Inför Melodifestivalen 2016: Andra chansen

MELODIFESTIVALEN 2016. Lördagen den 5:e mars ägde momentet Andra chansen i Melodifestivalen 2016 rum, där de fyra sista finalbiljetterna stod på spel. Allt avgjordes i Halmstad där åtta artister som blivit trea och fyra i deltävlingarna tävlade i dueller om att vinna.

Panelen inför: Det har blivit dags för det sista avgörande momentet inför Melodifestivalens final nästa vecka. Vi snackar såklart om Andra chansen som avgör de sista fyra platserna i finalen. Denna gång är det en trio som leder programmet: Gina Dirawi, Ola Salo & Peter Jöback.

Ikväll tävlar bidragen i dueller där tittarna väljer ut ett bidrag per duell som de vill se i finalen. Som vanligt kan man telefon-, SMS- och hjärtrösta (via appen) men kom ihåg att du kan endast rösta på bidragen som tävlar i den duell som pågår. Detta för att bidragen antingen har melodi nummer 1 eller melodi nummer 2.

Tre bidrag i startfältet tävlar på svenska och om samtliga dessa röstas ut så blir det första finalen någonsin som inte har ett enda bidrag som framförs på svenska!

PS: Om du vill veta vilka bidrag som vi på ESC-Panelen vill ska gå vidare till finalen – kolla in denna sida.

 

Underhållning i programmet

Förutom tävlingsbidragen kommer det att bjudas på underhållning från såväl programledarna som olika gästartister som Hasse Andersson. Det blir även mellansnack/expertsnack med Anna Charlotta Gunnarsson om finalbidragen. Vi rekommenderar att ni sitter kvar framför TV:n hela programtiden då resultatet av duellerna kommer att presenteras först i slutet av programmet. Detta kommer gå till på så vis att exekutiva producenten Christer Björkman kommer komma ut på scenen och redovisa startordningen för finalen. Där de fyra bidragen som har gått vidare från Andra chansen har placerat sig kommer det att ropas ut vilket bidrag det gäller.

 

Startfältet

Duell 1

 1. Panetoz – Håll om mig hårt
 2. Molly Pettersson Hammar – Hunger

 

Duell 2

 1. Albin & Mattias – Rik
 2. Boris René – Put Your Love On Me

 

Duell 3

 1. Isa – I Will Wait
 2. SaRaha – Kizunguzungu

 

Duell 4

 1. Dolly Style – Rollercoaster
 2. Samir & ViktorBada nakna

 

Publikundersökningar

Melodifestivalklubben & Poplights genrepsundersökning

Efter fredagens genrep inför publik gjorde Melodifestivalklubben och Poplight en publikundersökning om vilka bidrag som publiken tyckt bäst om. Denna vecka svarade totalt 303 personer och så här slutade undersökningen:

1. Samir & Viktor – ”Bada nakna” – 119 röster – 39 %
2. Panetoz – ”Håll om mig hårt” – 60 röster – 20 %
3. Boris René – ”Put Your Love On Me” – 32 röster – 10,5 %
4. SaRaha – ”Kizunguzungu” – 29 röster – 9,5 %
5. Dolly Style – ”Rollercoaster” – 26 röster – 9 %
6. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger” – 16 röster – 4,5 %
7. Isa – ”I Will Wait” – 14 röster – 4,5 %
8. Albin & Mattias – ”Rik” – 7 röster – 2,5 %

OBS! Publikundersökningen ställdes inte utifrån duellordning utan de tillfrågade fick välja favoritlåt bland alla 8 artisterna.

 

Vår webbundersökning

Mellan måndag och lördag har vi på ESC-Panelen haft en undersökning på hemsidan där vi ställt frågan till er läsare om vilka favoritbidrag ni har denna gång. Till skillnad mot Melodifestivalklubben/Poplights undersökning har vi valt att dela upp bidragen enligt duellordning så att ni bara har kunnat välja 4 låtar. Så här svarade ni:

 

Duell 1 (fetmarkerad vill ni helst se i final):

 1. Panetoz – ”Håll om mig hårt” (80,0%)
 2. Molly Pettersson Hammar – ”Hunger” (20,0%)

 

Duell 2 (fetmarkerad vill ni helst se i final):

 1. Albin & Mattias – ”Rik” (20,7%)
 2. Boris René – ”Put Your Love On Me” (79,3%)

 

Duell 3 (fetmarkerad vill ni helst se i final):

 1. Isa – ”I Will Wait” (60,0%)
 2. SaRaha – ”Kizunguzungu” (40,0%)

 

Duell 4 (fetmarkerad vill ni helst se i final):

 1. Dolly Style – ”Rollercoaster” (13,3%)
 2. Samir & Viktor – “Bada nakna” (86,7%)

 


 

Kommentera