Repetitioner inför Eurovision 2022 – dag 4

SCENREPETITIONER. Tisdagen den 3 maj var det dags för de resterande bidragen i semifinal 2 att få genomföra repetitioner i PalaOlimpico i Turin, vilket bland annat gällde Cornelia Jakobs för Sverige. Här följer en sammanfattning av dagens repetitioner.

PS: Idag lägger vi ingen oddscheck i sammanfattningen utan den hittar du separat i denna artikel.

 

Repetitionsupplägget

Reglerna för den första repetitionsomgången är att varje land får maximalt 30 minuter till godo på scenen och både innan och efter får delegationerna konsultationer backstage, bland annat i Viewing Room. Varje lands delegation håller också i en kortare pressträff med presskåren. En nyhet för i år är dock att presskåren inte får vara i vare sig arenan eller i presscentret under den första repetitionsrundan. Istället släpps klipp via appen TikTok.

I och med dagens repetitioner har samtliga 35 semifinalbidrag fått genomgå den första repetitionsrundan, vilket innebär att från och med imorgon (läs: 4 maj) kommer en ny runda att inledas där bland annat presskåren välkomnas in i presscentret.

En del av de sammanfattningar du kommer att läsa om här är från våra intryck gällande de klipp som har släppts under tisdagen. Därefter har vi även gjort en oddscheck för att se om det har blivit några förändringar (eller hur stora förändringar det har blivit) gällande bidragen i den första semifinalen.

Mycket nöje!

/ESC-Panelen

 

Dagens repetitioner

Tjeckien: We Are Domi – “Lights Off“

Foto & copyright: EBU / Andres Putting
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Sist ut för dagen, och även i semifinal 2, var Tjeckiens We Are Domi som verkligen (om man får tolka bilderna rätt) har gjort en riktigt pampig låt som får avsluta semifinalerna. Det är mycket ljuseffekter och den här låten kommer alla att bli glada av. Det var även Dominika Haškovás födelsedag denna repetitionsdag.

 

Sverige: Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Enligt de bilder som har släppts verkar det som att Cornelia Jakobs kommer att köra på samma typ av framträdande och scenkläder som det var i Melodifestivalen. Hon har även med sig skärmen i bakgrunden. Det som är nytt är att hon kommer att stå på den större delen av scenen under numret och det kommer dessvärre heller inte vara publik precis framför (som det var i Melodifestivalen). Men i övrigt är det riktigt bra!

 

Belgien: Jérémie Makiese – “Miss You“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Jérémie Makiese, som var den första artisten att bli klar för tävlan i årets Eurovision, är här klädd i en silverjacka och jeans. Med sig på scenen har han fyra dansare som hjälper till att få fram låtens budskap. Enligt de bilder som har släppts kommer det även att bli en häftig effekt i den delen av scenen där vattnet är.

 

Montenegro: Vladana – “Breathe“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Från ett dramatiskt nummer direkt över till nästa, här kommer Vladana för Montenegro som bjuder på scenrök och starka känslor. Även det här framträdandet går i en blåaktig belysning. Tydligen gjorde Montenegros team olika klädprover idag inför kommande repetition.

 

Polen: Ochman – “River“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Polens Ochman kommer att köra ett minst sagt dramatiskt nummer på scenen som går i en slags blåaktig belysning. Med sig på scenen har han dansare som är klädda i olika tyger som rör sig runt honom. Sångmässigt går det inte att klaga på något.

 

Rumänien: WRS – “Llámame“

Foto & copyright: EBU / Andres Putting
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Rumäniens representant WRS har enligt bilder som släppts inte gjort jättemånga ändringar i sitt nummer. Han har kvar sina fyra dansare varav två kvinnor och två män som alla går klädda i rött och svart. Mitt i numret verkar det bli ett klädbyte för WRS.

 

Estland: STEFAN – “Hope“

Foto & copyright: EBU / Andres Putting
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Stefan har lämnat cowboyarna bakom scenen och är den här gången själv när han framför sin ”Hope” på den stora scenen i Turin. Numret börjar på den lilla mittscenen och avslutas sedan på den stora scenen. Enligt bilderna som har släppts utstrålar Stefan mycket glädje!

 

Nordmakedonien: Andrea – “Circles“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Nordmakedoniens Andrea är till skillnad från irländska Brooke helt själv på scenen där man använder sig av LED-skärmen för att få till låtens dramatiska effekt. Av klippet som har släppts på TikTok låter det mycket bra.

 

Irland: Brooke – “That’s Rich“

Foto & copyright: EBU / Nathan Reinds
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

Repetitionsdagen inleddes med Irlands första repetition på scenen i PalaOlimpico och här har scennumret fått sig en uppdatering sedan den irländska nationella finalen. Förvisso inte så märkligt med tanke på att den finalen avgjordes på en liten scen i en TV-studio jämfört med scenen i Turin. Nåväl, här har Brooke också fått med sig två dansare till. En ytterligare nyhet i numret är att det är ett pampigt pyro i refrängen.

 


 

Kommentera