Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nu förbereder vi oss för nationella uttagningar 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. EBU har offentliggjort deltagarlistan till Eurovision 2020 och i och med det släpper vi nu alla 41 länders nationella-sidor här på hemsidan. Under säsongens gång kommer vi att fylla på sidorna med info om uttagningssätt och ge våra åsikter om bidragen som tävlar.

 

Tyck till om uttagningarna!

I vanlig ordning kommer vi på ESC-Panelen att följa ländernas nationella uttagningar till Eurovision Song Contest, där vi förutom ger information även tycker till om bidragen. Detta gäller alla länder som har för avsikt att välja genom minst en finalkväll eller genom fler program inför finalen. Vi kommer således inte bara följa Melodifestivalen 2020. Du är välkommen att tycka till också i kommentarsfältet på respektive nationella-sida.

 

Var hittar jag informationen?

Vi har samlat länkar till alla länders uttagningssidor hos oss på vår Nationella uttagningssida. Alla länder har fått varsin sida som under säsongens gång fylls på med mer information i takt med att länder lämnar mer besked. I samband med att uttagningar drar igång kommer vi fylla på med våra egna åsikter om de bidrag som avses tävla.

För att hitta tävlingsdatumen har vi även gjort en Kalender där du får en överblick av vilka tävlingsdatum som är aktuella.

Vänligen observera att all information på på både Nationella-sidorna och Kalendern är med reservation för eventuella framtida förändringar. I skrivande stund (november 2019) är det många länder som ännu inte gett några uttagningsbesked varför datum och information kommer att tillkomma så länge säsongen pågår (till och med mitten av mars 2020).

 

Vilka länder är klara?

Till sist ska vi även säga att vi har även uppdaterat vår samlingssida för Eurovision 2020, där vi kontinuerligt fyller på med artister och bidrag som officiellt valts ut att tävla i Rotterdam. Till dags dato är det bara två länder (Belgien och Spanien) som gjort klart med sina artistval. Fram till uttagningssäsongens avslut kommer vi såklart fylla på fler namn och även låtar i takt med att länderna blir klara.

 

Nu ser vi fram emot att starta igång säsongen på allvar. Vilken/vilka uttagningar längtar du till?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen