Alma tävlar för Frankrike i Eurovision 2017

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Franska TV-bolaget France2 har efter sin nationella antagning valt ut sångerskan Alma (bilden ovan) att representera Frankrike i Eurovision 2017. Den låt hon får med sig heter ”Requiem”, en låt som nu släppts för allmänheten.

 

Om Alma

Alma är ett artistnamn för Alexandra Maquet, hon är 28 år gammal och kommer från Lyon i Frankrike. Förutom sången spelar hon också piano och skriver låtar. Efter att ha gått ut skolan valde hon att satsa helhjärtat på musiken och flyttade till Paris, där hon träffade låtskrivaren Nazim Khaled som hon började skriva musik med. Tillsammans gjorde de Almas debutalbum. Nazim var för övrigt låtskrivare till Frankrikes bidrag ifjol då Frankrike lyckades komma på sjätte plats i finalen, vilket var landets bästa placering på många år.

Valet av artist och bidrag har skett av en intern jury som fick ta del av förslag på låtar.

 

Poplåt på franska

Låten som Alma ska tävla med heter ”Requiem” och framförs helt och hållet på franska. Så här ser musikvideon till låten ut:

Då Frankrike är en del av ”Big Five” (länderna som betalar mest till EBU) så är landet redan klar för tävlan i ESC-finalen den 13:e maj.

 

Vad tycker du om Frankrikes val av artist och bidrag? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera