Storbritanniens planer inför Eurovision 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I samband med att EBU publicerade deltagarlistan till Eurovision 2022 gick brittiska TV-bolaget BBC ut med information om delar av sina planer på hur deras nästa representant ska väljas ut.

 

Hur kommer det att bli?

Uppgifterna som BBC har presenterat går ut på att de tillsammans med BBC Studios har inlett ett samarbete med ett nytt skivbolag som kommer att hjälpa till att ta fram en artist och ett tävlingsbidrag för Storbritannien. Den här gången handlar det om TaP Music som finns över hela världen och har tagit fram stora stjärnor, kanske kan en av dessa bli den som tar Storbritannien till en mycket efterlängtad succé, inte minst efter att landet kommit på sistaplats de två senaste Eurovisionerna. Trots att det ännu en gång slutade på det visade hade BBC One i år de högsta tittarsiffrorna för Eurovision sedan 2014 med en snittittarsiffra på 7,8 miljoner!

Vi ska tillägga att det besked som lämnats framgår det inte huruvida samarbetet med TaP Music gäller ett internval eller om det blir någon slags större eller mindre uttagning av det hela.

 

Storbritannien i Eurovision 2021

Senaste representant för Storbritannien i Eurovision Song Contest var sångaren James Newman. Initialt skulle han ha tävlat redan i 2020 års upplaga men efter att den blev inställd valde BBC att låta han kvarstå som representant ett år till. Bidraget ”Embers” blev dock ingen större succé i Rotterdam då låten slutade utan att få ett enda poäng av vare sig jurygrupperna eller tv-tittarna. Nu är det dags för nya tag men först kollar vi in hur det såg ut i maj:

 


 

Kommentera