Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Storbritannien gör comeback i Junior ESC 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


JUNIOR EUROVISION. Det har gått 17 år sedan sist och nu är det dags för Storbritannien att göra comeback i Junior Eurovision Song Contest!

 

Lite bakgrund

Storbritannien deltog i de tre första upplagorna av Junior Eurovision, alltså åren 2003, 2004 och 2005 där man lyckades få in en andra- och tredjeplats samt en 14:e plats. Efter detta hoppade TV-bolaget ITV av tävlingen och först nu 17 år senare visar brittiska BBC intresse igen för att delta i Juniortävlingen. Nyheten har bekräftats via tävlingens officiella hemsida. Tilläggas bör att Wales har tävlat två gånger i Junior ESC (2018 och 2019) men har därefter inte deltagit.

 

Tillbaka efter ett långt uppehåll

Den här gången är det alltså public servicebolaget BBC som kommer att göra urval och sända. Själva sändningarna kommer att gå ut på barnkanalen BBC Children, och vilken artist och tävlingsbidrag som kommer att representera Storbritannien är ännu inte officiellt presenterat.

 

Deltagarlistan inte officiell

Årets Junior Eurovision Song Contest är planerad att äga rum i Armeniens huvudstad Jerevan den 11:e december. EBU har ännu inte gått ut med någon officiell deltagarlista för tävlingen men utifrån de källor som finns är det nu 17 länder som har bekräftat sitt deltagande, då inklusive Storbritanniens comeback. En del länder har dock avböjt tävlande såsom Tyskland, som har tävlat de senaste åren. Hur SVT i Sverige har eller inte har tagit ställning i deltagarfrågan är inte känd.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen