Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Storbritanniens planer inför Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. I samband med att EBU publicerade deltagarlistan till Eurovision 2022 gick brittiska TV-bolaget BBC ut med information om delar av sina planer på hur deras nästa representant ska väljas ut.

 

Hur kommer det att bli?

Uppgifterna som BBC har presenterat går ut på att de tillsammans med BBC Studios har inlett ett samarbete med ett nytt skivbolag som kommer att hjälpa till att ta fram en artist och ett tävlingsbidrag för Storbritannien. Den här gången handlar det om TaP Music som finns över hela världen och har tagit fram stora stjärnor, kanske kan en av dessa bli den som tar Storbritannien till en mycket efterlängtad succé, inte minst efter att landet kommit på sistaplats de två senaste Eurovisionerna. Trots att det ännu en gång slutade på det visade hade BBC One i år de högsta tittarsiffrorna för Eurovision sedan 2014 med en snittittarsiffra på 7,8 miljoner!

Vi ska tillägga att det besked som lämnats framgår det inte huruvida samarbetet med TaP Music gäller ett internval eller om det blir någon slags större eller mindre uttagning av det hela.

 

Storbritannien i Eurovision 2021

Senaste representant för Storbritannien i Eurovision Song Contest var sångaren James Newman. Initialt skulle han ha tävlat redan i 2020 års upplaga men efter att den blev inställd valde BBC att låta han kvarstå som representant ett år till. Bidraget ”Embers” blev dock ingen större succé i Rotterdam då låten slutade utan att få ett enda poäng av vare sig jurygrupperna eller tv-tittarna. Nu är det dags för nya tag men först kollar vi in hur det såg ut i maj:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen