Pratstund med Robin Bengtsson inför Melodifestivalen 2022

Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Universal Music Sweden.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJUER. Inför den första deltävlingen i Melodifestivalen 2022 fick vi en pratstund med Robin Bengtsson som tävlar med bidraget ”Innocent Love”.

 

Robin Bengtsson slog igenom publikt med sin medverkan i Idol 2008 där han kom på tredje plats. Efter det släppte han ett antal singlar men det var först när han tävlade i Melodifestivalen 2016 med Constellation Prize som de stora framgångarna kom. Han blev då femma i finalen men återkom igen året därpå med I Can’t Go On som vann finalen och som sedan slutade på femte plats i Eurovision-finalen i Kiev. Tre år efter segern återkom han till Melodifestivalen igen, den gången med låten Take a Chance som gick direkt till final där det sedan blev en åttondeplats.

 

Har skickat in egna låtar

Robin berättar att han genom åren har skickat in egna låtar till Melodifestivalen som då är i ett helt annat sound än det han sedan har tävlat med. Men han har valt att inte köra sina egna låtar för att de andra låtarna som han har fått till sig passar forumet bättre.

I år är det t.ex. inte en egen låt han kör utan hans tävlingsbidrag ”Innocent Love” är gjord av David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg och SebastianAtas. Robin tycker det är roligt att vara tillbaka i tävlingen igen om än att han känner lite press att leverera då det har gått väldigt bra för honom tidigare år.

 

Tävlar med arenalåt

Robin berättar för oss att ”Innocent Love” från början togs fram under ett låtskrivarcamp under 2021. Initialt skrev låtskrivarna bidraget för Victor Crone men han tyckte själv att låten inte passade honom och därför fick Robin Bengtsson erbjudande om att sjunga in låten istället, vilket han också gjorde. Sedan har låten arbetats om något för att passa Melodifestivalen.

Han beskriver låten som en arenalåt i lite pop/rockstil. Vi som har fått lyssna på repetitionerna har också kunnat höra att det är tydliga 80-talsinfluenser i bidraget.

 

Vill gärna ta sig till final – och Turin

Alla artister i startfältet vill såklart till final och det är inget undantag för Robin Bengtsson. Han beskriver för oss att om han skulle få en finalplats skulle det kännas skönt då det är ett nervöst besked att vänta på scenen om vilka som ska gå vidare respektive åka ut.

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige igen i Eurovision Song Contest?

– Det skulle vara en ära, samtidigt som det är 27 andra artister som också vill till Turin, säger Robin.

 

Oavsett hur det än går i tävlingen har Robin många planer för 2022, inte minst väntar en Diggiloo-turné i sommar som är planerad att besöka 24 städer runt om i Sverige. Det är något som Robin ser fram emot då man äntligen får träffa publiken igen under en hel sommar.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Robin Bengtsson stort lycka till i deltävlingen och i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa om att du gärna får följa Robin i hans sociala medier på den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


 

Kommentera