Våra intryck från torsdagsrepetitionerna i deltävling 2 (Melodifestivalen 2023)

MELODIFESTIVALEN 2023. Under torsdagen den 9:e februari repeterade de sju artisterna som tävlar i den andra deltävlingen för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har fått se inspelade versioner av deras framträdanden och här följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Alma Bengtsson/SVT.

PS: För kännedom kommer vi även att följa de kommande repetitionstillfällena under fredagen och lördagen inför den avgörande direktsändningen.

 

1. Wiktoria – “All My Life (Where Have You Been)”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Wiktoria inleder sitt nummer på en piedestal där scenen är ganska nedtonad. Istället lyser allt ljus på Wiktoria, för att efter första refrängen kliver det in två dansare klädd i mörkrosa kläder (Wiktoria bär ljusrosa glitterkläder) följt av ytterligare två dansare som dansar loss på scenen. I slutet av låten delar sig piedestalen i två så att ett stort ’W’ dyker upp (som i sångerskans förnamn).

Detta är en bra partylåt som går betydligt mer åt pop-hållet än country/balladhållet där Wiktoria tidigare har framfört.

 

 

2. Eden – ”Comfortable”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Eden gör ett mycket avskalat nummer med sin ”Comfortable” där scenen är relativt nedtonad och ljuset är fokuserad på Eden själv och en gitarrist. Bägge två sitter ned på varsin pall i början samtidigt som kameran snurrar runt de två i långsam takt. Det är inte jättemycket kamerabyten. I bakgrunden finns också tre personer som spelar fiol och en som spelar cello.

I slutet av numret reser sig både Eden och gitarristen och går mot scenkanten där numret sedan avslutas.

 

 

3. Uje Brandelius – “Grytan”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Det kan inledas med att Uje Brandelius gör ett ännu mer avskalat nummer än Eden då han sitter ned hela tiden framför ett bord och tittar antingen rakt in i kameran eller ned. Efter ett tag börjar bordet snurra runt i långsam takt. I bakgrunden har han tre körsångerskor som går eller sitter i bakgrunden. Det är först i sluttonen som kameran släpper Uje och zoomar ut vilket gör att det är då man ser att han har en kamera framför sig. Det är också då som kulissen blottar sig lite vilket de bör jobba på att få bort.

Och för att förtydliga så nej, någon Gryta finns inte på scenen!

 

 

4. Panetoz – ”On My Own”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Från Grytan övergår sedan tävlingen i en partylåt från Panetoz där hela gruppen börjar tillsammans på scenen tillsammans med två dansare. Även i andra versen blir det mycket dans och party och man hinner också med att ta selfies i slutet av numret. Så det här kommer inte bli en låt där publiken sitter still. Panetoz gör det mycket bra även om man saknar ett pyro på slutet.

 

 

5. Tennessee Tears – ”Now I Know”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Tennesse Tears är en countryduo och det här är mer countrypop än Waylon-rock och countryballad. Duon börjar mitt på scenen med varsitt mikrofonstativ samt med sitt band i bakgrunden. Jonas spelar gitarr och sjunger medan Tilda sjunger. Jonas sjunger första versen och Tilda den andra (där hon också börjar vandra runt på scenen). Men de möts i refrängen igen och sjunger klart tillsammans.

De gör en första mycket bra repetition.

 

 

6. Maria Sur – ”Never Give Up”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Maria Sur börjar mitt på scenen med en nästan helt nedtonad scen i rök och blått sken. Det är mycket närbilder i början men ju nämre första refrängen kommer desto mer zoomar de ut och då får man se två ljusriggar som åker uppåt och börjar lysa på henne. Efter första refrängen ökar hastigheten mer på låten och då går scenen i ett mer blå-lila sken. De har som sagt jobbat mycket på ljuset och sceneffekter, vilket är snyggt, för det händer inte så mycket annars på scenen där Maria är ensam. Förrän i sista 20-30 sekunderna då en kör dyker upp och ljuset får ett mer orangeskimrande sken.

 

 

7. Theoz – “Mer av dig”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Sist ut på lördag är Theoz som förutom att han har hemmapubliken (Linköping) och ett bättre startnummer är ifjol (nummer 7) också har ett ganska intressant nummer.

Han börjar själv på scenen men får snart sällskap av fyra dansare och sedan ytterligare två dansare men inga skärmar denna gång. Det är en dansant låt och Theoz bjuder på glädje och en trallvänlig låt som har en lika bra ihågkommen refräng som fjolårets ”Som du vill”. Theoz bjuder också på pyro – inte bara en gång utan hela tre gånger!

 


 

Kommentera