Panelen väljer favoriter i Andra chansen i Melodifestivalen 2020

MELODIFESTIVALEN 2020. Snart avgörs Andra chansen i årets Melodifestival, men först ska vi kolla in startfältet. I denna artikel presenterar vi artisterna i de fyra duellerna, och förutom fakta gör vi även våra val gällande vilka artister som var och en av oss hoppas kvalificerar sig till finalen.

 

Duell 1


Anis Don Demina
Vem är som oss?

Anis Don Demina är artist, DJ, låtskrivare och Youtuber. Det stora genombrottet kom år 2017 då han fick skivkontrakt och släppte singeln “On My Mind”. Året därpå debuterade han i Melodifestivalen då han spelade saxfon till låten “Shuffla” som sjöngs av Samir & Viktor. Ett år senare, 2019, tävlade Anis som artist i tävlingen tillsammans med Zeana och låten “Mina Bränder”. De slutade dock på en snöplig femteplats i sin deltävling och tog sig därför inte vidare till finalen.

I år, 2020, ställde han upp igen och denna gång tog han sig från deltävling till Andra chansen med bidraget “Vem är som oss?”. Den har han gjort tillsammans med Anderz Wrethov, Johanna Elkesdotter Wrethov och Robin Svensk.


Ellen Benediktson & Simon Peyron
Surface

I Melodifestivalen 2020 har artisterna Ellen Benediktson och Simon Peyron gått ihop till en duo i tävlingen. Lite kort kan man säga att bägge två är artister som på olika håll slagit igenom på olika sätt.

Simon var tidigare sångare i metalbandet Outtrigger men är numera främst låtskrivare och producent medan Ellen skrällde sig till final i Melodifestivalen 2014 med låten Songbird och fick därmed in en fot i branschen. Simon deltog även han i Melodifestivalen 2014 med Outtrigger och låten Echo som tog sig till Andra chansen. Ellen deltog även år 2015 med låten Insomnia.

2020 ställde de alltså upp som en duo med låten “Surface” och den har Ellen varit med och gjort tillsammans med Paul Rey, Laurell Barker, Anderz Wrethov och Sebastian von Koenigsegg.

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att finalen behöver en ordentligt glad upptempo-låt med energi och attityd. Just nu är det väldigt allvarliga tongångar i finalstartfältet, så det vore bra för underhållningen om Anis går till final. Hans bidrag är också den enda inom hip-hop genren, så den färgklicken behövs! Men, och ett stort MEN, är att detta är ett bidrag som kandiderar till sistaplatsen i finalen.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final. Låten går fenomenalt bra på hit-listorna, och han är betydligt mer uppmärksammad än Ellen och Simon. Det är två diametralt olika bidrag, och Anis är mer publikfriande – det är det enda som behövs.Jag VILL se

Ellen Benediktson & Simon Peyron i final, därför att jag tycker det är en bättre låt. Det är det enklaste svaret. Det mer utvecklade svaret är att jag finner Anis typ av musik rätt tråkig. Jag är inget större fan av svensk rap. Det är rätt tråkigt. Dessutom tycker jag att Ellen och Simon är två riktigt begåvade sångare, som har en fin kemi i denna låten. Även om jag hade hoppats på en mer metal-orienterad återkomst till Mellon från Simon så får jag nöja mig med denna trevliga ballad.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final. Detta är givetvis en gissning, men det känns som att Anis har en rätt stor grupp unga följare som kommer gratisrösta via appen. Det kommer ge honom en stor fördel i denna duell.Jag VILL se

Ellen Benediktson & Simon Peyron i final, därför att jag tycker deras låt är bättre än Anis Don Deminas. Ellen och Simon har en härlig kemi mellan varandra på scenen medan Anis låt mest känns som en träningslåt. För min del blir hans låt lite för intensivt, och dessutom vill jag ge minus till att han har för mycket pålagda körer i refrängen. Så för min del är valet enkelt!

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final. Egentligen är det en ganska enkel gissning, därför att Anis har en stor följarskara, hans låt tilltalar fler publiker än vad Ellen och Simon gör och även om jag personligen gillar ”Surface” mer än ”Vem är som oss?” så sjunger man med direkt här. Med anledning av det gissar jag att duellen blir till Anis’ fördel här och jag skulle heller inte bli förvånad om han vinner helt eller åtminstone delvis överlägset. Dessutom hade det varit roligt att ha åtminstone en låt på svenska i finalen.Jag VILL se

ingen utav dessa val i finalen.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina kommer gå vidare för den är ju betydligt mer underhållande än duetten.

 Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att jag anser att han bjöd på en underhållande show med en underhållande låt. Jämfört med ”Surface” som fortsatt har det där problemet att det saknar ett lyft.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, men knappt. Överlag tror jag att hade någon av dessa två låtar hade ställts mot någon annan låt tror jag inte de hade gått vidare. Men Anis har sina följare, har stream-succé på Spotify, om än att hans publik är ganska cementerad till yngre tittare.Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att som panelens språkfacist så tycker jag rent ut sagt att det är skamligt att inte en enda låt på svenska gått till final. Att Anis dessutom har en ljusår bättre låt än Ellen & Simon och ett snyggare framträdande anser jag det därför självklart att Anis bör gå till final. Punkt.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, han är populär på sociala medier och hans bidrag är ett av de mest spelade på Spotify. Dessutom har han spelbolagen med sig. Som nämnt tidigare har folk dock valt att konsekvent rösta ut svenskspråkiga bidrag i år. Jag utesluter inte att Ellen & Simon går vidare enbart för att de sjunger på engelska.Jag VILL se

Anis Don Demina i final, därför att det är en medryckande låt med ett underhållande nummer som man blir glad av. Man blir på festhumör och det är något man vill infinna sig i när det är final-dags.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, med anledning att låten är både starkare och mer direkt samt att Anis har mängder av unga fans som kommer rösta som galningar.


 


Jag VILL INTE se

Anis Don Demina eller Ellen Benediktson & Simon Peyron i final, därför att det finns starkare låter i de andra duellerna. Jag är generellt en person som avskytt duellerna från första början och anser att man borde göra något HELT annat i andra chansen då det inte är en andra chans på lika villkor. Nu är det inte att jag tycker att någon av bidragen är dåliga, absolut inte. Det är ett jäkla drag under galoscherna i Anis bidrag och man sjunger med direkt. ”Surface” har istället en skön melankoli i sig och en skön rytm. Ellens överstämma ligger för högt i volym i vissa partier, men överlag gillar jag den. Jag gillade däremot Simon än mer när han sjöng med bandet Outtrigger och skulle vilja se mer av den varan. Lite mer primalt liksom.

 

Jag TROR att

Anis Don Demina går vidare till final, med anledning att det är ett medryckande bidrag med en kul scenproduktion.

 

 

• Duell 2


Malou Prytz
Ballerina

Malou Prytzs musikkarriär startade så sent som 2019 då hon var en av de tävlande i Melodifestivalen. Bidraget hette I Do Me och eftersom att ingen visste vem Malou var då var hon ingen av förhandssnackisarna att ta sig till final. Men det blev helt tvärtom då Malou, blott 15 år (men fyllde 16 ett antal veckor senare) tog sig direkt till finalen i Stockholm. Där blev det förvisso en sistaplats i protokollet, men nu var hon såpass välkänd att karriären kunde börja. Till sommaren 2019 släpptes EP:n Enter (lyssna på låtarna här) innehållandes fem nya singlar samt “I Do Me”.

Ett år senare är Malou med i Melodifestivalen igen och den här gången gick hon vidare till Andra chansen. Hennes bidrag heter “Ballerina” och den har gjorts av trion Thomas G:son, Peter Boström och Jimmy Jansson.


Paul Rey
Talking In My Sleep

När Paul Rey år 2015 blev signad till Epic Records, och släppte sin debut EP “Good as hell” kom han i kontakt med Quincy Jones som numera är hans mentor. Han har varit förband till amerikanska gruppen Fifth Harmony och turnerat med Nico & Vinz. 2017 gjorde han musik med bl.a Snoop Dogg och har släppt flera singlar under sin karriär.

2020 gjorde han debut i Melodifestivalen, både som artist och låtskrivare. Förutom sitt eget tävlingsbidrag “Talking In My Sleep”, som han har gjort tillsammans med Lukas Hällgren och Alexander Standal Pavelich, tävlar han också som en av låtskrivarna till bidraget “Surface” som duon Ellen Benediktson & Simon Peyron framför. Skulle bägge bidragen gå vidare blir det alltså dubbelt så mycket att fira!

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag ärligt tycker att hon har en av de bästa låtarna i årets Mellostartfält. ”Ballerina” är en fantastiskt snygg låt, som verkligen lyckats inkorporera Sia med Mellon på ett bra sätt. Tyvärr är Malou lite av en lättviktare – bidraget hade behövt en äldre mer erfaren sångerska med mer bärkraftig röst för att nå hela vägen. Men – i vilket fall som helst – är detta en klar finallåt i mina öron!

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final, tyvärr, då det känns som att han både är creddigare och har en större fanbase än Malou. Dessutom är Paul som klippt och skuren för sin låt – vilket Malou inte är. Sådant märks, vilket får Paul att framstå som en mer trolig kandidat. Men jämnt lär det bli.Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag faktiskt har ”Ballerina” som favoritlåt i årets tävling (Tillsammans med Dotter). Vet inte varför, men det bara är något med låten som fått mig att fastna för den och jag kan inte slita mig loss från den. Tycker Malou utvecklats en hel del sedan förra året. Låten känns som något man hade kunnat höra Sia framföra. Den verkar vara skriven i det stuket. Men Malou gör ett riktigt bra jobb med denna låt och jag tycker verkligen om det.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final. Men jag vill samtidigt säga Malou Prytz. Tror detta blir den jämnaste duellen. Båda har bra låtar. För Paul Rey har även han en riktigt fin ballad. Jag blev mest besviken att dessa två låtar placerades i samma duell då det var de två låtarna jag gillade mest i Andra Chansen. Nu försvinner en av dem garanterat.Jag VILL se

Malou Prytz i final därför att första gången jag hörde låten på plats i SAAB Arena torsdagen den 6:e februari fångades jag direkt av både låten och Malous sätt att tolka den. Det hade jag inte trott innan jag klev in där att Malou skulle vara min stora favorit i den deltävlingen. Anledningen var att jag var inte lika hype på hennes fjolårsbidrag men ”Ballerina” den är fin. Nu är det inget fel på Paul Reys låt heller, men jag gillar ”Ballerina” mycket mer.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final. Och det tror jag med gissningen att han har en större följarskara och att publiken om möjligen vill ha åtminstone en ballad i finalen. Samt att Paul gör ett bra framträdande med låten och att det är en välskriven sång som sätter sig på första lyssningen. Det är en svår duell att tippa för det känns verkligen på riktigt som det är 50/50 i vem av dem som går vidare.Jag VILL se

Malou Prytz i finalen. Hennes låt har växt under denna tiden och tycker den t.o.m är bättre än Hanna Ferms låt. Dock behöver hon jobba på framträdandet lite och sin outfit.

 

Jag TROR att

Malou Prytz kommer gå till finalen för den passar alla åldrar. Paul kanske är något för okänd för att gå hem hos den stora publiken. Då jag tycker att han var så himla trevlig som person vid intervju-tillfället i Göteborg hade jag velat att låten var bättre.Jag VILL se

Paul Rey i final, därför att jag personligen tycker han har en betydligt bättre ballad som backar upp honom som jag kan sitta och digga med till. Plus en mer unik sångröst till det.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final, med anledning att han verkar mycket mer rutinerad i sitt artisteri och redan har en ”färdig” inriktning. Det är förvisso två väldigt radio-lämpade låtar, men Malou tycker jag faller på att hon inte helt vuxit in sig i den stilen.Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag blev berörd av hennes låt och framträdande redan i deltävlingen. Pauls bidrag är för mig ren mellanmjölk.

 

Jag TROR att

Malou Prytz går vidare till final, det är egentligen en ren önsketippning. Det är troligt att Paul går vidare, men jag vill inte utesluta Malous chanser riktigt än.Jag VILL se

Paul Rey i final, därför att både låten och artisten hör hemma där. Jag var ju på plats i Göteborg där han tävlade första gången och trodde han skulle gå direkt till final. Har lyssnat en hel del på låten i efterhand och tycker att numret är riktigt snyggt och låten är en av de bästa ur årets upplaga. Jag hade dessutom förmånen att träffa Paul på artisthotellet i Göteborg för en intervju-stund och man har fått personliga band sinsemellan. Malous låt fastnade jag aldrig riktigt för, så det blir ett tämligen enkelt val för mig.

 

Jag TROR att

Paul Rey går vidare till final, men det kommer säkerligen bli en jämn duell, men med en liten fördel till Paul. Hans låt tillför verkligen något till finalen eftersom vi redan har tillräckligt många poplåtar i finalen av kvinnor som dessutom är bättre, så en mysig soul-arenapop-ballad i Ed Sheeran-spåret hade suttit fint i finalen. Paul känns säkrare och tryggare och låten känns bättre och fräschare.


 


Jag VILL se

Malou Prytz i final, därför att jag helt enkelt tycker låten är en aning vassare och fastnar bättre. Båda två är imponerande personer och skulle kunna representera Sverige väl, men det var inget av deras scenproduktioner som föll mig i smaken – alls! Generellt tycker jag just scenproduktionen och nummer som konstruerats inte hängt ihop med låten. Kolla bara Klara Hammarström i fel outfit där hon sjöng om att hon inte behövde någon annan, hon dansar själv – och ändå har hon 4 danserskor med sig. Det känns lite så med Malous framträdande också, där hon sjunger om att hon dansar själv i en mörk arena. Varför var hon helt enkelt inte själv i en mörklagd arena. Paul Rey har också en riktigt bra låt och är en utomordentlig låtskrivare, men ser lite malplacerad ut själv istället, var är personen han drömmer om? Nä, jag är inte bäst på att tänka ut sånt här alla ggr, men det känns surt i munnen när man uppfattar något som avviker.

 

Jag TROR att

Malou Prytz går vidare till final, men bara med anledning att det kanske väger över till Malous fördel. Men det blir nog ”a close call” 55/45 kanske!

 

 

• Duell 3


Felix Sandman
Boys With Emotions

Felix Sandman slog officiellt igenom med gruppen FO&O (som från början hette The Fooo och The Fooo Conspiracy), en grupp som sattes ihop år 2013 då Felix bara var 15 år gammal. De fick snabbt en stor succé bland annat efter att de fick vara förband åt stjärnan Justin Bieber. Samarbetet inom FO&O höll fram till 2017 efter att de tävlat i Melodifestivalen samma år med låten Gotta Thing About You som tog dem till final.

Sedan dess har Felix satsat helhjärtat på sin solokarriär, där han bland annat tävlade i Melodifestivalen 2018 med låten Every Single Day som tog honom till final via Andra chansen och en hedrande andraplats. Efter flera musikaliska och skådespeliska insatser kom Felix tillbaka till Melodifestivalen 2020 med låten “Boys With Emotions” som han har varit med och gjort tillsammans med Tony Ferrari, Parker James, Peter Thomas, Philip Bentley och Nicki Adamsson.

I den första deltävlingen i Linköping var Felix överlägsen förhandsfavorit att gå direkt till final, men det tog sig istället bara hit till Andra chansen. Nu har han sin chans på revansch!


Frida Öhrn
We Are One

Ända sedan barnsben har Frida Örhn sysslat med musiken, både som soloartist men även i andra grupper och samarbeten. Bland annat var hon en del av gruppen Oh Laura var superhit Release Me slog igenom över hela världen. Dessutom har hon varit en av medlemmarna i gruppen Cookies N’Beans som också deltagit två gånger i Melodifestivalen: 2009 (med What If, som inte gick vidare från sin deltävling) och 2013 (med Burning Flags, som åkte ut i Andra chansen). Förutom i det samarbetet har Frida Öhrn också deltagit i Melodifestivalen 2004 med gruppen LaRoxx med vars (Are U) Ready Or Not inte tog sig vidare från sin deltävling.

Sedan 2014 satsar Frida Öhrn solo och samma år släpptes både debutsingel som följdes upp med en EP. Därefter har hon också synts på teaterscener i Stockholm. I år ställde hon också upp som soloartist i Melodifestivalen med låten “We Are One” som hon gjort med låtskrivarna Hampus Eurenius och Nicklas Eklund. Bidraget tog sig vidare från den fjärde deltävlingen i Malmö.

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att Fridas låt är ett riktigt glädjepiller som är perfekt för Melodifestivalen! Vi har, ännu en gång, två diametralt olika bidrag här – där glädje och upptempo möter dovt, coolt och eftertänksamt. I det sammanhanget är Frida mitt val – även om hon kanske inte känns som en riktig vinnarkandidat i en eventuell final.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final med tanke på hans stora fanskara. Såsom jag har förstått så är Felix enormt populär, och även om hans låt inte är så omtyckt så lär han ändå få röster enbart genom sina fans. Jag tvekar inte att se honom som favorit till finalplatsen i denna duell.Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att jag är tvungen att välja. Egentligen vill jag inte se någon av dem i final. Båda är i min mening dåliga fast på sitt sätt. Fridas låt är tråkig och väldigt lättglömd. Jag brukar alltid säga att det värsta är när en låt inte väcker några känslor alls, och det är fallet med ”We Are One” för mig. Felix är tvärtom, han väcker känslor hos mig. Inga positiva dock. Jag vill inte gå in på politik här eller i en samhällsdebatt, men låt oss bara säga att jag tycker budskapet är felaktigt.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final ganska enkelt. Detta är nog på förhand den mest lättippade duellen. Så vida inte folk vaknat och ser igenom honom.Jag VILL se

Frida Öhrn i final. Egentligen har jag ingen anledning till varför jag just vill se Frida i final mer än att hon har en bra låt. Felix har också en bra låt, men bidragen i denna duell tilltalar mig inte mer än ett godkänt betyg. Sedan tycker jag även att Frida tillför något nytt till tävlingen medan Felix bara kommer med ett popnummer som vi sett framföras förut av andra popgrabbar i liknande stilar, som t.ex. Eric Saade, Danny Saucedo och inte minst 2018 års Melodifestivalvinnare Benjamin Ingrosso.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, och det trots mina tidigare invändningar. Anledningen är mycket enkel och det är att Felix har en komplett låt med ett coolt framträdande och dessutom har han varit med förr och då har det gått hela vägen till final då också. Plus att han är mycket populär bland barnskarorna. Så jag tror att duellen lutar åt Felix’ fördel här och jag skulle inte bli förvånad om han vinner duellen med 8-0. Detta även fast jag personligen föredrar Frida Öhrn till final.Jag VILL se

Frida Öhrn i final då låten var en överraskning, bättre än väntat men tyvärr är låten bättre än henne.

 

Jag TROR att

Frida Öhrn går vidare faktiskt. Det här kan bli kvällens skräll. Även fast Felix är så pass poppis hos den unga publiken så är det ingen bra låt.Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att jag personligen känner en betydligt större värme av den låten jämfört med Boys With Emotions – som känns så där otroligt känslokall vilket inte korrelerar med låtens titel och budskap.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, med anledning att han redan har erfarenheten att dra nytta av en andra chans-placering för att stärka upp låten, och således få ut mer av väldigt lite. Frida Öhrn däremot har inget vidare track record i tävlingen oavsett vilken konstellation hon vart med i. Bäst gick det med låten ”Burning Flags”, och då rök man i just andra chansen.Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att Boys With Emotions är en av de topp 10 sämsta bidragen som någonsin tävlat i Melodifestivalen. I grunden är det en sämre kopia av Dance You Off och till och med den låten fick noll poäng av mig.

 

Jag TROR att

Frida Öhrn går vidare till final. Kommentar överflödig.Jag VILL se

Felix Sandman i final, därför att låten är modern och etsar sig fast i huvudet på mig och den har ett skönt vibe. Jag tycker båda låtarna är bra vill jag tillägga, men jag hoppas på Felix till final.

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, med anledning att han har ett massivt stöd från de unga, är ett bekant namn, låten är modern och har ett snyggt & effektfullt scennummer. Ska det bli tredje gången gillt till final via Andra Chansen för Felix? Jag tror så blir fallet.


 


Jag VILL se

Frida Öhrn i final, därför att låten tillför värme och man kunde se hur Frida njöt av varenda sekund på scen. Själva låten i sig är inte en favorit jag kommer lyssna på i längden, men Fridas sätt att äga scenen i denna duell gör att jag sätter henne före Felix. När jag tittade på deltävlingen med Felix tyckte jag att låten låg flera tonsteg för lågt, att det inte funkade med hans röst. Sen tycker jag inte refrängen riktigt tar sig, men när jag lyssnar på studioversionen är den riktigt cool och jag tycker mig förstå budskapet. Men återigen – vad har numret med budskapet att göra?

 

Jag TROR att

Felix Sandman går vidare till final, med anledning att han är en poppis kille och att låten tillför en modern touch.

 

 

Duell 4


Méndez ft Alvaro Estrella
Vamos Amigos

Duon Méndez feat. Alvaro Estrella ställer upp tillsammans i Melodifestivalen med låten “Vamos Amigos” som är gjord av Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson och Mendez. De tävlade i den andra deltävlingen och tog sig hit till Andra chansen.

Både Méndez och Alvaro har tidigare tävlat i Melodifestivalen men då inte som en duo. Méndez har t.ex. medverkat tre gånger tidigare i Melodifestivalen: 2002 kom han tvåa med låten “Adrenaline”, 2003 med låten “Carneval” som inte gick till final och 2018 med låten “Everyday” som slutade på sista plats i finalen (trots ett enormt stöd från tv-publiken), medan Alvaro debuterade som artist i Melodifestivalen 2014 med låten “Bedroom”. Den gången tog han sig inte vidare från sin deltävling.


Drängarna
Piga och dräng

Gruppen Drängarna består idag av Mange Olsson, Robert Åhlin, Olav Fossheim samt Anders Wigelius. Drängarna gjorde sig kända år 1995 då den första singeln släpptes. Låten hette “Vill du bli min fru” och den blev en stor succé. Sedan dess har det rullat på för bandet som släppt inte mindre än åtta album från debuten till 2016, och därtill en rad singlar. Ett bakslag kom dock år 2002 då gruppen fälldes för plagiat i sin debutsingel och de fick betala skadestånd och rättegångskostnaderna. Trots den incidenten har Drängarna fortsatt med musiken och släppte sitt senaste album Vilket Hålligång! så sent som år 2016.

I år, 2020, firar gruppen sitt 25-årsjubileum vilket de bland annat uppmärksammar med att för första gången tävla i Melodifestivalen. Deras bidrag heter “Piga och dräng” och den är gjord av av Anders Wigelius, Robert Norberg och Jimmy Jansson. Bidraget tog sig vidare från deltävling 3 i Luleå.

 

 

Vi tycker till!Jag VILL se

Méndez ft Alvaro Estrella i final, därför att Mendez nu tävlar med en betydligt bättre låt än sist. Men jag ska i all ärlighet medge att denna duell är lite pest eller kolera för mig, då båda låtarna är plojnummer vars syfte kommer vara att öka genrebredden och underhållningen i finalen. Visst, det är viktigt, men det är också den enda behållningen här.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare till final, men det är garanterat den svåraste duellen att gissa på. Drängarna skulle mycket väl kunna ta det också, men jag väljer att tro att Mendez är lite mer bekant för tittarna.Jag VILL se

Drängarna i final, därför att jag tycker den andra låten passerat sitt bästföredatum. Hela latino-trenden hade sin tid för något år sedan, men är inte så hett för tillfället. Jag var inget fan då, och är inget fan nu heller. Drängarna hade varit kul bara för att. Lite nostalgi och upptempo är alltid trevligt, även om det är helt värdelöst.

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final. Vi har en tendens att skicka bidrag i detta stuk till final av någon anledning. Rolandz, Ravaillacz, Owe Thörnqvist och Hasse Andersson har alla tagit sig till final med låtar som är glada men rätt dåliga som musikaliskt stycke. Denna följer samma trend och därför tror jag den går till final.Jag VILL se

Drängarna i final, men det här är samtidigt den svåraste duellen att välja och tippa tycker jag. Mitt val faller på Drängarna och det blir eftersom jag tilltalas mer av Drängarnas glädje och show. Den låten satte sig direkt medan jag var inte lika imponerad av Méndez och Alvaro i deltävlingen. Duon har förvisso en bra låt, men Drängarnas är det mer svängom i.

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final, men jag höjer också ett varningens finger för att det här kan bli duellen där flest tittarröster får avgöra! Bägge två gissar jag har lika starka röstningsgrupper, de kommer med intressanta framträdanden och bra låtar. Så det hela kommer att falla på vilket party folk vill gå på i finalen. Méndez & Alvaros fördel är att de har en refräng i låten medan Drängarna bara har en dans som refräng. Däremot är Drängarnas fördel är att de har starkt stöd i ryggen precis på samma sätt som Hasse Andersson, Owe Thörnqvist och Rolandz hade sina år. Det är min gissning.Jag VILL se

Méndez ft Alvaro Estrella i final för spanska rytmer kommer alltid gå hem hos mig. Det är sommar, party och man blir glad.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare för den unga publiken har ingen relation till Drängarna som en annan har. Fast visst, 7-åringarna gillar väl detta men jag hoppas det blir som jag vill.Jag VILL se

Drängarna i final, därför att deras låt får mig mer på danshumör där på logen jämfört med ”Vamos Amigos” känns som klassisk musik som baseras på forcerad glädje, vilket jag inte tycker om.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare till final, mest för att jag tror att det är just den typ av musik som många verkar tycka är ”inne” och därför kommer detta favoriseras framför Drängarna. Vad jag också tror är att, oavsett vem det blir som går vidare, så tror jag vinnaren i denna duell kommer få uppträda sist ut i finalen.Jag VILL se

Drängarna i final, därför att det är årets bästa låt och en värdig representant för Sverige i Rotterdam.

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final, Mendez & Alvaro är visserligen farliga motståndare. Men Piga & Dräng har spelats flera gånger på Spotify. Och då har den låten ändå legat uppe en vecka kortare…Jag VILL se

Méndez ft Alvaro Estrella i final. ”Vamos Amigos” är bland mina främsta favoritlåtar ur årets Melodifestival-upplaga, så detta är ett tämligen enkelt val för mig. En medryckande latino-poplåt som blandar både engelska och spanska och känns som en given sommarplåga.

 

Jag TROR att

Méndez ft Alvaro Estrella går vidare till final. Två medryckande partylåtar ställs mot varandra. Drängarna har ett stort folkligt stöd, men låten är inte lika vass som ”Vamos Amigos”.


 


Jag VILL se

Drängarna i final, därför att detta är så underbart helylle! Man är där direkt, varm sommarkväll, dansar på logen i bonnakläder, skrattar, tippar ut lite öl från sejdeln när man stampar takten. Det hade varit så himla kul om de kunde få representera Sverige i Rotterdam i maj. Det hade varit en riktig skräll!

 

Jag TROR att

Drängarna går vidare till final, med anledning att vi behöver ha med detta bidrag på svenska och att jag tror det tilltalar en bredare publik än Méndez. Vi har för lite av bra vara på just svenska! Däremot tror jag att marginalen mellan bidragen inte är så stor, för jag sjunger med lika mycket på spanska i en klockren refräng.

 


 

Kommentera