbidrag gruppen ska framföra i Rotterdam.

 

Vad heter bidraget?

Bidraget som Hooverphonic ska framföra i Eurovision 2020 heter ”Release Me” och släpptes officiellt den 17:e februari. Bidraget har gjorts av gruppmedlemmen Alex Callier tillsammans med låtskrivaren Luca Chiaravalli. Låten finns nu tillgänglig på olika plattformar, däribland Spotify. Här nedan finns också den officiella musikvideon:

 

Kommentera gärna vad du tycker om Belgiens val!

 

Mer fakta om Belgiens Eurovisionval 2020

Det var den 1:a oktober 2019 som flamländska TV-bolaget VRT i Belgien bekräftade att man även till Eurovision 2020 hade för avsikt att välja artist och bidrag via ett internval. Men till skillnad från de senaste åren blev det ingen soloartist som blev vald utan för första gången sedan 2011 är det en musikgrupp, i det här fallet gruppen Hooverphonic.

Lite kort kan man säga att Hooverphonic har varit ett band sedan 1995 och genom åren har släppt inte mindre än tio album (under perioden 1996 och 2018). De har uppträtt på en mängd olika scener och nu kan också ett stort Eurovisionäventyr i Rotterdam i maj läggas till på CV:t för gruppmedlemmarna Alex Callier, Raymond Geerts och Luka Cruysberghs.

Det kan noteras att Belgien blev det första landet för säsongen 2020 att avslöja sin artist!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen