Stort intresse för att bli värdstad för Eurovision 2022

Foto & copyright: Tama66/Pixabay.com

EUROVISION 2022. Måndagen den 12:e juli kl. 23:59 gick anmälningstiden för italienska städer att ansöka om att bli värdstad för Eurovision 2022. Fram till dess hade inte mindre än 17 städer/regioner ansökt om att få uppdraget. Nu går processen vidare där dessa städer/regioner ska fördjupa inslagen i sina bud.

 

Städerna som tävlar om uppdraget

Följande städer har ansökt om att få bli värdstad för Eurovision 2022 (utan inbördes ordning):

 • Acireale (Catania)
 • Alessandria
 • Bertinoro di Romagna (Forlì – Cesena)
 • Bologna
 • Florens
 • Genoa
 • Jesolo (Venedig)
 • Matera
 • Milano
 • Palazzolo Acreide (Siracusa)
 • Pesaro
 • Rimini
 • Rom
 • Sanremo (Imperia)
 • Turin
 • Trieste
 • Viterbo

 

Så går hela processen till

Den stad som slutligen kommer att väljas måste uppfylla en rad kriterier som EBU och TV-bolaget RAI ställer. Det gäller inte bara att ha en tillräckligt stor arena utan staden måste även kunna erbjuda tillräckligt mycket hotellrum liksom logistik. Bland mycket annat. För närvarande är det alltså 17 städer/regioner som säger sig kunna uppfylla kraven och som har ansökt om att få uppdraget och nu ska dessa städer få chansen att komma in med mer konkreta förslag på hur de tänker sig sitt värdskapsupplägg.

Nästa deadline infaller onsdagen den 4:e augusti då städerna ska ha skickat in sina förslag till RAI. Det är något oklart vad som händer därefter men det mest sannolika är att det är efter det datumet som antingen en vinnare utses och/eller ett antal kandidater går vidare innan ett slutgiltigt val görs. Detta gör att det idag är osäkert att säga ett datum för när värdstaden utses.

Vi vill fortsatt påminna om att det även saknas datum för när Eurovision 2022 kommer att hållas.

 


 

Kommentera