Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

”Open Up” för Eurovision i Rotterdam 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: derooijfotografie/Pixabay.com

EUROVISION 2020. Sedan det stod klart i augusti att Rotterdam blir värdstad för Eurovision 2020 har det varit en spänd väntan på sloganen för tävlingen. Nu har den presenterats: ”Open up” för Rotterdam!

Den 12:e, 14:e och 16:e maj 2020 kommer hela världens blickar vara vända mot Rotterdam i Nederländerna då landet ska inviga den första Eurovision Song Contest på 2020-talet! Och den slogan som kommer att användas är ”Open up”, som kommer att bli slagordet för allt som sker i och runtomkring showerna i maj. Beskedet om slogan kom på kvällen den 24:e oktober 2019.

Temat, dvs. logotyp och annat grafiskt material, är tänkt att presenteras senare under detta år (2019).

 

Varför just denna slogan?

– “The slogan ‘Open Up’ is intentionally incomplete: Open up to each other. Open up to music. Open up to Rotterdam. Open up to… whatever you choose! Feel the freedom to complete the slogan in your own way. That way we get to know each other better,” säger Sietse Bakker, som är en av de fyra exekutiva producenterna för Eurovision Song Contest 2020, i en intervju till Eurovision.tv.

Sietse Bakker utvecklar valet av slogan, där han menar att ”Open Up” står för Nederländerna som ett öppenhjärtigt land som visar medmänsklighet och respekt. Samtidigt ska sloganen även ses som en slags tidsmarkering där alla människor välkomnas oavsett vem man är eller vilken musiksmak man har. För mer info, se klippet nedan:

 

Tidigare slogans

Sedan Eurovision 2002, undantaget 2009, har slogans använts varje år i Eurovisionen. Så här har de sett ut de senaste fem åren:

 

  • 2019 (Tel Aviv): ”Dare To Dream”
  • 2018 (Lissabon): “All Aboard!”
  • 2017 (Kiev): “Celebrate Diversity”
  • 2016 (Stockholm): “Come Together”
  • 2015 (Wien): “Building Bridges”

 

Kommentera gärna vad du tycker om 2020 års slogan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen