Cornelia Jakobs dubbelvinnare på Rockbjörnen 2022

PANELEN TIPSAR. Under torsdagskvällen den 18:e augusti höll Aftonbladet i sin årliga Rockbjörnen, där läsarna fick rösta fram årets bästa i olika kategorier. En av vinnarna blev årets Melodifestivalvinnare Cornelia Jakobs som inte bara vann ett pris – utan två!

 

Vad hände?

Inför galan var Cornelia Jakobs nominerad i sammanlagt tre kategorier (Årets genombrott, Årets svenska låt och Årets kvinnliga artist) och bland dessa tog Jakobs hem titlarna Årets genombrott samt Årets svenska låt, den senare för hennes ”Hold Me Closer” ett pris som hon för övrigt delar tillsammans med låtskrivarkollegorna Isa Molin och David Zandén. ”Hold Me Closer” har för övrigt i skrivande stund haft över 30 miljoner streams på Spotify!

Vi ska även nämna att popgruppen ABBA vann kategorin Årets grupp då de efter en 40 år lång väntan släppte ny musik, och 2018 års Melodifestivalvinnare Benjamin Ingrosso korades till Årets manliga artist och dessutom vann hans fanskara kategorin Årets fans.

 

Mer under galan

Det var som tidigare nämnt Aftonbladets läsare som fick rösta fram vinnarna i samtliga kategorier (se nedan vilka kategorier som fanns med) där man kunde rösta en gång per dag under sommaren. Förutom att dela ut priser i olika kategorier uppträdde en rad artister som till exempel Klara Hammarström och Omar Rudberg, och det fanns även många andra välkända artister på plats för att presentera vinnarna som till exempel Anis Don Demina och Tone Sekelius.

Under galan uppträdde också Cornelia Jakobs med både sin Melodifestivalvinnarlåt och sin senaste singel, se gärna det framträdandet här nedan:

 

Alla kategorier och vinnare

Följande vinnare korades på Rockbjörnen 2022:

– ABBA (vinnare Årets grupp)

– Benjamin Ingrosso (vinnare Årets manliga artist & Årets fans)

– Cornelia Jakobs (vinnare Årets genombrott & Årets svenska låt)

– Ed Sheeran med ”Bad Habits” (vinnare Årets utländska låt)

– Miss Li (vinnare Årets kvinnliga artist)

 


 

Kommentera