Islands bidrag till Eurovision 2021 är presenterat

Foto & copyright: Birta Rán
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under lördagskvällen den 13:e mars kunde isländska TV-bolaget RÚV offentliggöra bidraget ”10 Years” som Daði & Gagnamagnið kommer att tävla med i Eurovision 2021.

Se den officiella musikvideon här nedan:

 

Fakta om uttagningen

För första gången sedan 2005 slopar Island att hålla en nationell uttagning till Eurovision Song Contest. I det här fallet blir det fjolårets stora förhandsfavorit Daði Freyr och gruppen Gagnamagnið som fått äran att representera Island en gång till. Inför fjolårets (2020 års) upplaga var de stora favoriter till segern och när tävlingen sedan ställdes in blev de trots allt vinnare i flera inofficiella Eurovision-omröstningar, däribland vår omröstning.

Artistbeskedet lämnades redan i slutet av oktober 2020 och den 13:e mars släpptes tävlingsbidraget i ett specialinsatt TV-program i RÚV. Bidraget som valts ut heter “10 Years” och sägs handla om Daði och hans fru Árný som har varit tillsammans i tio år och hur deras kärlek har vuxit under den tiden. Låten innehåller även en del körsång som satts ihop av röster från olika delar av världen från fans som skickade in sina förslag under vintern.

 


 

Kommentera