Resultat helgens uttagningar: 18-19 januari 2020

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick den 18:e och 19:e januari 2020. Det handlar om heaten i Norge och Litauen, wildcardfinalen i Slovenien och Maltas andra live-show.

 

Lördagsprogrammen (18:e januari)

Norge: Norsk MGP – heat 2


I det andra heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2020 blev det sångaren Rein Alexander med bidraget “One Last Time” som tv-tittarna valde att rösta vidare till finalen den 15:e februari. Där kommer han att möta ytterligare fyra heat-vinnare (varav tre heats som i skrivande stund – 18:e januari – ännu ej är avgjorda) samt de fem direktkvalificerade bidrag som juryn valde ut inför tävlingen drog igång. Vinnaren i detta heat representerar Östnorge.

Förutom de fyra tävlande deltog också bröderna Didrik & Emil (Solli-Tangen) med sitt tävlingsbidrag Out Of Air. Men eftersom de är direktkvalificerade till finalen (tack vare den norska urvalsjuryn) deltog de utom tävlan i heatet.

 

Hela resultatet

Bidragen möttes i total tre dueller, där tittarna hade all makt att avgöra resultatet. De två första duellerna var grunddueller där respektive vinnare sedan möttes i “gullduellen” där vinnaren korades. Också den med tittarnas hjälp. Det ska tilläggas att grundduellerna lottades fram i direktsändningen.

Så här placerade sig alla bidragen i heatet (de fetmarkerade gick vidare till sista duellen/vann heatet):

 

Duell 1 (enl. startordning):

  1. Tore Petterson – The Start of Something New
  2. Kim Wigaard & Maria Mohn – Fool for Love

 

Duell 2 (enl. startordning):

  1. JÆGER – How About Mars
  2. Rein Alexander – One Last Time

 

Avgörande duell (enl. startordning):

  1. Kim Wigaard & Maria Mohn – Fool for Love
  2. Rein Alexander – One Last Time

 

 

Litauen: Pabandom iš naujo – heat 2


Det andra heatet av Litauens Pabandom iš naujo är avklarat och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna* hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna:

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

* Programmet var förinspelat och juryn avlade sina poäng under inspelningen, medan tittarna hade möjlighet att rösta när programmet sändes ut i TV. Därefter adderades juryns och tittarnas poäng och bidragen med högst totalpoäng tog sig vidare i tävlingen.

 

 

Slovenien: EMA Freš – final


Det blev Parvani Violet och Saška (på bilden) som juryn respektive tittarna valde att rösta vidare från wildcardtävlingen EMA Freš till Eurovision-uttagningen EMA 2020. Detta skedde i en direktsänd final på TV-bolaget RTVSLO den 18:e januari 2020. Förutom de tävlande gästades finalen av artisterna Raiven, Lumberjack och Fed Horses.

 

Resultat

Så här blev resultatet (alla länkar går till framträdanden i finalen):

 

Till EMA 2020

De två bidragen som gick vidare till finalen i EMA 2020 blev utan inbördes ordning:

 

Utslagna från tävlan (i bokstavsordning)

 

Fakta om EMA Freš

Inför själva finalen i EMA Freš hade publiken i dueller och veckofinaler fått rösta fram startfältet. Under totalt 6 veckor tävlade 18 artister med varsitt bidrag där tio av dem tog sig vidare till finalen. Efter en omgång med dueller fick alla som slagits ut en ny chans att ta sig till final genom fler dueller. Onlinemomenten ägde rum i november och december 2019, medan finalen direktsändes i slovensk tv den 18:e januari. De två akter som röstats vidare får nu tävla mot de övriga tio tävlande som gått direkt till EMA 2020. Den finalen hålls först den 22:a februari.

 

 

Söndagsprogrammen (19:e januari)

Malta: X Factor – liveshow 2


Den andra liveshowen i Maltas X Factor är avklarad, där 10 akter nu har blivit åtta. Programmet avgjordes som så att alla tävlande gjorde varsitt sångframträdande samtidigt som tittarna kunde rösta. Den artist som fått lägst antal tittarröster fick sedan lämna tävlingen. Därefter fick fyramannajuryn avgöra mellan de två artister som kommit näst sist respektive tredje sist i tittaromröstningen om vem som skulle åka hem. Eftersom att juryn var oense, dvs. röstat 2-2, fick tittarnas resultat avgöra. Detta innebar att den som kommit näst sist i tittarröstningen fick åka hem.

 

Avgörande omgången

Utslagen efter tittarröstningen:

 

Sing-Off (duell)

Den fetmarkerade akten nedan fick stanna kvar i tävlingen efter momentet Sing-Off:

 

Kvar i tävlingen (efter första omgången)

Nedanstående artister fick tillräckligt mycket röster av tittarna för att gå direkt till den kommande live-showen.

 

Tjejer (Ira Losco är mentor):

 

Killar (Ray Mercieca är mentor):

 

Äldre (Alexandra Alden är mentor):

 

Grupper (Howard Keith är mentor):

 


 

Kommentera