Artisternas reaktioner efter första deltävlingen (Melodifestivalen 2019)

Foto & grafik: ESC-Panelen

MELDIFESTIVALEN 2019. Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2019 är över och direkt efter showen tog slut fick vi en pratstund med några av artisterna och även med programledarna.

 

Som bekant blev det Mohombi och Wiktoria som tog årets första finalplatser i Melodifestivalen, vilket såklart är stor glädje för dem.

– Svenska folket har välkomnat mig hem. De säger att ”vi älskar dig och vi är så glada att du är tillbaka” och de skickade mig till final!, säger Mohombi.

– Jag är bara glad att publiken och de som röstade på mig gillade låten, så just nu känns det väldigt bra, säger Wiktoria.

 

För Mohombis del blev det första gången han kvalade sig vidare till finalen, senast han deltog (år 2005) blev det stopp redan i deltävlingen. Wiktoria är med för tredje gången i Melodifestivalen och det är för lika många gånger som hon lyckas kvala direkt till final.

 

Anna Bergendahl glad över Andra chansen

Den tidigare vinnaren i startfältet, Anna Bergendahl, får den här gången göra ett besök i Andra chansen för att försöka ta en finalplats. Men det är inget som hon är missnöjd med.

– Jag är väldigt nöjd med mitt framträdande och så nöjd med att ha gått till Andra chansen, säger hon till oss.

– På scenen var jag bara så himla glad!, tillägger hon.

 

Kan du berätta lite om tanken kring ditt framträdande?

– Min idé var att göra något sagolikt mystiskt, men jag kan inte riktigt säga exakt hur känslan var. Jag började jobba med mina kreatörer som sa att ”Anna du kommer att vara i en skog och bära en superhjältedräkt”. Och det kändes rätt, säger Anna Bergendahl.

 

Skulle du vilja göra ett nytt försök i Eurovision?

– Ja självklart, jag hade två fina veckor i Oslo 2010 så jag skulle gärna vilja göra det igen, tillägger hon.

 

Programledarna utlovar fler överraskningar

Foto: ESC-Panelen

Även programledarkvartetten i form av Marika Carlsson, Kodjo Akolor, Eric Saade och Sarah Dawn Finer var nöjda med kvällen.

– Det var riktigt roligt och vi lärde oss från proffsen och de från oss, och vi hjälpte varandra genom hela showen, säger Kodjo Akolor.

 

Sarah Dawn Finer, som tidigare varit programledare för Melodifestivalen två gånger tidigare, hade några goda råd att dela med sig av.

– Det viktigaste är att njuta av det vi gör och bjuda på värme och kärlek till publiken så att de känner sig trygga när de tittar på programmet, säger hon.

 

Kommer ni förändra något till nästa deltävling?

– Ja en hel del, säger Sarah. Det är 6 veckors show och vi har en mängd överraskningar som väntar, tillägger hon.

– Det blir ganska tråkigt om det vore samma show varje vecka, inflikar Kodjo.

 

 

Med det tackar vi för oss gällande Mello-bevakningen från den första deltävlingen i Göteborg. Nästa vecka åker Melodifestivalen 2019 vidare till Malmö, men innan dess kommer ni att få ta del av våra tankar kring bidragen, showen, programledarna och mellanakterna.

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera