Inför Mello-finalen 2021: Lär känna Clara Klingenström

Foto: Janne Danielsson/SVT (bild hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför finalen tänkte vi att du ska få lära känna artisterna som tävlar i startfältet och deras tävlingsbidrag. Näst ut är Clara Klingenström!

 

 • Artist
  Clara Klingenström
 • Bidrag
  ”Behöver inte dig idag”
 • Låtskrivare
  Clara Klingenström, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias
 • Deltar i final för
  första gången (på första försöket)

 

Röstningsinformation

 • Hjärtrösta via Melloappen/Mello tillsammans
 • Ring 099–208 09
  (kostar 3,60 kr/samtal)
 • Ring 099–908 09
  (kostar 9,90 kr/samtal, varav 9,20 kr går oavkortat till Radiohjälpen)

Clara Klingenström föddes den 21:a februari 1995 i Visby på Gotland. Som artist beskriver sig Clara att det är fokus på texter och att det finns en storytelling i dessa. Inspirationen kommer främst från hennes eget liv och erfarenheter men också från artister som John Lennon, Rolling Stones, Edit Piaf och ABBA, även om hon själv är en allätare inom musik.

– Det ska vara enkelt, rakt på och ärligt, berättar Clara.

 

Många vägar för att nå fram till Melodifestivalen

Hon har hållit på med musiken hela livet men det var först år 2019 som hon släppte sin debutsingel ”Ensam i en stad” som snabbt blev en succé och därefter har karriären rullat på. Innan dess har Clara både hunnit delta i Region Gotlands Musik direkt två gånger, i SVT:s webbjokern 2011 med låten “Mr lonely man” och hon dessutom vann hon P4 Gotlands uttagning till P4 Nästa (dåvarande Svensktoppen Nästa) 2012 med låten “It makes me crazy”. Dessvärre kom hon inte till Melodifestivalen någon av dessa gånger utan det är först 2021 som hon har fått chansen och tagit den.

– Det känns fantastiskt roligt, jag behövde det här för mig personligen just nu. Så det känns jättekul, säger Clara.

 

Jobbat med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias

Hennes tävlingsbidrag heter “Behöver inte dig idag” och den har hon gjort tillsammans med en av Melodifestivalens mest rutinerade låtskrivare Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias som producerat hits åt flera kända artister som Darin och Sanna Nielsen, något som hon själv känner en trygghet inför sitt framförande på scenen i Annexet.

– Det är jättekul att de vill jobba ihop med mig och de är ett fint stöd också, säger hon.

 

Bidraget togs fram under en period i livet som Clara beskriver som ett väldigt tufft år där hon inte har mått så bra. En massa spelningar ställdes in (p.g.a. pandemin) och det gjorde att det kom en paus där det blev tid för annat. Men det var i alla fall så att hon träffade Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias hemma hos Bobby där hon fick höra en grund till melodi som de hade börjat jobba på.

 

Vad skulle du säga att ”Behöver inte dig idag”  handlar om?

– Självständighet, att kunna våga lita på själv att “jag är bättre än vad jag tror, jag behöver inte någon eller något för att kunna känna mig fri”, säger Clara.

 

Mer musik väntar

För den som vill höra mer musik från Clara Klingenström även efter Melodifestivalen ska hålla utkik, för det kommer förmodligen dyka upp en och annan låt.

– Jag jobbar hela tiden med att skriva musik så det kommer absolut mer musik. Så fort man kan börja spela igen kommer jag att börja spela, säger Clara.

 

Till sist

I maj väntar en resa till Rotterdam för den som vinner Melodifestivalen 2021. Om det skulle bli du som vinner – hur skulle det kännas att få representera Sverige i Eurovision Song Contest?

– Kul såklart och nervöst.

 

Och kommer du i så fall att översätta din låt till engelska eller vill du framföra den på svenska?

– Jag vet inte, jag är ganska dålig på engelska så är nog bra att göra det så att fler förstår låten.

 

 

Tidigare framträdanden

 


 

Kommentera