Uppgifter: Fem städer tävlar nu om att bli värdstad för Eurovision 2022

Foto & copyright: Free-Photos/Pixabay.com

EUROVISION 2022. Efter sommarens första del av budgivning har det kommit uppgifter från lokal italiensk media om städer som verkar ha fått fortsatt förtroende i spelet om att få bli värdstad för Eurovision 2022.

Enligt dessa uppgifter ska fem av de städer som ansökte om värdskapet ha fått eller ska få besök av representanter för EBU och italienska RAI som har fått gå igenom varje stads tilltänkta arrangemang. Sådana besök har gjorts tidigare år då värdlandet förbereder sig inför tävlingen innan ett slutgiltigt värdstadsbeslut tas. De städer som det handlar om är Bologna, Milano, Pesaro, Rimini och Turin.

 

Oklart när valet presenteras

Exakt när ett stadsval kommer att presenteras är inte känt, men som det ser ut just nu kommer valet att göras i samråd mellan EBU och RAI under de kommande veckorna. Förhoppningsvis dröjer inte allt för länge med ett svar. Vi alla väntar med spänning på vilken stad som får uppdraget samt vilka datum som är att vänta 2022.

 

Fakta: Italiens väg att välja värdstad 2022

I början av juli 2021 inledde RAI och EBU sökandet efter värdstaden för Eurovision 2022. Intresserade städer och regioner fick chansen att skicka in ansökningar och därefter komma med fördjupande bud. Initialt var det många italienska städer som visade intresse och av dessa lämnade 17 städer/regioner in anmälan. Däremot kom endast 11 städer/regioner in med de fördjupande delarna. Efter det har RAI och EBU utvärderat och är nu enligt senaste uppgifter igång med slutvalet, även om det kan dröja ett tag till innan en stad kan utses till värdstad.

Så här ser tabellen ut just nu för aktuella och ej längre aktuella städer (uppgifter enligt lokal italiensk media):

 

Fortsatt aktuella för uppdraget

 • Bologna
 • Milano
 • Pesaro
 • Rimini
 • Turin

Inte längre aktuella för uppdraget

 • Acireale (Catania)
 • Alessandria
 • Bertinoro di Romagna (Forlì – Cesena)
 • Florens
 • Genua
 • Jesolo (Venedig)
 • Matera
 • Palazzolo Acreide (Siracusa)
 • Rom
 • Sanremo (Imperia)
 • Trieste
 • Viterbo

 

Spekulationer om realistiska bud

Sajten ESCBubble.com gick inför deadlinen för de fördjupande budens inlämnande igenom listan över städer som har ansökt och markerat vilka kriterier respektive stad uppfyller (av de som från början sattes upp av EBU och RAI). Av de 17 städer som initialt ansökte anser de att endast fem städer (Bologna, Genua, Milano, Rom och Turin) uppfyller alla kriterier som rör arenans storlek, stadens närhet till internationell flygplats och antal hotellrum. Tre av dessa städer är fortsatt kvar i tävlingen enligt de senaste uppgifter som har släppts.

Vi får se om någon av dessa städer även matchar övriga krav som kan ställas, exempelvis tillgänglighet vid specifika datum osv. Eller blir det någon av de andra kandidaterna som är kvar i leken? Det återstår helt enkelt att se vilken stad som får jobbet och sedan även vilket/vilka datum som är aktuella 2022.

 


 

Kommentera