Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Resultatet i 2021 års ”Topp 250”-omröstning

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. De sista timmarna innan 2021 tackar för sig kommer resultatet för årets Topp 250-omröstning att presenteras i ESC Radio. Väl värt att vänta på för att bygga upp inför den stundande 2022-säsongen!

För dig som vill följa uppspelningen går det bra att göra det via ESC Radios stream med start kl. 11:00 på nyårsaftonens förmiddag. För att göra det hela extra spännande spelas listan upp i bakvänd ordning, dvs. de inleder med låten om hamnade på plats 250 och letar sig sedan sakta uppåt tills bara vinnarlåten återstår.

 

Mer inför sändningen

Inför uppspelningen kan det vara värt att nämna att på de senaste nio årens listor för denna omröstning har Loreens Euphoria varit ohotad etta. Frågan är om hon klarar sig en tionde gång eller om det nu blir någon annan låt som tar sig upp på vinnarpositionen, kanske någon av de bidrag som gjorde stor succé i Rotterdam i våras? Det ska även bli intressant att se hur många av 2021 års bidrag som lyckas ta sig in på listan och vilka från de senaste åren som håller sig kvar. Och vilka härliga klassiker från förr som också spelas frekvent!

Innan vi får ett resultat för 2021 kollar vi in hur topp 10 såg ut för ett år sedan (inom parentes står placering vid nyårsafton 2019):

  • 1 (1). Loreen – Euphoria (Sverige, 2012)
  • 2 (3). Eleni Foureira – Fuego (Cypern, 2018)
  • 3 (2). Duncan Laurence – Arcade (Nederländerna, 2019)
  • 4 (7). Salvador Sobral – Amar Pelos Dois(Portugal, 2017)
  • 5 (5). KEiiNO – Spirit In The Sky (Norge, 2019)
  • 6 (8). Jamala – 1944 (Ukraina, 2016)
  • 7 (4). Mahmood – Soldi (Italien, 2019)
  • 8. (-). Diodato – Fai Rumore (Italien, 2020)
  • 9 (12). Pastora Soler – Quedate Conmigo (Spanien, 2012)
  • 10 (9). Il Volo –Grande Amore (Italien, 2015)

Samtliga placeringar på hela 250-topplistan hittar du här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen