Melodifestivalen 2019: Lär känna startfältet i deltävling 3

MELODIFESTIVALEN 2019. Två av fyra deltävlingar är nu avgjorda och på lördag (16:e februari) fortsätter nu tävlingen till de tredje stoppet som äger rum i Leksand. I den här artikeln får du en sammanfattning om vilka artister som tävlar om veckans final- och Andra chansen-biljetter!

De tävlande presenteras i bokstavsordning efter låttitel (mer exakt fakta om startordning etc. finns att läsa på vår sida om Deltävling 3).

 Gruppen Dolly Style består av de tre karaktärerna Molly, Polly och Holly som kommer från ett dockhus i Dollyville. Gruppen bildades år 2014 av Emma Nors och Palle Hammarlund och temat är inspirerat av japansk kultur (endast för utseendet och inte musikstilen).

Dolly Style har medverkat två gånger tidigare i Melodifestivalen: 2015 med låten ”Hello Hi” och 2016 med låten ”Rollercoaster”. Bägge gångerna tog de sig till Andra chansen, där de sedan åkte ut i en av duellerna. Mellan medverkan i Melodifestivalen har gruppen givit ut egen musik och åkt på turnéer.

Sedan bildandet har gruppen till och från bytt medlemmar, och när gruppen nu ska äntra Melodifestivalscenen en tredje gång är det bara gruppens ”Molly” som varit med en gång tidigare (2016).Martin Stenmarck (född 3:e oktober 1972 i Täby) är en av vår tids mest folkkära artister som bland annat har tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare: 2005 (med ”Las Vegas”, som vann svenska uttagningen men floppade i Eurovision), 2014 (med ”När änglarna går hem”, som åkte ut i Andra chansen) och 2016 (med ”Du tar mig tillbaks”, som åkte ut redan i sin deltävling). Förutom Melodifestivalen har han släppt mer eget material, varit med i musikaler och inte minst varit affischnamn för Ladies Night.

Nu är han tillbaka en fjärde gång i Melodifestivalen och hans låt är gjord av två av de som skrev ”Las Vegas” till honom år 2005.Jon Henrik Fjällgren föddes i Colombia den 26:e april 1987 men adopterades av en samisk familj och växte upp i Mittådalens sameby i Härjedalen. Till vardags är han renskötare men också sångare och jojkare. Publikt slog han igenom i Talang 2014, som han vann med sitt vackra jojkframträdande. Ett år senare tävlade han i Melodifestivalen med låten ”Jag är fri (Manne leam frijje)” som tog honom till en hedrande andraplats i finalen. Två år senare, år 2017, deltog han igen i Melodifestivalen, denna gång tillsammans med sångerskan Aninia och låten ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”. Även nu blev det final och till sist en tredjeplats.

Nu är Jon Henrik Fjällgren tillbaka i Melodifestivalen för en tredje omgång, den här gången är han själv på scenen då han framför låten ”Norrsken”.Omar Rudberg, född år 1998, var tidigare en del av gruppen FO&O, som innan dess hette The Fooo eller The Fooo Conspiracy. Detta pojkband som Omar var en del av var tämligen framgångsrika under gruppens aktiva år 2013-2017. Gruppen deltog också i Melodifestivalen 2017 med låten “Gotta Thing About You” som tog sig till final och som där hamnade på elfte plats.

En tid efter Melodifestivalen kom beskedet att FO&O lägger ned och alla grabbarna satsar på sina solokarriärer och år 2019 är det Omars tur att äntra Melodifestivalsscenen på egen hand!Duon The Lovers of Valdaro består av de två killarna Erik Gabriel Höiby och Adam Warhester som ifjol (2018) tävlade i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa. De vann Stockholmsuttagningen och tog sig sedan hela vägen till finalen där de blev erbjudna en plats i Melodifestivalen 2019.

Eftersom att EBU:s och Melodifestivalens regler inte tillåter att bidrag har framförts före den 1:a september året innan tävlar duon med ett helt nytt bidrag i startfältet, en låt som Erik Höiby gjort tillsammans med de rutinerade låtskrivarna Peter Boström och Thomas G:son.Lina Hedlund, född 28:e mars 1978 i Kramfors är just nu en av Sveriges mest aktuella popartister i och med sin medverkan i gruppen Alcazar. Men innan dess har vi fått se henne framträda med sin syster Hanna Hedlund och som soloartist. Förutom det har Lina även jobbat som programledare och som röstskådespelare.

Lina har tävlat otal gånger i Melodifestivalen sedan år 2002. Först var det med sin syster Hanna och låten ”Big Time Party” och året därpå som solo med låten ”Nothing Can Stop Me”. Sedan år 2007 har Lina varit en del av Alcazar och tävlat med dem tre gånger: 2009, 2010 och 2014.

Nu efter Alcazars nedläggning kommer Lina tillbaka till Melodifestivalen som soloartist och med sitt eget sound, här i Melodifestivalen är det en popschlager!Rebecka Karlsson föddes den 12:e juni 2000 i Helsingborg, men hon är uppväxt i Ekeby. Publikt slog hon igenom när hon sökte till Talang år 2009. Den gången tog hon sig inte vidare i tävlingen, men år 2014 sökte hon till programmet igen och då tog hon sig hela vägen till semifinal. Trots att det inte blev någon seger gav hon sommaren 2014 ut låten ”Ghost Flower”, som samma höst följdes upp av ”We Got The Night”.

År 2016 sökte Rebecka Karlsson till Idol. Hennes första audition imponerade på juryn och det tog henne vidare genom hela tävlingen ända fram till finalen – där hon till sist blev tvåa.

Nu ska Rebecka Karlsson debutera i Melodifestivalen 2019 med låten ”Who I Am”.


 

Vilken artist har du som favorit denna vecka? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera