Ytterligare antagningar öppnar inför Eurovision 2023

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I skrivande stund har fyra länder pågående antagningar till uttagningar inför Eurovision 2023 och nu i slutet av augusti (och början av september) öppnar ytterligare antagningar, däribland till Schweiz och Sverige!

 

Schweiz internval

Gällande Schweiz är det som bekant internval som gäller (för femte upplagan i rad) och för att kunna hitta sin vinnarmelodi behöver schweizisk TV få in material från låtskrivare och artister. Antagningen öppnar den 25:e augusti och hålls sedan igång till den 8:e september, och därefter kommer materialet att överlämnas till en publikpanel och expertjury som internt får rösta fram Schweiz’ tävlingsbidrag till Eurovision 2023.

Mer information om detta finns sammanfattat i denna artikel.

 

Sveriges Melodifestivalen 2023

När det handlar om Sverige är det antagning till Melodifestivalen som gäller. Antagningen öppnar den 26:e augusti klockan 08.00 och är sedan igång fram till den 16:e september klockan 11:59.

Bland de låtar som skickas in kommer sedan en urvalsjury att rösta fram 14 tävlingsbidrag till startfältet och sedan får SVT:s Melodifestivalredaktion utse ytterligare 14 tävlingsbidrag, dvs. sammanlagt utses 28 låtar till startfältet. I den senare kategorin kan bidragen komma både från juryns ratade hög men även från s.k. specialinbjudningar från låtskrivare och artister. Någon gång i slutet av det här året är det planerat att startfältets tävlande ska presenteras även om det än så länge saknas officiella datum för detta.

 

Andra antagningar med start i september månad

Förutom Schweiz och Sverige kommer även antagningarna till Finlands UMK respektive Spaniens Benidorm Fest att öppna den 1:a september. Efter detta har vi för närvarande ingen mer information gällande fler länders antagningar men det vore inte helt omöjligt om det skulle bli några till.

 

Pågående antagningar

Följande länder har haft igång antagningar sedan en tid tillbaka, se deadline när respektive antagning avslutas.

Nederländerna: Deadline är 31 augusti. Läs mer »

Norge: Deadline är 18 september. Läs mer »

Ukraina: Deadline är 15 oktober. Läs mer »

San Marino: Deadline är 15 januari 2023. Läs mer »

 


 

Kommentera